Pufuleti dragalasi de ian-feb 2010 (177)
Raspunsuri - Pagina 11
Lillo spune:
Neatza!
Sunt pe fuga dar mi-a sarit ceva in ochi...
rox_y asta nu o inteleg "noaptea se renunta la laptele de peste noapte"...Ti-a dat vreun argument?
Nu te consuma, nu esti o mama denaturata. Daca e anemica vei vedea dupa ce ii faci analizele. Paloarea e doar unul din semnele de anemie dar nu e cert.
De cand ma stiu sunt un fel de Morticia Addams, am o culoare tare nesanatoasa, am facut toate analizele posibile si imposibile, mi-a iesit hemoglobina cat la un barbat de 100 kg si fier cat sa ma atraga magnetii de pe frigider...
micki_mica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rox_y ieri am sunat la policlinica la dr de familie...si tel ii era inchis....am sunat apoi pe telefonul personal pe la 15.30 si culmea o trezisem din somn..si fara sa apuc sa-i spun ceva de diana imi spune sa o sun peste o ora.asa m-am enervat. ![]() am reusit pana la urma sa mergem la un cab privat la un dr. bun care mi-a zis ..foarte multe lucruri de care m-am simtit aiurea pt ca avea dreptate..si m-am simtit o mama denaturata vb plateei..mama "asa nu"...cu tot internetul in fata n-am reusit sa o alimentez pe diana corect si s-o grijesc bine M-am plans de bubite..a zis ca e alergie... ![]() ..m-a intrebat ce-i dau sa manance..am zis ca nu prea vrea sa manance... m-a citit ca pe o carte apoi..mi-a zis sa-i dau mancare la ore fixe (ceea ce nu am respectat)- la 10, 13, 16, 19, 22 (la mine lipsea cea de la 13 si 19), - o masa tine 15 minute iar daca nu vrea ce-i pregatesc sa-i dau ceai ca sigur la urmatoarea masa va manca (la mine tinea maxim 7 minute...iar daca nu dadeam tzitzi). - A zis ca e umflata cu lapte de la san si sa nu-i mai dau in timpul zilei deloc( la mine la 13 ii dadeam lapte si la 17 iar lapte..si de cate ori vroia ii dadeam) ...- ii dadeam si biscuiti intre mese .ceea iara nu-i bine ![]() ![]() mi-a zis sa caut pt 11 luni pe net si in mama si copilu ce sa da de mancare si sa fac de acolo (clar ca nici asta nu am respectat ca faceam pt noi si ii luam inainte sa pun vegeta si alte minunatii)![]() ..- i-am zis ca seara si dimineata ii dau lapte de vaca indoit cu ceai..mi-a zis ca nu e bine(stiam si eu asta dar m-am incapatanat sa nu-i dau lapte praf)- mie lactatia mi-a scazut daca ii dadeam doar seara si dimineata de aceeea ii dadeam si in timpul zilei sa mi se refaca lactatia...(ca eu nu prea mananc si nici apa nu beau) - noaptea se renunta la laptele de peste noapte ( eu am incercat vreo 2 saptamani dar m-am dat batuta ca nu reuseam sa ma tin pe picioare noapte si imi era mai usor sa-i bag sanul in gura si sa adoarma la loc) - Mi-a zis ca e palida...ca o sa-i faca o hemograma sa vada daca e anemica.(asta dupa sarbatori) E palida din cauza ca nu o hranesc bine ![]() ![]() Cand am iesit de acolo...atata m-am certat ca nu a fost bine ce am facut am plans ca o proasta..sunt o mama denturata... si de aseara suntem pe program strict. nu i-am mai dat deloc lapte de la san pe timp de noapte..ceai nu vrea. suzeta nu. vedem...s-a trezit de 2 ori azi noapte si la 7 i-am dat ceva san si un pic de lapte praf si acum inca doarme. M-am intins ca o placinta ..simteam nevoia sa ma descarc...ca si azi ma simt aiurea... ![]() ![]() Mami de Diana - 31.12.2009 - |
Am citit si eu si nu suntem nici noi perfect la linie si directive. Dar la ce gura are, sigur nu-i anemic
Mami o sa ii refaci tu mesele in curand si o sa fie bine.

