Strumfi de iulie-august 2007(204)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neatza
foarte interesante mesajele..sunt de acord cu ce au spus fetele din strainatate si inteleg pe deplin,noi suntem cam in aceeasi situatie,nu am cu cine-mi lasa copilul nici daca ar trebui sa ajung eu la spital caci nu avem ajutor din partea nimanui si aici ma refer la rude,traiasca prietenii!!

cu imunitatea,vio,stiu ca exista una cu care te nasti si apoi cea dobandita ca asa sunt oamenii..stiu ca am citit un subiect intreg despre imunitate...insa unii trec mai usor,altii mai greu..am exemplul pe baiatul nasilor are 8 ani si a avut trei raceli,una tratata cu antibiotic si urmatoarele cu paracetamol si bagat sub plapuma..fii-miu se pare ca ne mosteneste in special prin alergii,barbate-miu are astm bronsic,raceli netratate corespunzator si alergeni,gen pisica,caine..eu am alergie la praf,plus o dermatita..asa ca are un teren prielenic ...eu zic ca daca vrei sa-l dai la gradi sa incerci macar trei luni sa vezi cum se comporta.

oaana,sanatate multa,vai ce mai trageti si voi.
anca,sper sa iesiti la liman..eu l-am avut bolnav pemihnea dela 3luni si jumatate,iar pana la gradi mi-a facut tot ce se putea face mai putin pneumonie si boli de copilarie si iaca,tot s-a imbolnavit si tot e sensibil..eu tot sper ca se va intari insa daca nu o va face il voi tine acasa si voi incerca la anul din nou si tot asa ca parca,vorba ta,nu vreau sa piarda scoala,acum e ok,nu face la gradi ceva ce eu n-as putea face cu el acasa.

eu as vrea sa cumpar un umidificator pentru dormitor,e foarte cald si se usuca aerul intr'atata incat abia putem respira,pun eu prosoape umede dar dimineata le gasesc ca si cum le-as fi apretat...are cineva aparat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

monica, multumim frumos si mie imi place clasicul mult de tot si extrasoftul.
valen,
revin ca nu ma lasa laur

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Georgi, am umidificator cu aer rece, am studiat ceva la vremea cand l-am luat si am inteles ca este mai bun, ca nu face abur, ci prin ultrasunete se descompune apa rece in particule mici.

Monica, bafta la serbare! Noi ar trebui sa o avem duminica viitoare, dar nu a fost Saby la nicio repetitie.
Tin minte ca ma certa mama ca merg cu copilul/copiii in supermarket sau in diverse locuri aglomerate cand se zvonea de cate o epidemie, dar nu se oferea sa stea cu ele pana ne faceam treburile...

Alina, poate Elisa are alergie la ceva minor din casa, stiu ca am avut probleme si cu sotul meu. Primavara inca mai stranuta de 20 ori cand se trezeste, o tinem sub control cu homeopate, dar nu se vindeca. Stiu ca lactatele potenteaza alergiile.
Scormoneste si tu prin casa sa nu fie o mobila/saltea/mocheta veche, vreun colt cu igrasie, plante sau pesti in camera, urme de mucegai in filtrele de la aspirator sau de la aerul conditionat. Dureaza cam mult pana sunt gata analizele, poate homeopatul iti da o solutie pana atunci.

Noi n-am scos-o la capat, nu suntem nici macar pe linia de plutire. Saby se plange continuu ca o dor ambele urechi, este febrila sub antibiotic, nurofen si novocalmin, este moale ca o carpa, nu mananca, ceea ce nu se intampla datile anterioare. Ma gandesc ca este antibioticul mai puternic si ii afecteaza starea generala, dar ar fi trebuit sa nu mai aiba febra si dureri pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Timi, hehe, draguta faza cu geamul...
Cu zilele libere, te inteleg ca tragi de ele cum poti, inteleg ca-s 11 in total, mam+copil/copii, nu? E mai greu cand ai mai multi copii, daca se imbolnavesc pe rand....ufff
Carla, multumim, povestesc maine impresii de la serbare. Pana atunci facem repetitii si acasa, la cererea ei, a Andreei
Pai chiar asa, mama ta e la pensie? Ca ar putea sa va mai ajute pe ici pe colo, sa mai stea cu fetele, din cand in cand... dar probabil nu are rabdare cu ele, sau sanatatea nu-i permite...
Si nu numai pt cumparaturi, dar si pt treburi de serv, lucrati si voi mai in liniste... in fine..
Zinnatul e mai puternic ca antibiotic decat augmentinul de l-ati mai luat voi?
Sanatate multa

