Fetele din Germania

Fetele din Germania | Autor: cristina30

Link direct la acest mesaj

E cineva din voi din Mainz?

Cineva acolo sus va iubeste!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Eu sunt in Bonn :-( Nu departe dar nici asa aproape :-( Am trecut prin Mainz doar cand am schimbat trenul

Cum e acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Interesant, Mainzul e langa Wiesbaden (10 km) si Frankfurt(40 Km).
Orasul vecxhi al Mainz-ului e renumit si mi-e greu sa ma gandesc
ca as putea locui in alta parte.
Wiesbaden-ul e un oras mai scump dar totusi prefer sa faca unele cumparaturi acolo si pana in vara am avut un servici in Wiesbaden.
e fain ca imediat in apropiere poti sa iesi in natura (Taunus): eu si
sotul meu preferam plimbarile in paduri si micile(mari , cateodata)
drumetii.

salutari din mainz,

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Eu sint tocmai la Berlin!!!...si se pare cä nu mai este nimeni pe aici!!!
Chiar nu vä place Berlinul fetelor???...este un oras plin de verdeatä si aici gäsesti toate natiile!!!...si te simti minunat!!!...berlinezii, cu toate cä sint cunoscuti ca "berliner Schnauze"...nu sint deloc certäreti!!!...s-au obisnuit cu sträinii de atitea zeci de ani!!

Vä pupä Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Plin de verdeata si e si Münchenul. Gasesti si aici toate natiile (printre care foarte multi romani). Nemtii de-aici nu sunt deloc reci si strainii sunt tratati cu toata consideratia.Si daca mai iau in calcul faptul ca e si mai aproape de Ro, chiar ca nu-mi vine sa ma mut de aici.Insa imi doresc foarte mult sa resesc sa vizitez Berlinul.

quote:
Originally posted by camelia-daniela

Chiar nu vä place Berlinul fetelor???...este un oras plin de verdeatä si aici gäsesti toate natiile!!!...si te simti minunat!!!...berlinezii, cu toate cä sint cunoscuti ca "berliner Schnauze"...nu sint deloc certäreti!!!...s-au obisnuit cu sträinii de atitea zeci de ani!!

Vä pupä Cami.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

quote:

Vä pupä Cami.

Verdeata??? Nu mi-as fi inchipuit :-))) Eu credeam ca marile orase nu prea au verdeata. Nu am vazut decat putin din Leipzig si nu pot spune ca era plin de verdeata, mai mult de strazi cu gauri in ele, si cladiri uriase "comuniste" multe dintre ele fiind parasite; acolo am simtit un "aer" de Bucuresti :-))) mai ales ca pe strazi am tot auzit acorduri de manele de pe la noi...
Desigur, Berlin nu e Leipzig, am tot auzit ca este deosebit, insa chestia asta cu verdeata ma surprinde. Las' ca vin eu si vad
dar mai dureaza ceva. Te voi anunta atunci :-)

Si am mai observat ca nu prea inteleg germana berlinezilor Nu ca as stii eu multa germana dar... nici macar la nivelul meu nu prind multe cuvinte :-(
Tu cum te descurci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Crystinne

quote:

Vä pupä Cami.

Verdeata??? Nu mi-as fi inchipuit :-))) Eu credeam ca marile orase nu prea au verdeata. Nu am vazut decat putin din Leipzig si nu pot spune ca era plin de verdeata, mai mult de strazi cu gauri in ele, si cladiri uriase "comuniste" multe dintre ele fiind parasite; acolo am simtit un "aer" de Bucuresti :-))) mai ales ca pe strazi am tot auzit acorduri de manele de pe la noi...
Desigur, Berlin nu e Leipzig, am tot auzit ca este deosebit, insa chestia asta cu verdeata ma surprinde. Las' ca vin eu si vad
dar mai dureaza ceva. Te voi anunta atunci :-)

Si am mai observat ca nu prea inteleg germana berlinezilor Nu ca as stii eu multa germana dar... nici macar la nivelul meu nu prind multe cuvinte :-(
Tu cum te descurci?

Cristina,
Eu am locuit un an si 3 luni in Leipzig.Da,orasul este plin de cladiri vechi si darimate amintind de fostul DDR dar se construieste si reconstruieste f mult(cu bani din vest,desigur).Centrul imi place f mult,nu e prea mare dar tare cochet.Gara din Leipzig e tare frumoasa si uriasa,am inteles ca e a doua din Europa ca marime.
Si parcuri sunt destule,mie cel mai mult mi-a placut gradina botanica.
Universitatea Leipzig a fost renovata si ultra dotata dupa `90 si e una cu traditie,mie mi-a ramas in suflet pt ca acolo si-a sustinut sotul meu lucrarea de doctorat,cu niste ani in urma.
Germana din zona suna tareee comic,dialectul saxon e cam asa"Ish libe disch"...

Camelia,si mie imi place foarte mult Berlinul,am fost de multe ori si sper sa mai ajung chiar daca acum locuim la vreo 700km,in München.
Da,imi place si München-ul si chiar ca de-aici nu ne mai mutam.

Salutari tuturor fetelor din Germania!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Noi-Karlsruhe!
Alina si la noi tot comic suna "Ich- Ish" si München e Miunhien cicä din cauza frantzuzilor baga oamenii "sh"-uri la greu (suntem de la 10 minute de Franta deci e perfect plauzibil)
Si la noi castel, parcuri si Padurea Neagra :-)
http://www-2.cs.cmu.edu/~tanja/Pictures/kafromHeli.html

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu puteam sa jur ca prin Karlsruhe se pronunta "Miunshen".Cel putin in urechile mele asa suna.
.

quote:
Originally posted by papadie

Noi-Karlsruhe!
Alina si la noi tot comic suna "Ich- Ish" si München e Miunhien cicä din cauza frantzuzilor baga oamenii "sh"-uri la greu (suntem de la 10 minute de Franta deci e perfect plauzibil)
Si la noi castel, parcuri si Padurea Neagra :-)
http://www-2.cs.cmu.edu/~tanja/Pictures/kafromHeli.html

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Miunshen e limba "literara"
Miunhien ne-a zis la Volkshochschule Frau Lehrerin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by papadie

Miunshen e limba "literara"
Miunhien ne-a zis la Volkshochschule Frau Lehrerin

Korrekt, Frau "Pusteblume", Ihre Frau Lehrerin hat natürlich Recht es heißt Miunhien,nicht Miunshen !
Viele liebe und windige Grüße,
aus Bremärhafän

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput