Radioterapia in tratarea carcinomului bazocelular

Radioterapia in tratarea carcinomului bazocelular | Autor: bubulina1

Link direct la acest mesaj

Mama mea a fost diagnosticata cu recidiva in cazul carcinomului bazocelular. A fost operata a doua oara si in urma biopsiei a reiesit ca tesutul canceros s-a refacut .
Intrucat are o varsta destul de inaintata, medicul i-a recomandat deja tratament prin radioterapie la Fundeni, o noua interventie chirurgicala am inteles ca este exclusa.
Carcinomul este localizat pe obraz, la o distanta destul de mica de ochi.
As dori sa stiu daca este posibil ca prin radioterapie sa se vindece definitiv si daca exista cumva eventuale efecte secundare care pot aparea asupra vederii. Mama sufera deja de glaucom si este sub tratament.
Multumesc anticipat.

Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Radioterapia este un tratament foarte eficient pentru carcinomul bazo celular. Nu se poate spunde ci certitudine ca boala va fi vindecata definitiv, exista totusi un risc de recidiva locala dar acest risc este mult diminuat prin realizarea radioterapiei.
Daca nu face nici un tratament boala va evolua local cu multe complicatii pentru toate organele invecinate.
Tumora fiind localizata in apropierea ochiului exista risc de cecitate in urma radioterapiei externe. De evaluat pentru curieterapie (brahiterapie) care poate fi mai putin toxica pentru ochi dar care nu e realizabila in toate cazurile.

Oricum pacienta va beneficia de o consultatie unde se va aprecia raportul beneficiu/risc ce va tine cont de toti factorii, inclusiv de varsta.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Saptamana viitoare merge abia la un consult in vederea programarii la tratament. Am totusi emotii, dar sper sa fie bine.

Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi

Mergi la inceput