Rabdare cu tine si sper sa scape repede de alergie.
Kiti
rox_y spune:
| citat din mesajul lui Lillo Neatza! Sunt pe fuga dar mi-a sarit ceva in ochi... rox_y asta nu o inteleg "noaptea se renunta la laptele de peste noapte"...Ti-a dat vreun argument? Nu te consuma, nu esti o mama denaturata. Daca e anemica vei vedea dupa ce ii faci analizele. Paloarea e doar unul din semnele de anemie dar nu e cert. De cand ma stiu sunt un fel de Morticia Addams, am o culoare tare nesanatoasa, am facut toate analizele posibile si imposibile, mi-a iesit hemoglobina cat la un barbat de 100 kg si fier cat sa ma atraga magnetii de pe frigider... |
in legatura cu laptele de peste noapte..da mi-a dat argument.. laptele e apa chioara si ei (bebelusii se trezesc de sete de fapt nu sa manance). Stiam si eu ca nu mai e hranitor dupa 7 luni dar no..m-am ambitionat sa pot sa o duc pana macar la 1 an (ca v-am citit pe voi ca vreti sa alapatti pana 1 jumate-2 ani) cu ce am asa cum ii dadeam..se pare ca nu am facut bine

Mami de
Diana - 31.12.2009 -
micki_mica spune:
| citat din mesajul lui Lillo Neatza! Sunt pe fuga dar mi-a sarit ceva in ochi... rox_y asta nu o inteleg "noaptea se renunta la laptele de peste noapte"...Ti-a dat vreun argument? Nu te consuma, nu esti o mama denaturata. Daca e anemica vei vedea dupa ce ii faci analizele. Paloarea e doar unul din semnele de anemie dar nu e cert. De cand ma stiu sunt un fel de Morticia Addams, am o culoare tare nesanatoasa, am facut toate analizele posibile si imposibile, mi-a iesit hemoglobina cat la un barbat de 100 kg si fier cat sa ma atraga magnetii de pe frigider... |
esti de belea!
Kiti
Ruxita spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui rox_y
in legatura cu laptele de peste noapte..da mi-a dat argument.. laptele e apa chioara si ei (bebelusii se trezesc de sete de fapt nu sa manance). Stiam si eu ca nu mai e hranitor dupa 7 luni dar no..m-am ambitionat sa pot sa o duc pana macar la 1 an (ca v-am citit pe voi ca vreti sa alapatti pana 1 jumate-2 ani) cu ce am asa cum ii dadeam..se pare ca nu am facut bine ![]() ![]() ![]() Mami de Diana - 31.12.2009 - |
eu nu renunta la laptele de noapte! si care e treaba ca nu e hranitor si ca bebele nu vrea decat sa bea apa? si tzatza ce este daca nu un fel de ceai? baliverne ti-a zis doctorul! (in mare parte), ia de bune doar recomandatile cu mancatul mai des si vedeti ce iese la analize... si Ela are o culoare mai pala nesanatoasa aproape zici ca are hepatita, dar asa e tenul ei!
AMR 4, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
Lillo spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui rox_y
in legatura cu laptele de peste noapte..da mi-a dat argument.. laptele e apa chioara si ei (bebelusii se trezesc de sete de fapt nu sa manance). Stiam si eu ca nu mai e hranitor dupa 7 luni dar no..m-am ambitionat sa pot sa o duc pana macar la 1 an (ca v-am citit pe voi ca vreti sa alapatti pana 1 jumate-2 ani) cu ce am asa cum ii dadeam..se pare ca nu am facut bine ![]() ![]() ![]() Mami de Diana - 31.12.2009 - |
Ok si ce e rau in asta? Adica cu ce e mai buna apa sau ceaiul decat LM care, oricat de "diluat" ar fi, tot mai are ceva vitamine, minerale si anticorpi?
