Ce vei gati pentru masa de Craciun? (Concurs)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Pentru masa de Craciun vom avea , ca in fiecare an, bucate traditionale. Piftie din adidasi , urechi si sorici de pucel, sarmalute in foi de vita, cozonaci, placinta cu branza dulce si un ordef mai deosebit care o sa contina rulade, lebar , caltabosi, crochete.

O sa postez o reteta de Crochete cu carne de vita:
Ingrediente: 700g carne de vita, 50g ceapa, sare, 2-3 oua, 120ml ulei, 20g pesmet, 20g faina.
Pentru sos: zeama de carne (sau lapte) 400ml, 50g faina, 100g unt.
Carnea, spalata si apoi fiarta bine, se taie in bucatele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, curatata, spalata si taiata. Se adauga sarea, 2 oua intregi si se amesteca bine.
Separat, intr-o craticioara, se pune untul la incins; cand s-a topit, se adauga faina, apoi zeama in care a fost fiarta carnea sau laptele, amestecand continuu, ca sa nu faca cocoloase. Se lasa pe foc mic, pana cand sosul incepe sa se ingroase, apoi se adauga carnea tocata si se amesteca bine.
Dupa ce s-a obtinut o pasta de consistenta vartoasa, se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca; apoi se modeleaza cu mana crochete, rotunde sau lungi de 4-5 cm, care se dau prin faina, prin ou batut si, la sfarsit, prin pesmet. Se prajesc pe toate fetele, in uleiul incins.

Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)


A easy way to make some money


Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith

"When God was giving out talent, He gave all of it to Michael Jackson." Babyface



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_tudor spune:

De obicei fac doar prajiturele de craciun si mama imi pregatea mancarea, asa ca anul acesta voi face intocmai si SIGUR voi inca


Ingrediente:

250ml smantana batuta
225g ciocolata cu 70% cacao
55g unt nesarat, taiat in cubulete si lasat la incalzit
putin praf de cacao (nuci tocate marunt sau nuca de cocos)
Mod de preparare

Se taie ciocolata in bucati, apoi se amesteca in procesorul de alimente pana cand ajunge de consistenta pesmetului.

Se aduce smantana batuta la fierbere si se toarna treptat peste ciocolata, continuand amestecarea. Consistenta amestecului trebuie sa fie asemenea amionezei. in cazul in care amestecul se „taie”, continuati procesul de amestecare cateva minute in plus si va trebui sa revina la normal. Adaugati untul, putin cate putin, iar dupa omogenizare turnati amestecul intr-un castron si lasati-l la racit aproximativ 15 -25 minute in frigider.

Asezati pe o tava hartie de pergament, si cu ajutorul unei linguri formati mici trufe – sau va puteti folosi de o seringa de bucatarie. Trufele trebuie sa fie de marimea unei cirese. Se lasa la racit pentru cel putin doua ore, apoi se ruleaza fiecare in parte in cacao, nuci tocate marunt sau nuca de cocos.

Pe langa trufe cu Siguranta va fi si marutul razalit pentru Tudor deoarece incepem diversificarea, va fi o mancare speciala pentru el, va fi primul lui Craciun

daca pot pune si poze si voi descoperi si cum se ataseaza o sa le si pun:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Anul acesta vreau sa pregatesc pentru Craciun, pentru prima data, turta dulce:

Ingredientele:
- 4 linguri miere topita
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 250 grame zahar pudra
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit cuisoare
- 500g faina

pentru glazura:
- 4 albusuri
- 500g zahar (preferabil pudra)
- facultativ, diverse ornamente

Se face un aluat lipicios, din care formam bilute, le punem in tava pe hartie de copt si le tinem la copt cam 15-20 de minute.
Pentru glazura, se bat "batz" albusurile cu zaharul.
Cand se racoresc un pic turtele, le aruncam in castronul cu glazura (sau le ungem frumos), apoi le aranjam (sau nu) cu diverse ornamente.

Este reteta unor bune prietene, sper sa-mi iasa!

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza21 spune:

La noi in familie nu este sarbatoare fara OUA UMPLUTE.

