Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 22
Valentina_D spune:
deci, daca la 11 luni jumate te intorci, primesti bonus?
17+
my baby
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s
magdaz_ina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Valentina_D deci, daca la 11 luni jumate te intorci, primesti bonus? |
Cam asa ar fi... abia astept sa vad textul ordonantei si normele de aplicare !
_
*Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare*
Magda,mami de topmodel categoria pana Liviu-Rares Andrei 18.11.2009 si Iarina 31.01.2006
lucialu spune:
Valentina, nu le mai abramburi si tu acuma.
vedem ordnanta, rabdare ca apare
Cat despre impozitarea Cic-lui ma indoiesc ca va avea loc, pt ca e sprijin social conditionat adevarat dar nu e la fel ca salariul ori pensia.
cred ca restul raman la fel ca sa =l citez pe Boca. adica chestia din cic 1 in cic2, asa am eu un senzat.
ck_29 spune:
fetelor, plafonul a fost scazut oficial la 3.400?
ca acesti 3.400 sunt rezultatul afectarii plafonului de 4.000 (cf. OUG 148/2005) cu 15%
scaderea de 15% expira la 31 dec 2010....deci plafonul ar trebui sa revina la 4.000...doar daca nu il scad ei prin aceasta noua OUG
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
pufi79 spune:
chiar daca nu face statul cine stie ce economie mi se pare cat de cat ok ca putem alege care varianta ne "coafeaza" mai bine
.....viata este acolo unde te regasesti.......
9+ Doamne ai grija de noi
in asteptarea craciunului
lucialu spune:
Ck metoda juridica prin care cele aflate in plata ramanem la 75% nu o cunosc, de-asta spun sa avem rabdare sa citim ordonanta.suna ca porcu ce am zis,stiu,dar nu sh cat de legal este sa ne faca reducerea printr-o noua ordonanta care defapt ar privi pe bbeii nascuti de la anu
Ina, slava Domnului ca sunt tonti si vorbeste gura fara ei ca puteau sa ne mazileasca fara sa clipeasca.
Mai, chiar e o victorie neta!
desprecopii spune:
In final, eu zic ca mamicile au invins: Iata ce spun stirile
Indemnizatia pentru mame, decizia finala: Pentru mamele aflate in plata nu se schimba nimic. Din 2011, sint doua optiuni: fie un an de indemnizatie cu plafon maxim de 3.400 lei, fie doi ani cu plafon maxim de 1.200 lei
Indemnizatia pentru cresterea copilului, prilej de controverse
Foto: Hotnews Emil Boc a anuntat miercuri seara ca Executivul a adoptat ordonanta privind indemnizatia pentru mame. Principalele prevederi:
1. Pentru beneficiarii in plata a indemnizatiei, situatia actuala ramane neschimbata
2. Din 2011, sint doua optiuni pentru parinti:
- fie un an de indemnizatie cu plafon maxim de 3.400 lei;
- fie doi ani cu plafon maxim de 1.200 lei
In toate situatiile, plafonul minim este de 600 lei.
Parintii trebuie sa aleaga de la inceput pe ce varianta merg.
Ministrul Muncii, Ioan Botis, a spus ca, din estimarile Guvernului, 35-40% dintre mame vor opta pentru pachetul A, iar restul pentru pachetul B. El a mai precizat ca ordonanta va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011 si va produce efecte doar in cazul copiilor nascuti incepand cu data de 1 ianuarie.
Botis a anuntat ca indemnizatiile aflate in plata vor creste pina la plafonul de 75% din media veniturilor. Reamintim ca indemnizatiile (a caror valoare initiala era de 85% din media veniturilor pe ultimul an) au fost diminuate cu 15% in iunie 2010.
Alte prevederi ale ordonantei:
Persoanele care opteaza pentru varianta A, vor primi un stimulent lunar de 500 de lei in cazul in care se intorc pana intr-un an la munca. Daca au optat pentru aceasta varianta si se intorc mai tarziu de un an la munca, nu vor mai primi stimulentul.
Persoanele care opteaza pentru varianta B nu vor primi stimulent de 500 de lei in cazul in care vor dori sa se intoarca la munca mai devreme.
Potrivit ministrului Botis, in acest moment exista 87.800 persoane care primesc indemnizatia minima de 600 de lei si 3.400 de persoane care primesc indemnizatia maxima de 3.400 lei, din totalul de 198.000 persoane care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
ck_29 spune:
dar inregistrari de la protestul de azi unde vedem si noi?
sunt curioasa cum ne-am prezentat...si cum ne vedem in ochii lumii
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
Bebe Beca spune:
Mie nu mi se pare ca este vreo victorie aici... doar pentru ca se poate mentine durata la 24 de luni, totusi sunt defavorizate femeile care, in conditiile legii actuale, nu ar fi fost plafonate la 1200 ron.
Ma bucur ca macar nu sunt afectate femeile care sunt deja in concediul maternal. Si ma gandesc ca ar fi fost corect ca aceste modificari sa se aplice din septembrie-octombrie 2011, ca si copiii care urmeaza sa se nasca sa fie sub incidenta aceleaisi legi, iar cuplurile care nu au apucat sa aiba bebelus in burtica, sa poata lua decizia conceperii unei vieti noi in cunostinta de cauza.
Astept cu interes decizia in ceea ce priveste femeile care trec dintr-un concediu in altul, se pare ca aceasta categorie este uitata...
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
amali spune:
http://www.realitatea.net/protestul-mamelor-din-romania-galerie-foto-in-la-stampa-vezi-foto_780817.html