Pun citat ca nu stiu daca pot pune link..
Avantajele continuarii alapta;rii frecvente, la cerere pāna la 2 ani:
* reduce riscul infectiilor acute (dupa 6 luni, cānd īncepe diversificarea si secretia lactata este īn sadere, creste iar nivelul de anticorpi si ramāne la un nivel ridicat pāna la terminarea alaptarii, la 2 ani este dezvoltat sistemul imunitar al copilului si copilul se poate īntarca ).
* reduce riscul bolilor cronice infantile.
* reduce riscul obezitatii
* creste dezvoltarea cognitiva(prin continutul de acizi grasi esentiali).
* īmpiedica deshidratarea īn caz de boala si asigura necesarul nutritiv īn perioada de convalescenta.
* laptele de mama continua sa aiba o contributie nutritiva importanta si dupa primul an de viata (asigura 35 % - 40% din necesarul energetic; 550g/zi)!!
UNII NUTRITIONISTI CONSIDERA CA DIVERSIFICAREA NU ESTE JUSTIFICATA PĀNA LA 9 - 12 LUNI, LAPTELE DE MAMA CONTINĀND PRINCIPII NUTRITIVE SUFICIENTE PENTRU A ASIGURA O CRESTERE NORMALA(Lewis Barness)
Nu se īntāmpla nimic daca copilul refuza diversificarea pāna la 8 luni, daca; suge bine!
Indiferent de ritmul diversifiarii baza rāmane tot suptul la sān pāna la 12 luni.
Autor: Marta Muresan,
Medic Primar Pediatru, consultant de lactatie certificat de bordul international.
Ruxita spune:
| citat din mesajul lui danasor Referitor la febra - Larisel nu stiu ce sa-ti zic de desitin dar eu sub nici o forma nu i l-as administra acasa [b]numai[b] in caz de febra. Foarte frumos cadou le-ai luat la fete . Ruxita si eu stiam de comprese reci la manutze si picioruse dar asistenta sefa de la terapie intensiva care se confrunta tot timpul cu copii cu febra mi-a spus sa nu-i mai fac asa pt. ca in febra extremitatile sunt reci si daca ii mai pun si eu comprese ii dau peste cap mecanismul de reglare a temp. Acum fiecare face cum crede, cum i se pare mai ok. pui mic |
pai da! se verifica la mainutze si la picioruse si daca ard pui comprese, in caz contrar nu are rost! pui compresa unde arde, nu? Beb la febra are mainile si picioarele fierbinti, de parca i-ar iesi toata temperatura pe acolo... si mai stiam ca nu are rost nici sa-l tamponezi cu prosoape inmuiate in apa, ca se raceste doar suprafata pielii si ai senzatia ca febra ii scade si in interior copilul tot arde!
Ruxita spune:
ma bag si eu in discutia Ayannei cu simply sau invers, n-am fost foarte atenta la detalii, aveam doar o completare... noi femeile ne simtim bine cand vorbim despre un subiect care ne intereseaza (copii nostri)... s-a demonstrat intr-un studiu ca dupa ce vorbim despre copii performantele noastre cresc (sa zicem daca avem de sustinut un examen la fizica)... vorbind fiecare de copilul ei (si uneori chiar unele cu altele
) ne simtim mai bine! probabil astfel se atenueaza o parte din stresul asociat rolului de mama (griji, probleme, dar si mandrie)...

