Strumfi de iulie-august 2007(204)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Valen, eu ma adresez direct tie. Imi amintesc de prietena ta, mare tragedie, ce s-a intamplat cu ea? Imi amintesc si de chistul tau, bine ca nu a fost mai rau. Ai dreptate in ceea ce spui.
Eu nu fac un capat de tara dintr-o viroza dusa pe picioare sau dintr-o enterocolita, 2, 3, 10.
Acum insa am fost la 4 orelisti, toti mi-au spus ca Saby este in pericol sa-si piarda auzul daca mai face o alta otita, deja sunt prea multe in prea putin timp. Toti au spus sa nu o mai duc in colectivitate. Nu stiu pana cand. Problema este ca de fiecare data cand am dus-o perfect sanatoasa a luat cate o belea dupa 4, 4, respectiv 2 zile, belele pe care le-a impartit cu noi. Nu stiu incotro s-o mai apuc, cred ca intelegi sentimentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

carla, inteleg perfect sentimentul si sunt sigura ca as fi la fel de ingrijorata daca as fi in locul tau. Sper sa treceti cu bine peste episodul asta, fara consecinte. De aia am si scris ca nu ma adresez tie si ca vorbesc de altceva.prietena mea nu stiu cum este. A functionat prima runda de chimio dar cateva samptamani mai tarziu, boala s-a reintors; a refuzat sa mai mearga la chimio a2a oara si a decis, tacit, sa nu mai discute despre asta. As indrazni sa spun ca este bine desi nu am ideea cum stau lucrurile in realitatee; stiu ca este credincioasa si ca si-a pus viitotul familiei in mainile lui Dumnezeu. Vom face Craciunul impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Valenma bag si eu ca musca.....otitele tale din vacante nu se datoreaza presiunii din avion?

Carla sper sa gasiti solutia potrivita si sa rezolvati pr otitelor Sabinei.

Stiati ca in frigider e frig? acolo se tine mancarea si cand cineva se loveste la cap mami ii pune o punga cu legume pe buba si copilul plange...da..., dar ii face bine. Asta e teoria care mi-a tinut-o Soph in seara asta plus m-a pus sa-i citesc un catalog de bucatarii

Am vrut sa mai adaug ca mi se pare total nepotrivit sa fie clase atat de mari, cate educatoare sunt la 30-35 de copii?
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Timi, este cat se poate de posibil, desi ultima data am fost cu masina. Eu mai banui si c-as avea un soi de sindrom (sau cum s-o numi )anxios pentru ca ma si constip. Am fost asa de mica; imi aduc aminte ca nu incepusem inca scoala cand am fost cu ai mei intr-o excursie la munte si mama a uitat acasa lenjeria de pat. N-a fost chip sa ma adoarma pana nu a insirat proasoapele de bucatarie pe pat, sa pot pune capul pe ceva curat, de acasa. La toaleta faceam doar pipi si beam putina apa ca sa aman si asta. Posibil sa asociez plecatul in concediul cu faptul ca trebuie sa ma culc pe perna altuia si sa-mi parasesc toaleta. Bine, eu plec mereu cu lenjeria de acasa dupa mine... (wc-ul este imposibil sa-l car )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Valen hai ne luam de manuta si mergem la o sedinta de hipnoza...
Eu am o teama de zboruri ca n-as mai pleca nicunde.
restul "pr" ce le am sunt mai mici, mi le trec la fixuri inutile.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Timi acelasi gand l-am avut si eu. Ce grupe mari. Eu cred ca e obositor pt un copil sa fie impreuna cu alti 30 toata ziua. Grupele aici sunt de 12 copii 2 adulti.

Ai dreptul ca parinte sa stai acasa 1-2 zile cand copilul e bolnav iar tu ca salariat poti sa suni sa zici ca nu te simti bine si Ai dreptul legal sa stai acasa 4 zile fara sa justifici nimic. Si patronul nu are dreptul sa te intreve ce boal ai. In total pe an 120 zile. Eu raman acasa in prima zi si sotul in a 2 a zi. Daca dureaza mai mult iti iei concediu. La noi nu a fost cazul decat o data.
Se Primeste salariu 100%
O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Buna dimineata. Noi suntem virusati toti, cu toate simptomele de gripa clasica, plus dureri de dinti, plus componenta digestiva. Sabina inca se plange ca o doare urechea sub tratament si tot mai face febra, Larisa e ca noi, cred ca o doare gatul rau ca nici sa planga nu poate, doar scanceste.
Maine trebuie sa facem bradul, inca nu l-am cumparat, sa vad incotro o apuc sa cumpar unul, vad ca aici la Auchan n-au adus decat in ghiveci.

La gradinita este o singura educatoare la toti copiii, chiar daca vin toti cei 43 inscrisi, iar la pranz se schimba. Mai sunt 2 ingrijitoare pe etaj care pot ajuta in caz de nevoie.
Am vorbit aseara cu educatoarea si mi-a spus ca buba este la parintii care ii aduc bolnavi, zice ca a avut situatii in care le-au dat acasa antitermic si i-au trimis la gradinita, pe principiul ca merge si asa, desi aveau cu cine ramane acasa. Altadata s-a trezit ca ii face un copil 40 grade si parintii lucrau departe si a trebuit sa se descurce cu el timp de 3 ore, i-a facut impachetari, i-a pus sosete cu otet, i-a dat antitermic etc. Zice ca este un copil care de 3 saptamani are muci verzi si parintii zic ca nu e adevarat, ca mereu il gasesc curat la nas. Normal, daca educatoarea are grija sa il stearga mereu, sa nu faca scarba celorlalti.
Solutii zice ca nu prea sunt, ei au voie sa faca trierea copiilor o data pe saptamana, in rest asistenta sa intervina numai in cazuri de urgenta. Deci educatoarea are bunavointa, insa nu exista solutii sa nu-i primeasca pe cei bolnavi.

