Pat copil 1,5 ani

Pat copil 1,5 ani | Autor: Ela2001

Link direct la acest mesaj

Buna.
In ce fel de pat culcati copiii de 1,5 - 2 ani?
Eu il culc pe al meu (1,5 ani) intr-un pat din acela pliant, pe nivelul de jos. Insa acum a aparut o problema: mi-e teama sa-l mai las in patutul lui pentru ca sare din el.
Mi se pare cam devreme sa-l culc in pat de copil mare.
Ati gasit in magazine paturi pt copiii mai mari, dar dimensiune mai mica: latime=70cm/ lungime 1,20-140m? Nu am deocamdata libera camera pe care ar trebui sa i-o fac lui dormitor si la noi in camera (sau in camera surorii lui) n-am loc pt un pat mai mare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

70/140 e dimensiune standard de pat de copil si se gaseste in toate magazinele de mobila si la cei care fac de comanda. Cele de la IKEA au 70/160 si asta te obliga sa iei salteaua tot de la ei sau sa o faci pe comanda. Noi am trecut pe la 2 ani la 70/140, patut de lemn de brad facut la un producator. Pana atunci a dormit in patutul de bebelus dar cand a inceput sa umble singurica i-am scos grilajul tocmai pentru a se putea culca/trezi fara a depinde de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

la un an si 7 luni l-am mutat in pat facut la comanda (160 cu 70) pt ca din alalalt putea sari si nu aveam chef sa stau stresata ca si-ar putea rupe vreo mana escaladand;

e facut la comanda pt ca am vrut unu ca la gradinitam sa il pot ridica pe perete si sa arata ca un sifonier (si implicit sa castig spatiu in camera)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Ela, fetita mea, doarme intr-un pat standard de 120/60, la nivelul de jos, dar o latura a lungimii se lasa in jos de la jumatate.
De 2 luni doarme cu latura aceea lasata in jos, astfel, poate oricand sa se dea jos din pat, sau sa se urce , fara probleme.
Uite modelul:
http://s11.photobucket.com/albums/a199/Amedy/Patuturi%20LEMN/?action=view¤t=634_4.jpg

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

pe mine m-ar interesa un pat cu ambele parti(margini)rabatabile,nu stil patut,ci pat.fii-mea are un an si 7 luni si pe la 2 ani asvrea s-o obisnuiesc in patul ei.oricum doarme in patut,insa incepe sa-l escaladeze si e fix.

*Blackmoon Lady 5+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

pat de 90X190 facut la comanda in forma de fluturas iar la margine i am pus provizoriu o laterala. sunt si separat de cumparat laterale de pus la pat de 1 pers.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Noi am facut pe comanda, 80/140 cu salteaua tot pe comanda, fiind dimensiune atipica(a costat mai mult decat patul ).am facut patul destul de jos, in condt. unei cazaturi sa nu fie distanta mare, noroc ca nu a fost cazul pana acum si cu laturi micute in lateral pe doar jumatate din pat, de la cap pana spre jumatatea patului.laturile sunt late la cap si incet incet pana la jumatatea patului se miscoreaza, sper ca m-am facut inteleasa.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Al meu doarme pe o canapea aflata la el in camera(bine e ok,e pe relaxa,e buna).I-am luat patut in camera lui,de copil,alb,superb,o groaza de bani cu saltea cu tot:))aiurea,nu a vrut sa doarma in el,se culca pe jos si in el nu dormea..Oricat de mult m-am chinuit eu si am tinut eu sa doarma acolo el nu a vrut,asa ca l-am lasat sa doarma unde vrea el,numai sa doarma si sa dormim si noi.Asadar patutul lui sta gol si degeaba si el doarme pe o canapea care e vesnic deschisa..Acum ne-am obisnuit asa,are bara de protectie pusa la canapea si e ok..El se invarte,se suceste,se rostogoleste in somn si probabil patutul lui i se parea mic.(are dimensiuni 1480x740x700,deci o idee mai mare decat cel de bb care era pliant)

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

ai mei au dormit mereu in pat mare, normal, de adulti. cel mare, care acum are aproape 4 ani a cazut doar de vreo 2-3 ori si abia daca si-a dat seama ce s-a intamplat cu el, ca distanta era destul de mica. cel mic - de un an - a scapat deocamdata de cazaturi.
patul de bebe sta inca deschis, l-am folosit exclusiv pt depozitarea diverselor lucruri - jucarii in special. asta dupa ce m-am convins ca degeaba duc munca de lamurire cu ei.

eu nu le-as face pat cu grilaje/lemn, riscurile de a se lovi sunt mai mari fata de un pat normal. investitia nu se justifica, dupa parerea mea. mai buna ar fi o saltea mare pusa direct pe jos, copilul se poate urca si cobori oricand are chef, fara riscul de a cadea.

eu una n-as putea dormi in pat de o persoana, cred ca as sta teapana toata noaptea de teama sa nu ma rostogolesc. numai odihna n-ar fi aia. eu am nevoie de spatiu, sa-mi intind tentaculele, iar copiii ma mostenesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Fiind baietel, i-am cumparat un www.pat-masina.ro" target="_blank">pat-masina cu saltea la comanda. Si el este vesnic miscator in somn, dar pana acum nu a cazut din patutul lui! Si inca cvea: merge singur la culcare, asa de mult isi iubeste patul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Noi inca nu simtim nevoia sa schimbam patutul cu gratii, dar cand vom face asta, vom opta pentru http://www.imaginarium.ro/productos/detalle?referencia=49868 . Mi se pare superb :)

Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010

Mergi la inceput