miremia spune:
| citat din mesajul lui rox_y ieri am sunat la policlinica la dr de familie...si tel ii era inchis....am sunat apoi pe telefonul personal pe la 15.30 si culmea o trezisem din somn..si fara sa apuc sa-i spun ceva de diana imi spune sa o sun peste o ora.asa m-am enervat. ![]() am reusit pana la urma sa mergem la un cab privat la un dr. bun care mi-a zis ..foarte multe lucruri de care m-am simtit aiurea pt ca avea dreptate..si m-am simtit o mama denaturata vb plateei..mama "asa nu"...cu tot internetul in fata n-am reusit sa o alimentez pe diana corect si s-o grijesc bine M-am plans de bubite..a zis ca e alergie... ![]() ..m-a intrebat ce-i dau sa manance..am zis ca nu prea vrea sa manance... m-a citit ca pe o carte apoi..mi-a zis sa-i dau mancare la ore fixe (ceea ce nu am respectat)- la 10, 13, 16, 19, 22 (la mine lipsea cea de la 13 si 19), - o masa tine 15 minute iar daca nu vrea ce-i pregatesc sa-i dau ceai ca sigur la urmatoarea masa va manca (la mine tinea maxim 7 minute...iar daca nu dadeam tzitzi). - A zis ca e umflata cu lapte de la san si sa nu-i mai dau in timpul zilei deloc( la mine la 13 ii dadeam lapte si la 17 iar lapte..si de cate ori vroia ii dadeam) ...- ii dadeam si biscuiti intre mese .ceea iara nu-i bine ![]() ![]() mi-a zis sa caut pt 11 luni pe net si in mama si copilu ce sa da de mancare si sa fac de acolo (clar ca nici asta nu am respectat ca faceam pt noi si ii luam inainte sa pun vegeta si alte minunatii)![]() ..- i-am zis ca seara si dimineata ii dau lapte de vaca indoit cu ceai..mi-a zis ca nu e bine(stiam si eu asta dar m-am incapatanat sa nu-i dau lapte praf)- mie lactatia mi-a scazut daca ii dadeam doar seara si dimineata de aceeea ii dadeam si in timpul zilei sa mi se refaca lactatia...(ca eu nu prea mananc si nici apa nu beau) - noaptea se renunta la laptele de peste noapte ( eu am incercat vreo 2 saptamani dar m-am dat batuta ca nu reuseam sa ma tin pe picioare noapte si imi era mai usor sa-i bag sanul in gura si sa adoarma la loc) - Mi-a zis ca e palida...ca o sa-i faca o hemograma sa vada daca e anemica.(asta dupa sarbatori) E palida din cauza ca nu o hranesc bine ![]() ![]() Cand am iesit de acolo...atata m-am certat ca nu a fost bine ce am facut am plans ca o proasta..sunt o mama denturata... si de aseara suntem pe program strict. nu i-am mai dat deloc lapte de la san pe timp de noapte..ceai nu vrea. suzeta nu. vedem...s-a trezit de 2 ori azi noapte si la 7 i-am dat ceva san si un pic de lapte praf si acum inca doarme. M-am intins ca o placinta ..simteam nevoia sa ma descarc...ca si azi ma simt aiurea... ![]() ![]() Mami de Diana - 31.12.2009 - |
Roxy sper sa nu mi-o iei in nume de rau dar sunt

Vad ca tu ai mai multa incredere intr-un doctor necunoscut decat in instinctul tau de mama. Pai ce doctor recomanda intarcarea?? Din ce am inrosit mai sus, concluzia este ca trebuie intarcata....atata timp cat ziua san deloc iar noaptea lapte deloc.

In legatura cu anemia....si Mara mea e mai albicioasa, am dus-o la doc. sa intreb daca sa-i fac analize, plus ca ea nu prea mananca legume+carnita. Raspunsul doc. a fost sa las copilul in pace, sa nu ma mai uit in gura binevoitorilor, chiar daca e ma palida nu inseamna ca e anemica desi generatia lor este mai "anemicoasa". Poate dupa ce o mai vede in ianuarie sa ma trimita la analize. Dupa cum observi nici nu plang si nici nu-mi fac procese de constiinta ca as avea copilul anemic de mama denaturata ce sunt.

Nu stiu de ce ai atata incredere ca toate sfaturile date de domnul doctor sunt potrivite Dianei, pun pariu ca daca mai mergi la 2 doctori o sa primesti alte sfaturi despre cum trebuie hranita si ingrijita.
Mai bine te linistesti, esti cea mai buna mama pt Diana!!!
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010) ...dreaming of a white, perfect Christmas

blue_flower spune:
| citat din mesajul lui alexutzzza BF cand citesc mesaje din astea cu ascund, nu pun, nu montez... ![]() ![]() ma gandesc ca suntem singurii inconstienti care sambata trecuta am cumparat de la Ikea suporti ptr lumanari din sticla si lumanari....Yannis intr-adevar se catzara mai nou peste tot, inclusiv pe rafturile unde avem foto in rame si suporti si decoratiuni din ceramica si sticla, se uita la anumite lucruri care chiar nu sunt ascutite si nici f casabile, nu stiu cum de le alege, de ramele foto nici nu s-a atins, e cel mai fericit cand gaseste cate un pachet de tigari din cele sigilate , noi (cele deschise nu stau la dispozitia lui) si cand a vanat pachetu in tzipla se pune la loc in fund si roade prada. El e mai fascinat de laptop , telecomenzi si butoane, alte chestii nu am vazut da distruga. Din rafturile de jos scoate, rar, dar cand scoate scoate numa DVD-urile cu coperti colorate si le da de-a dura prin casa, de carti nu trage, nu rupe, nu le ia de pe raft....Bine eu nici nu m-am impacientat, am zis ca acu doar nu o sa-mi dau casa peste cap ptr ca am copil, o sa las totul asa cum e si cu ce nu se mai poate, cand nu se mai poate ma orientez pe moment. Pan la urma asta e si casa lui Yannis e mediul in care traieste si va trai si trebuie sa se obisnuiasca sa "convietuiasca" cu obiectele din jur asa cum sunt fara sa le strice si fara sa se raneasca. Sotul mereu imi zicea "aualeu! o sa inceapa sa se ridice , sa iei alea de acolo!" "aualeu cand merge sa ascunzi alea" eu mereu dau din cap si zic, da..o sa... Ok nu are acces la chestii ascutite, prizele au opritoare d-alea in ele, si detergentii sunt pusi bine dar in rest... Filosofia mea e in felu' urmator: ma dau peste cap sa gasesc un loc sa pun obiectele X, Y, Z dar copilu' cum are mai mult timp liber ca mine si mai multa imaginatie sigur descopera altceva cu care sa ma streseze si pan la urma ce o sa fac? o sa ascund tot? unde? Asa ca eu fac brad ca toti brazii in fiecare an. va spun dupa ce-l fac ce s-a ales de el de Yannis |
Nu sunteti inconstienti, dar eu aleg sa nu il urmaresc incontinuu...mai nou merge cu lada lui prin casa si cand ajunge la barul de bauturi, se opreste, chiuie, il deschide, se baga cu totul inauntru...noi alergam la el, scoate plodul dintre sticle...nici nu vreau sa ma gandesc daca isi trage vreo sticla mare pe el cat o sa urle...deci trebuie pus opritori si la brad. Acum na, sunt copii si copii, la noi sunt 2 fotolii baricadate cu perne pe dedesubt sa nu ajunga la floarea-copacel din living, pt ca ii rupe toate frunzele. Si ca un facut, il atrage ca un magnet si moare de ciuda ca nu poate scoate pernele de sub fotolii....repet, sunt copii si copii, poate nu toti se catara si cauta sa traga tot jos.
Nu vad sensul sa bag ace ascutite in casa si apoi sa stau cu frica ca le mananca sau sparge globuri. E o optiune, nu zic doamne fereste ca alti parinti sunt inconstienti. POate Yannis e mai cuminte, de fapt , sigur e mai cuminte!!
Si da, ai dreptate, ala e mediul lui, trebuie sa invete sa nu mai dea jos toate si nici nu poti ascunde tot....dar medicamentele din baie tot trebuie sa le mut locul, ca sunt in sertar la nivelul lui, si hai, nu acum, dar peste 1 an, cand il voi lasa singur prin casa, tot ajunge o data si o data sa manance ceva de pe acolo, Doamne fereste.

de