declaratie oficiala -vaccin?

declaratie oficiala -vaccin? | Autor: cici

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de cateva informatii asa ca trebuie sa va expun pe scurt situatia mea:

Fetita mea este in cl a III-a si are 8 ani si 7 luni.
Im cl I cand i s-a facut vaccinul a plans,doamnele au tipat la ea ,a fost tinuta ,fortata sa fie intepata.Firava si micuta ,rusinoasa si introvertita ,n-a avut puterea si nici curajul sa se opuna prea mult si oricum cred ca nici n-avea prea multe sanse.A urmat o perioada de cateva luni in care de cate ori ajungeam in fata scolii se albea la fata si imi spunea ca ii e rau si ca ii vine sa vomite.Pana intr-o zi cand mi-a spus ca ii e rau si se teme tot timpul ca va veni iar cu vaccinul.
Am compus in urmatoarea zi ,impreuna ,o scrisoare adresata cadrelor medicale care ar putea sa ii faca vreo injectie prin care le interziceam cu desavarsire acest lucru ,am semnat-o,iar din ziua aceea fata a tinut scrisorica in penar ,si a mers la scoala cu inima deschisa si nici nu i-a mai fost rau.
Bineinteles ca aceasta depesa am scris-o pentru linistea ei , nu m-am gandit foarte serios ca o sa ajunga si in mainile vreunui medic.

Astazi insa ,a fost zi de vaccinare in scoala pt cl a 3 a .Cand au intrat in clasa ,doctorita si asistenta ,fata a scos biletul.

D-na doctor a fost foarte intrigata la inceput dupa care a facut istericale razand si ironizandu-mi scrisoarea cu expresii de genul:
"Hm ce exprimare ,hihi, asta ar trebui afisata sau postata"

Mi se pare inacceptabil pentru un medic, asemenea comportament.
Eu nu i-am dat un text pentru un post de redactor la vreo revista si nu cred ca isi poate permite sa rada de mine in fata copilului meu si a altor persoane.
I-a spus fetitei mele ca daca nu vin maine sa dau declaratie oficiala o vaccineaza.

Chiar asa sunt tratati inca ,copiii> Ii inteapa fortat ,ca pe oi ?
Noi ca parinti nu avem dreptul de a fi auntati despre campania de vaccinare? Daca exista asa ceva in regulamentul scolilor ,in vreo lege ,va rog sa-mi spuneti. Am inteles ca acest vaccin este in schema obligatorie ,dar lucrul asta nu se poate realiza intr-un cadru civilizat?Si daca nu are inca 9 ani cine decide sa-l faca la 8 ani jumate?Parintele sau medicul ?
Eu credeam ca ,fortat nu se mai fac injectii de pe vremea lui Hitler !
Sunt intrebari la care as dori sa va scrieti parerea , as vrea sa nu merg maine la "declaratia oficiala " cu tema nefacuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ce idiotenie! in mod normal trebuie cerut acordul parintilor. hai nu chiar scris, ca la nemti, dar cerut.
desigur comportamentul doctorei e .....nu ma pot exprima.
eu nu m-as lasa cu una cu doua, mai ales ca fetita a trait cu spaime si frica de la episodul anterior.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Nu stiu ce prevederi legale exista, dar noi am fost anuntati de invatatoare cu citeva zile inainte de vaccin si ni s-au cerut: - sa ne exprimam acordul/dezacordul cu vaccinarea, - in cazul acordului, informatii despre eventuale alergii ale copilului sau tratamente recente. Pe mail, deci nu chiar scris, dar oarecum scris :)). (Tot vaccinul de clasa a treia, acu' vreo doua saptamini).

Exista si varianta vaccinarii fetitei la medicul de familie.
Poate ca ar fi de preferat in cazul de fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

Sa iti spun ce se intampla la scoala noastra din mediul rural:vine medicul,anunta ca in ziua urmatoare se vaccineaza copiii pentru.....,eu trimit biletele acasa prin care anunt parintii.Am avut un parinte acum vreo doi ani care s-a opus.Copiii sunt dusi pe rand la cabinetul medical din scoala,consultati,iar apoi vaccinati.Eu ca invatatoare mereu i-am insotit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daiana_raluk spune:

Am uitat sa iti spun,ca diriginta fiicei mele trimite acasa un bilet,prin care trebuie sa ne dam acordul scris pt vaccinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sigur ca nu e normal comportamentul doctoritei si ar trebui sa fie pusa la punct, si-a permis cam mult, mai ales in fata copilului tau si a clasei. Si sigur ca trebuie acordul parintilor, nu poti sa vaccinezi tu copilul altuia oricit de medic ai fi. De fapt, aici nimic nu se face fara acordul parintilor, nici macar un paracetamol nu se da, pentru tot trebuie intrebat si primit acordul parintilor in scris.

Dar despre ce vaccin este vorba? Si eu avut fata in clasa a III-a, dar nu a facut pina acum nici un vaccin, iar in toamna asta, adica intr-a patra, am primit instiintare si a trebuit sa semnam pentru trei (hepatita A si B, HPV si contra varicelei - am semnat doar pentru primele doua).

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Fetitele mele sunt inca mici, dar cu siguranta as lua masuri daca ar pati ca fetita ta. Trebuie doar sa ai grija ca discutia sa fie purtata pe un ton calm dar impunator, ca sa nu se sperie si mai tare fetita ta. Cel mai bine ar fi daca ai aborda-o pe acea d-na doctor inainte sa ajunga in fata copiilor. Si neaparat trebuie instiintata si diriginta si directoarea asupra deciziei tale. Eu as instiinta in scris, cu numar de inregistrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Este vorba de antipolio injectabil (VPI)

Interesant si articolul de mai jos ,of nu mai stim ce sa mai credem :
http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/11/17/928/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Mariana , la ce te referi vizavi de instiintarea directoarei :?
La decizia mea de a nu-i face vaccin fetei sau la plangere impotriva d-nei doctor?
Sunt atat de multe informatii pro si contra vaccinului ...
Presupun ca am dreptul sa aman vaccinarea pana ce fetita mea implineste 9 ani ,adica in luna mai. Eu nu m-am gandit sa nu faca deloc vaccinul cand am scris depesa ,am vrut sa -i dau ragaz de o zi, sa am timp sa o pregatesc psihic pentru asta si sa merg cu ea ,sa o sustin .
Acum insa ,dupa cate am citit in seara asta despre vaccinul asta,am mari indoieli ca o sa-l faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cici

Este vorba de antipolio injectabil (VPI)

Interesant si articolul de mai jos ,of nu mai stim ce sa mai credem :
http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/11/17/928/

casuta cu pitici

ce bine ar fi fost sa gasesc si eu vaccinul asta injectabil cand a trebuit vaccinat baietelul meu... :).
Cici, asta e un vaccin foarte cautat (ma rog, era acum cativa ani, cand nu-l gaseam noi), pentru ca e facut cu virusi inactivati (spre deosebire de cel oral folosit pana acum, care era cu virusi vii atenuati).

Si, daca te uiti in blogroll la cei care au scris articolul, ai sa vezi ca incepe cu Altermedia, continua cu Corneliu Codreanu si Horia Sima si nu mai zic cu cine sfarseste, fiindca nu vreau sa lezez sensibilitatile cunoscute deja de pe-aici.
E un blog plin de teorii ale conspiratiei & stuff, din punctul meu de vedere prezinta zero credibilitate. Ca sa nu mai spun ca il consider periculos !!!

On topic, ce i s-a intamplat fetitei tale e inuman . Doctorita aia e o [...] si ar trebui reclamata.
Si, ca sa nu se mai intample asa ceva si altor copii, propune la scoala metoda anuntarii vaccinarii cu cateva zile inainte.

un fetitei tale!!!! :)

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Cici, de ce ai indoieli legate de vaccin? Ca doar l-a mai facut si la 2 luni, si la 4 luni, si la 6 luni si la 1 an (si inca varianta antipolio oral).

Eu sunt medic de familie, iar copiii au fost trimisi de la scoala sa ii consult si sa le dau adeverinta ca sunt apti pentru vaccinare. Din cate stiu, parintii au fost si ei anuntati in scris de catre invatatoare de campania de vaccinare.

Mergi la inceput