Ingrediente pentru 24 de bucati:
12 oua
1 pate ficat (120 g)
2 lingurite mustar
maioneza (1 ou,1 lingurita mustar si ulei)
2 linguri iaurt
sare,piper

Preparare:
Pun oale la fiert, pana se fierb prepar maioneza.
Ouale fierte le tai pe jumatate pe lungime, scot galbenusurile pe care le pun intr-un castron.
Galbenusurile le pisez cu o furculita, adaug pateul,sare, piper si le frec pana obtin o pasta omogena. Adaug mustarul,4 linguri de maioneza si frec pana obtin o pasta spumoasa. Cu aceasta pasta umplu spritul de patiserie. Cu spritul umplu golurile albusurilor si presar peste ele boia dulce.
Intr-un platou asez maioneza amestecata cu iaurtul si presar putin patrunjel tocat marunt. Pe acest strat asez ouale umplute.
Le pastrez la frigider!


POFTA BUNA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magrad spune:

Anul acesta, le cerinta expresa a fetitei mari, voi gati ciorba radauteana : Ingrediente: Piept de pui(2), legume ca pentru supa(morcov, patrunjel, pastarnac, telina,ceapa)-pasate dupa ce fierb, acrita cu bors (nu cu otet, e mai dietetic) si la final smantana + usturoi....

Mami de Malina & Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FLORINZAINEA spune:

RACITURI (PIFTIE DE PORC)

INGREDIENTE
carne de porc(picioruse de porc,ciolan,urechi,etc), 1 morcov, 1 ceapa, 1 capatana usturoi, 1 cartof
MOD DE PREPARARE
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand da in cateva clocote se arunca apa si se pune alta si se lasa la fiert luand spuma din cand in cand. Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa intreaga si morcovul tocat marunt si se lasa la fiert pana se fierb legumele si carne se desprinde de pe oase. Strecuram supa si adaugam usturoiul pisat. Carnea o desprindem de pe oase si punem in fiecare castron carne si apoi supa. Se lasa la rece pana se incheaga!
POFTA BUNA!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca21_suciu spune:

Pentru masa de craciun voi pregati pe langa alte bunatati si un platou cu specific taranesc.
Pe un platou oval mai mare se aseaza un rand de chiftelute din carne de porc,facute mici,un rand de felioare de caltabosi de casa,un rand de masline,un rand de carnati de casa taiati bucati mici si prajiti,apoi se pune un rand de felii de castraveti verzi si un rand de rulouri din carne de porc.
Daca va ramane loc pe platou reluati aranjare de la primul fel.
RULOURI DIN CARNE DE PORC
Se iau felii de snitel de porc si se bat subtiri,se taie bucati cam de jumatate de palma.
In mijloc se pune o fasie de cascaval si o fasie de gogosar murat si de ruleaza.
Apoi se dau prin faina,ou si pesmet si se prajesc.
POFTA BUNA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeabacau spune:

Spuma de ciocolata

200g ciocolata de casa dulce/amaruie
1/2 pachet de unt
5 oua
2 linguri smantana

Se pune ciocolata pe foc cu 5 linguri de apa.Dupa ce s-a topit se adauga untul se amesteca,apoi se adauga 2 linguri de smantana.Se bat spuma albusurile.Galbenusurile se adauga peste ciocolata unul cate unul,apoi se pune si 1/3 din albusuri,se amesteca,se adauga restul de albus.Se pune intr-o tava la frigider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinavcr1980 spune:

Pentru masa de Craciun alaturi de preparatele traditionale ,anul acesta voi mai pregati urmatoarele retete:
Somon imperial:
2 fileuri de somon cu tot cu piele,a cate 1 kg fiecare sau orice alt tip de peste doriti
1 lamaie
1 porticala
Pentru sos
3 linguri sos de soia
3 ardei mici iuti
2 linguri sos se chili
Coajasi sucul de la o lamaie
2 linguri miere
Preparare
Pregatim sosul.curatam ardeii de semnite si,ii taiem marunt si ii amestecam cu sosul de soia,sosul de chili,sucul si coaja de lamaie,mierea.Fileul se spala,se usuca cu ajutorul servetelelor apoi i se fac mici portofele in coaja.Se pune primul file pe folie de aluminiu cu piele in jos.Taiem lamaia si portocla felii si se pun peste fileulde peste ,se toarna apoi sosul.Se pune a doua bucata de file,se leaga cu o ata strans cele doua bucati se toarna restul de sos si se lasa peste noapte in frigider.Se pune on fole a doua zi si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade 40 de minute.
O alta reteta pe care o voi pregati este cea de flori din carne.
Ingrediente
Piept de pui feliat 125 g
100 g bacon
100 g ciuperci
Sare piper
1 ceapa
Preparare
Fiecare felie de carne se bate ca pentru snitele,dar fara sa se rupa.Se sareaza si se pipereaza.In mijlocul fiecareia se aseza cumplutura(formata din ciuperci si ceapa taiate marunt si calite).Umplutura poate sa fie si din piure de cartofi amestecat cu ciuperci sau din orez.Cu grija se strange felia de carne pentru a nu iesi umplutura.In locul taiat se inveleste cu o felie de bacon.Legam apoi legam bilele de carne cu ata dandu-le forma de floare.Se tin 1,2 ora in marinata preferata.Se coc in cuptorul preincalzit sau se prajesc in tigaie.
Voi mai pregati si copanle umplute,preferatel fiului meu.
Copanele umplute
Ingrediente
12 copanele de pui
1 ceapa
Sare
Piper
400 g ciuperci fierte
150 g cascaval
Preparare
Se scoate pielea de pe colanele cu grija dae nu de tot,se mai lasa fixata la un capat de os,se trage apoi spre un capat .Apoi dezosam carnea,si o dam prin masina de tocat.Ceapa se taie marunt si se calete impreuna u ciupercule taiate si ele cat mai marunt.se amesteca apoi cu carnea si s e potriveste de sare si piper.Casacaval se da prin razatoare.Se adauga apoi in cimpozitia pregatita.Umplem cu aceasta compozitie si fixam la capat cu scobitoarese pu intr-un vas termorezistent si se coc in cuptorul preincalzit,la 180 de grede o ora.
Stelute umplute cu ciuperci
Ingrediente
Aluat de patiserie
Pentru unplut 500g ciuperci
200g unt
100g migdaleulie de masline
Condimentele preferate
Preparare
Se decongeleaza alautul,se decupeaza cu forma de stelute
Pregatim umplutura:
Taiem ciupercile marunt si le calim in uleid e masline.Se lasa sa se racesca apoi se introduc in blender impreuna cu mugdalele macinate si untul.Se condimenteaza si se sareaza dupa gusutl fiecaruia.Din aceasta compozitie se pune cate o lingura in mijlocul fiecarei stelute,apoi se acopera cu alta steluta.Se aseaza intr-o ava captusita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se coc la 180 de grade 15 minute.
Voi pregati impreuna cu fiul meu si nelipsitele fursecuri.
Fursecuri cu nuca si dulceata
Ingrediente:
200 g unt
½ pahar zahar brun
1 pachetel zahar vanilat
2 galbenusuri
½ lingurita praf de copt
2 pahare faina
2 lingurite smantana
1 cescuta nuci macinate
1 albus
Dulceata de visine
Preparare
Faina se amesteca cu praful de copt,zaharul vanilat.Se adauga apoi untul taiat cubulete,galbenusurile ,zaharul,smantana si se amesteca cu ajutorul robotului de bucatarie.Se inveleste in folie alimentara si se introduce in frigider ½ de ora.
Se scoate si se imparte in 4 bucati.Fiecare bucata se modeleaza sub forma de sul cu diametrul de 2.5-3 cm.Acesta se taie felii de 2.5 cm.Fiecare felie se modeleaza sub forma de biluta.Aceasta se aplatizeaza iar in mijloc se face o gaura.Albusul se bate spuma.Fursecul se scufunda in albus apoi se da prin nuci.Se aseaza intr-o tava tapetata cu harite de copt.Se coc 5 minute la 250 de grade.Se pune dulceata in adancitura din fiecare prajitura.Se mai coc 12-15 la 180 de grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby_mimi18 spune:

Ingrediente:

Ciolan de porc crud
1 legatura de ceapa verde
1 ardei gras rosu
6-7 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
4 bucati de cartofi mai mari
3 bucati morcovi
1 radacina de patrunjel (pastarnac )
4 tulpini de telina
rosmarin (optional)

Preparare:

Intr-o tava de yena am pus ciolanul de porc si pe langa el am adaugat ceapa verde, morcovii, patrunjelul radacina, telina, toate taiate felii mai groase, usturoiul si ardeiul, am sarat si piperat, si apoi am aduagat si cartofii taiati felii. Am acoperit cu folie si am dat la cuptor la o temperatura ceva mai mare. Cam dupa o ora, am scos folia, am stropit cu uleiul scurs de pe ciolan si am dat din nou la cuptor sa se rumeneasca. pofta buna!!!

Mergi la inceput