Ma duc sa zac pana plecam la doctor. Va pup, week-end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Carla, ufff, sanatate multa tuturor
Ce ati facut la doctor, ati fost?

Stiu ce esti suparata, am vorbit noi si pe mess, si te inteleg f bine, si eu as fi in locul tau, si orice alta mamica...
E clar ca s-a facut un focar de infectie, si a prins teren m ai sensibil la Saby
Educatoarele nu prea au ce sa faca, totul depinde de "politica" gradinitei, cat de bolnaviori/raciti ii primesc.. Daca trierea se face doar lunea, atunci in restul zileleor e liber...
Ai nostri sunt mai stricti pe treaba asta, ii verifica asistenta in fiecare zi. Asa copii raciti bocna nu am vazut, cu atat mai putin cu febra sau antibiotice dupa ei. Doar asa cu putini muci si cu tuse razleata... Asa mai pe la inceput, si pe noi ne-a trimis acasa asistenta ca i s-au parut nu stiu ce muci mai grosi..ne-am dus la dr. sa o vada, nu ii mai curgea nimic, in gat nimic, la plamani cu atat mai putin, a zis ca nu are nimic copilul si nu are ce sa-i faca, ne-a dat aviz si am dus-o a doua zi. Cand mi s-a parut ca ii curge nasul rau si le cam tusea, am tinut-o acasa de miercuri si am dus-o luni... E drept, aveam cu cine sa o las... cu mine personal, aveam posibilitatea sa o tin acasa...
Cu febra, sa-l trimiti, e prea de tot... si mai ales daca au cu cine sa-i tina acasa, e prea de tot...

Pe de alta parte, au pove fetele din vest, US, canada, cum e cu mucii si tusea, ca-s la loc de cinste, ca pe acolo nici nu auzi de bunici crescand nepoti, si parintii tin cu dintii de locurile de munca... Chiar vroiam sa le intreb pe fetele din vest/canada etc...bun, la orice raceala nu poti sa-ti iei liber, ca risti sa-ti pierzi locul de munca cu atatea medicale, dar exista si un nr oficial de zile/luna sau an? parca de ex zicea stefania ca in DK sunt 120 zile /an pt din astea, in care angajatorul sa nu te poata concedia din acest motiv? Ca ma gandeam, ca in afara de raceli, viroze etc mai exista si bolile copilariei de ex. si atunci slar tb stat acasa, ca-s contagioase, si atunci clar tb luate zile libere.. sau Doamne fereste alte chestii mai complicate, cu febra mare...nu poti trimite totuti copilul asa...
Hai ca m-am intins...sanatate multa tuturor!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

saluty,scriu scriu repejor suntem pe mare viteza.
noi dupa pneumonia avuta am mai avut o viroza cu muci si acum ne luptam cu una cu tuse...daca ma apuc de facut calcule de cand a inceput gradi in total 11 viroze din care doua cu muci o pneumonie si restul bronsita si toate cu manifestari astmatice...carla te inteleg perfect.suntem disperati!
clau noi acum am facut ceea ce ati facut voi cu elisutza voastra.ce coincidenta uite au aceeasi problema!coincidenta nefasta.mai bine le placea aceeasi culoare...i-am facut analizele de sange joi,cele de imunitate si cele alergice.pneumologul din ungaria la care am ajuns din disperare ne spunea ca aste e problema cea mai mare a elisei alergia.o tot urmaresc cum intra in casa se infunda instantaneu.dar il ingrijoreaza faptul ca nu are nici un fel de rezistenta la virusi,sunt prea dese virozele...in ianuarie imi ies analizele,pana atunci asteptam...
acum a facut o forma de bronsita mult mai usoara,macar atat.am intervenit si cu homeopate la timp,ma specializez pe tuse cu homeopatele.
in rest smechera mare.

"mami sunt foarete fericita azi!"
"si ce te-a facut mami asa fericita?"
"parintii mei".....si ne pupa pe amndoi asa din senin.
e asa iubicioasa fata asta....

A mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)

poze la concurs www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=27" target="_blank">xr-1,2 <=> exploratoare la tara...

povestea noastra...

Mergi la inceput

Alina, ce dulce este Elisa cum va iubeste ea! Cu virozele, ce sa zic, ne-ati luat, la noi e "abia" a 3-a sau a 4-a.

Monica, am venit de la doctor, zice ca arata bine urechile si sa continuam tratamentul. Problema este ca Saby azi a inceput sa zaca si sa se planga ca o doare si cealalta ureche, ma astept sa-i perforeze timpanul si cealalta, sub antibiotic fiind. Mai face si febra si cade din picioare, dr. a zis ca altceva mai mult decat ii dam deja nu poate face, desi mie nu-mi pare normal sa faca otita si la cealalta ureche dupa 2 zile de antibiotic.

Mergi la inceput