taxa gradinita partic, copil bolnav?

taxa gradinita partic, copil bolnav? | Autor: Eseea

Link direct la acest mesaj

nu stiam cum sa scurtez titlul subiectului...

intrebarea mea e urmatoarea, pt cei ce aveti copilul la gradinita particulara? in caz ca (,) copilul lipseste cateva zile/ o saptamana din cauza ca e racit, de exemplu, sau face vreo boala a copilariei, platiti taxa intreaga pe luna respectiva? se poate scadea suma din luna urmatoare sau concret ce se intampla in gradinitele voastre? platiti pur si simplu taxa intreaga chiar daca aveti zile lipsa?

multumesc anticipat pt raspunsuri.

Mami de fetita si de baietel

Everything is hard before becoming easy...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

la gradinita unde mergea fetita mea se platea tot chiar daca mergeam in vacanta 3 saptamani iar luna urmatoare scadea doar masa din zilele lipsa... Dar si asa mai sunta doamna 1-2 zile ca sa iasa in castig, de parca nu era suficient :D
Oricum gradinita asta nu e un exemplu bun de urmarit. Te convingi daca tragi cu ochiul la subiectul cu balada si insectele :D

--------------------------------------------
Marina15+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

20 de zile de vancata pe an nu se platesc;
pt boala sau mai multe de alea 20 de zile se plateste 50%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Noi platim tot,indiferent cat lipseste copila se plateste.In august cat este vacanta platim normal gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Depinde de gradi. In general asta se scrie in contract. La prima gradi era ceva ca daca lipseste minim 2 saptamani intr-o luna se plateste taxa la jumatate si mancare doar cat a venit, la a 2-a gradi se platea taxa intreaga, indiferent cat a lipsit, iar mancarea numai pentru zilele in care a fost.
Oricum pentru 1-2-3 zile lipsite cred ca nicaieri nu se scade taxa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

La gradinitza unde merg fetitele mele ti se scade masa daca copilul este bolnav si aduce adeverinta medicala. In contractul nostru scrie ca avem dreptul la o luna de zile de vacanta pe an, perioada in care platim foarte putin. Acuma depinde de fiecare gradinitza in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

va multumesc mult tuturor pt raspunsuri. Nu am nici un fel de experienta cu gradinitele particulare...

Mami de fetita si de baietel

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

La gradinita unde merge fetita mea, daca un copil lipseste mai mult de 14 zile lucratoare se scade contravaloarea mesei ... cam 100 ron. In luna august nu a fost deloc si am platit taxa intreaga-100 ron.
Cam aiurea, stiu!

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

la gradinita unde merge baiatul meu, daca lipseste minim 3 zile consecutive, taxa pe ziua absentata este redusa cu 50%. pe langa asta avem dreptul la 21 de zile de vacanta pe an scolar in care nu platim nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria.amana spune:

In general nu se scade decat pentru perioade foarte mari. Patronii sau directorii de gradinite au cam aceasi scuza ca au alelesi cheltuieli, intr-un fel au dreptate.
sunt atatea gradinite unde platesti in vara pentru la toamna sa-ti "pastreze" locul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oriadam spune:

Asta este o discutie permanenta cu parintii. Eu sunt "de cealalta parte a barierei".
Intr-adevar, trebuie sustinuta activitatea gradinitei particulare. Parintii sunt de acord cu acest lucru pana cand trebuie sa stea acasa copilul pt ca este racit....atunci vor sa se schimbe regulile.

Cred ca sunt de inteles ambele parti. Fiecare are dreptatea lui.

La noi iulie si august se plateste/zi de frecventa. In rest 10% discoun pentru 2 saptamani absenta si 25% pt 1 luna absenta.

Madalina

Mergi la inceput