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Valen e adevarat. 120 zile pe an. Dar nimeni nu abuzeaza de sistem. Aici lumea vrea sa mearga la munca, e sensul existentei lor. Indiferent daca au 3-4 copii, muncesc part-time se implica si sotul, daca eu stau acasa o zi cu copiii bolnavi a doua zi va sta sotul. Si la fel pt fiecare copil si famile.

Nu te vor la munca racit sau cu alte boli pt ca poti contagia restul colegilor. In cazul in care se poate poti munci de acasa cand ai copiii bolnavi foarte mult timp. Sau tu nu te simti bine.

Pai tu de crezi ca am venit aici. Au unul dintre cele mai bune sisteme, platesc impozit de 39% dar stiu pt ce, stiu unde se duc banii mei.

Te astept :)

O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Monica, mama este ala pensie din 1998. De stat cu fetele e poveste lunga, cu sanatatea sta bine pentru varsta ei, rabdare poate ar mai gasi, insa nu are timp...
Zinnatul este si mai puternic si cu spectru mai larg decat augmentinul, iar Sabinei i s-a dat doza foarte mare acum.
Am ajuns azi la urgente, pentru ca Saby avea 38.5 dupa toate antitermicele posibile. A controlat-o un doctor pe toate partile si trebuie sa ne ducem maine dimineata pentru un set complet de analize. Doctorul suspecteaza o enterocolita virala peste otita, zice ca urechile arata bine, dar ea are diaree de dimineata, poate fi o reactie la antibiotic sau ceva mai complicat. Vom vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

of Carla ce s-au prins toate relele de voi...de ce nu vine si binele tot asa buluc-gramada?!...

Si Sophie are de 2 zile diaree dar in rest e ok. De la 4 dimineata n-am mai dormit si am asa un feeling ca si noaptea asta va fi zbuciumata.
Azi m-au ajutat fetele sa fac bradul, s-au inghesuit sa puna globurile si vazandu-le asa de entuziasmate n-am mai tinut cont de nici o regula de estetica.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Timi, a fost si binele buluc, gramada, cand a fost... Si noi am facut bradul ieri, l-au jumulit fetele dupa impodobire . Saby a facut 39.5 sub toate antitermicele posibile, ma gandesc si la o boala a copilariei... Ma ingrijoreaza tare ca o doare si cealalta ureche si obrazul si s-a umflat ochiul de pe partea aceea. Mergem la analize peste cateva ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neatza
anca..multa putere va doresc caci banui ce e in sufletele voastre..

l-am dus pe fii-miu la gradi,l-am pregatit de vineri si azi dimineata zice "nu la gadiniti" dar cand a intrat si a vazut ce frumos e impodobit si cum l-au primit baieteii i-a trecut de tot,nici nu m-a vazut cand am plecat..ufff,mi s-a luat o piatra de pe suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

buna dimineata,

o cafeluta calda ?

imi pare rau sa aud de copilasi bolnaviori ... exact la fel am fost si eu cand a inceput David gradinita, le-am avut din plin ... primul an l-a facut la fara frecventa, bolnav, din una in alta, cireasa de pe tort a fost internarea in spital cu diagnostic de soc septic si pus pe picioare cu imunoglobuline ... nu mai spun de cate ori a fost racit, si nu doar o simpla raceala ci direct bronsita sau pneumonie. tota asa, mergea doua zile la gradinitase imbolnavea, il tineam acasa doua saptamani si iar o lua de la capat. cand ii auzeam pe alti parinti ca ai lor copii nu sunt bolnavi mi se parea de domeniul SF-ului ... acum toate astea au trecut, a mai racit dar nu asa rau
cu Mara, pana acum, e cu totul alta poveste , n-am avut asa probleme mari, ea inca n-a lipsit nici o zi de la gradinita, se pare ca e mai rezistenta

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput