Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (49)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mericica30 spune:

dragi mamici am citit capitolul acesta si vad ca este dramatic rau de tot( decese ,sange,despartiri,imbolnaviri spitalizari)ma cam speriati.ma rog la dumnezeu ca toata lumea sa fie bine si mai ales delfinasii nostri. mai am o marturisire sa va spun.iertati-ma dar tot ma chinui la unele mamici sa le tin minte numele ca sa le pot raspunde si euam observat ca ma cam lasa memoria trebuie sa iau lecitina

ana ,capul sus ,sa fii puternica pentru fetita ta mai bine singura decat nefericita.viata merge inainte.

fetelor este asa frumos afara ca am sa ies cu fata .azi a fost maraita rau de tot,singura nu vrea sa stea ar vrea sa ma joc toata ziua cu ea.nu pot sa fac nimic.de dormit daca doarme o juma de ora este mult.acum iar s-a trezit asa ca o scot afara poate se mai linisteste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Belu, mama ce nasol... Sanatate multa! Tu ce mai faci?

Ana, esti o femeie tare puternica!

Natali e o frumu si adevar graieste Otilia, motatele seamana .

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 4

Mergi la inceput

Carmen, vreau si eu la firma sotului tau. Supertare!

Luna 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Bumblebee, eu cred ca tu nu mai vrei acasa. Ba vrei in Canada, acum in Ungaria...numai la calatorii ti-e capul

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010

poze luna 5

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Bumblebee, eu cred ca tu nu mai vrei acasa. Ba vrei in Canada, acum in Ungaria...numai la calatorii ti-e capul

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010

poze luna 5

M-ai prins

Luna 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarmenAlbu

Buna dimineata mamici

eu tot citesc pe net despre diversificare dau peste o multime de articole, ma gandesc daca medicii citesc si ei la fel ?

fetelor ce spuneti sa punem fiecare planul ei sa ne putem inspira?

FERICIREA SE NUMESTE LETIZIA
Doamne Ajuta-ne!!!

S-a trimis mai devreme mes scurt, cred ca stia calculatorul ca vreau sa te cert

Pai mie mi se pare ca tu te-ai cam zapacit cu diversificarea asta! Ce e cu tine? Eu te stiu femeie f hotarata, informata, stii ce vrei si acum te-a naucit o diversificare? Da nu te superi nu?
Daaaaaa, si medicii citesc tot felul de carti de specialitate, articole diferite, concepte diferite si dupa indelungi studii le imbratiseaza pe care vor ei. Intotdeauna daca te duci la mai multi doctori vei primi pareri diferite, la fel si cu diversificarea. Ideea e sa urmam regulile mari, importante - principiile generale, restul nu mai conteaza ca una din noi incepe cu cu sucul de morocvi iar alta cu sucul de mar....., sau mai stiu eu ce alte exemple.
Spre ex, intr-o zi ziceai ca in planul tau ai si conopida si brocoli. Eu intrebam daca nu cumba baloneaza si cred ca aprox acelasi raspuns ti l-a dat Eladeea. In seara aia m-am dus la una din pediatrele noastre, ea mi-a zis ca de la 5 luni jumate pot introduce conopida si brocoli. Ma uit acum ope foaia de la Eurcolinic ei zic ca dupa 6 luni si chiar si mai tarziu. Deci, "fiecare Marie cu alta palarie"

Ca sa va mai bag in ceata putin, ati vazut ca mai peste tot scrie ca cerealele la inceput sa se ia fara gluten. Ei bine doctorita de la Euroclinic mi-a zis ca recent in America au aparut niste studii ca nici asa nu e chiar bine, pt ca daca la inceput ii obisnuiesti fara gluten oarecum le cresti sensibilitatea pt mai apoi cand incep sa manance produse cu gluten. Ea nu mi-a zis ea cu gluten sau fara gluten, ci doar mi-a explicat femeia cam care sunt teoriile.

In una din cartile ci bebi pe care le am, prezinta un istoric al diversificarii de la 1900 poana acum. Pai de la deceniu la deceniu regulile s-au tot schimbat si iar schimbat, dar oameni mari cu totii am crescut.

Nu am scanner acasa, dar poate il rog maine pe sot sa scaneze 3 foi cu o schema generala de diversificare pe care o am de la Euroclinic. De la pediatra cealalta am oarecum o alta schema, o sa vi-o scriu si pe aia. Eu am combinat din ele asa cum am crezut eu potrivit pentru copilul meu.

Atata vreme cat tu cunosti regulile generale nu ai cum sa gresesti, mai ales ca esti o persoana care mananca sanatos si nu ii vei da cine stie ce prostii copilului.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

Scriu repede cat dorm copii ....Antonia azi a fost la gradi dupa 2 sapt de stat acasa...ce fericita era...s-a trezit cu noaptea in cap numai sa mearga draga de ea

Paula-si David tipa...dar un tipat din ala de parca ne cearta ...multa sanatate

Crissy-La multi ani fericiti alaturi de cei dragi ,ma bucur tare pt vestile bune...data viitoare o sa fie si mai bune

Bumblebee-si eu l-am piscat pe David a o unghiutauite cum ne confesam noi ....am si forfecuta pt bb dar nu pot taia cu ea...asa ca i-am luat o unghiera mica tot pt copii...dar na ca am comis-o daca el se misca asa des
sa treaca

Tina-multa sanatate

Michelle-sa va intoarceti cu bine de la vaccinsi noi mergem vineri

Cris2010-ai o frumusete de fata de unde aveti pampersii?

Btz_ovi-sa treaca burtica lui P
pai de la salon le-am achizitionat cand mergeam sa ma tund...vopsesc imi luam...de la Maviov

Ana-eu zic sa nu o fortezi..daca ea nu vrea sa pape...mai lasa-o o perioada si incercati din nou
cat despre sot..nu am cuvinte fii tare pt printesa ta

Carmen-ce gest frumos a facut sotul

Beluistef-offf ce ati mai tras...bine ca e totul bine acumpt Ianys

Bamboletta cu David(18 aug 2010) si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul_aug2010 spune:

Va invit sa incepem cel de-al 50-lea capitol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Citat:
citat din mesajul lui anca_vlad

Nu ma intrebati de diversificare, ca o iau razna....

Branzica facuta din LP se poate face la fel casi din lapte UHT, eu lui Vlad i-am facut branzica de la inceput din lapte UHT!

Acum cu maria sunt intr-o dilema totala....

Toata sarcina m-am rugat sa am un bb mancacios, mi-a ajuns unul care nu manca si nu ii era foame niciodata!

UFFFFFFFFFFFFF!

Mie mi se pare ca ati inceput mult prea devreme diversificarea. Am retinut ca vrei sa o ingrasi dar trebuie sa vrea si ea. Altfel va stresati degeaba amandoua. Sclifosita mea mijlocie nici la 7 luni nu avea o masa completa cu alimente. In schimb cea mare daca a dat semne ca vrea mancare pai intr-a patra zi de diversificare manca 2 mere la o masa, fara gluma . Am facut o intalnire cu mamicile in parc si asa m-au crezut ca e o fomista, s-au plictisit ele de cate lingurite i-au dat. Si acum e la fel de mancacioasa, asta-i gena. Pe cand Elisa mi-a dat mari batai de cap ca eu nu eram obisnuita cu un copil simandicos si care refuza mancarea. De abia spre un an a inceput sa ceara si ea mancare, sa se aseze la masa.

Altceva vroiam sa-ti spun legat de branzica si lactate. Am aflat anul trecut ca nu sunt recomandate sub un an in unele tari. N-am studiat prea mult ca Elisa deja consumase multa branzica. Dar tu acum la 4 luni vrei sa ii dai sau studiezi pentru viitor?

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Sarumana de sfaturi, in principiu nu vreau sa o ingras, imi doresc sa o aduc mai sus pe curba de crestere!

diversificarea nu imi recea sprin cap sa o incep la 4 luni abia spre 6 luni dar de la operatie am pierdut valoarea nutritiva a laptelui si titi avem la masa de noapte dimineata la prima ora si de sete in rest LP cu cereale dar nu mai mult 120 si cand se intampla sa pape 120 ml e bucurie mare!

pediatra cu care nu sunt de acord mi-a spus sa o diverisfic rapid ca o incadreaza la copii DISTROFICI, dar nu am cum pt ca ea nu stie sa inghita papa solid asa ca ii mai dau suculet de fructe si supica in biberon si cam atat!

Azi am fost cu ea la pediatra de la MEDLIFE si i-a luat sange pt analize si sumar si urocultura!

sa vedem ce iese!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Citat:
citat din mesajul lui beluistef
Yanis a avut o rino-faringita virala si a avut o infectie destul de urata,iau admin. antib. pe vena 5 zile, si 4 zile nu ia scazut febra deloc. Bine ca acm e bine si sper sa nu mai ajungem pe acolo.Se pare ca a luat-o de la cea mare...ea a venit de la scoala cu microbul

Elena, mamica fericita de Yanis Stefan(08.07.2010)
si de Luisa ( 23.07.2005) & Beatrice ( 02.06.2003)

offf saractul Yanis. il si sa nu se mai atinga nici un virus de el.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput