Strumfi de iulie-august 2007(204)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Am mozilla si nu pot sa bolduiesc numele, adica e mai greu.

Vivela, la noi e suficient sa se adune 2 parinti mai ocupati care sa trimita copilul bolnav si gata, se imbolnaveste toata grupa. A ridicat problema la sedinta o bunicuta si i-a sarit in cap toata gloata, n-am vrut sa ma pun cu ei. Eu am spus educatoarei in particular ce am avut de spus, am spus si asistentei si directoarei si au zis ca nu pot face nimic, ca nu ii primesc cu febra mare (adica de unde in sus?) si nici cu antibiotic dupa ei. Problema la noi este si ca trierea epidemiologica se face lunea, daca vine marti un copil evident bolnav, are libera trecere. Mai auzeam zilele trecute o educatoare spunand unui parinte ca a cam zacut copilul, e fierbinte si se plange ca il dor oasele, poate ar fi bine sa-l vada un medic...

Ca te-am prins online, mai pune te rog o data schema de homeopate pt dermatita de contact, era salvata pe PC-ul care a murit acum 2 saptamani.

Mada, vorbim pe mess sau PM despre pastile, am gasit un loc de unde se pot comanda si au cele mai mici preturi de pe net, acum nu stiu ce e la voi in magazine. Sigur ca as vrea sa vina Mosul la mine, dar nu cred ca am fost atat de cuminte... Cu banii rezolvam imediat daca are Mosul cont de Paypal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Mai este loc in clubul cu otite? Si Sarah are otita; duminica a inceput sa se planga c-o doare urechea, apoi a facut si febra si marti am mers la doctor; antibioticul vad c-a functionat bine ca n-a mai avut temperatura dupa prima doza. Se pare ca e o forma usoara de care sper sa scape repede. Aici otitetele sunt ceva f obisnuit in gradinite si scoli. in gradinita cel putin, copilul este primit si cu antibioticul dupa el, atat doar sa nu aiba febra si sa poata participa la activitati. Pare aberant dar pe de alta parte, majoritatea au 2 sau 3 copii care evident ca se imbolnavesc pe rand. Bunicii (fericiti cei ce-i au si asa ocupati) se ocupa de vietile lor, bone au numai milionarii deci nu poti sta acasa cu copilul pentru ca are muci la nas si tuseste nitel ca ti-ai pierde serviciul. Zilele alea pentru boala le pastrezi pentru cazuri grave. Eu nu spun ca este bine asa dar de multe ori, chiar nu ai incotro, pentru ca nu ai ajutor si pentru ca nu-ti permiti sa risti sa-ti pierzi serviciul. Sa nu credeti ca vreau sa combat pe cineva sau sa creez polemici, da?Carla, sanatate multa!! eu fac otite in concediu si-mi curge urechea si ma doare si ma simt ca dracu'. Acum aflu ca mi se perforeaza defapt timpanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Tocmai mi'a trimis un mesaj mama unei colege de clasa a lui Emily ca fetita ei are scarlatina...! Inutil sa spun ca e exact prietena lui mimi ...iar mamica e graviduta....ufff!
...acum astept s'ajung acasa s'o verific daca nu cumva i'au aparut pete rosii, ca febra avea ieri..de la otita

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07

Mergi la inceput

Valen, multumesc, sanatate si voua! Eu pot sa inteleg si partea cealalta, dar mie ca mama mi-ar fi greu sa-mi las la gradinita sau la scoala copilul bolnav, n-as fi om toata ziua. O inteleg si pe Mada ca nu are incotro, oricum e greu.
Mada, si la noi este epidemie de scarlatina in gradinite, daca vrei sa fii sigura ca nu aveti probleme, fa-i un exudat faringian. Daca nu apare streptococ hemolitic de grup A, inseamna ca este in regula. Daca apare, penicilina este cea mai indicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Carla multumesc pt sfat, o sa vad cum e cand ajung acasa, saptamana asta ar fi a 3 oara cand vad doctorul de familie...o sa'mi fac abonament...
Cat despre lasat copii mai mult sau mai putin muciosi...cred ca si Valen are aceasi problema, suntem departe numai noi 3 respectiv 4 deci daca nu ai cu cine sa ii lasi nu ai cu cine... Aici nu ii accepta cu nici un fel de medicament, exceptand maladiile cronice. Dar nu stiu cum sa spun nici cei care ar avea unde sa ii lase nu cred ca ii tin preventiv acasa...spun preventiv nu bolnav/febra/stare proasta. Eu pana acum nu am avut strangeri de inima cand am lasat'o (pt ca chiar daca ii curgea nasul, nu facuse febra, nu era molesita, nu imi spusese ca o doare urechea sau altceva)..

Totally off topic:
Luna unde esti mama, ca am un schimb de emailuri epice cu Adecco UK de imi vine sa da pe bune...e ca in filmele cu prosti!!

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07

Mergi la inceput

Acum mi-a spus o prietena din Germania ca fetita ei a terminat miercuri antibioticul si astazi a luat enterocolita de la gradinita, la fel ca noi, s-a saturat de boli si a hotarat sa nu o mai duca, cel putin pana in primavara. Sora ei care are fetita de 6 ani este in aceeasi situatie.
Nu stiu ce se intampla, parca atunci cand eram noi mici nu erau atatea boli, din septembrie si pana acum am dat o avere pe doctori si medicamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Carla, nu vreau sa te dezamagesc, dar primavara sunt cele mai multe viroze. cam prin mai e un pic mai ok, dar in iunie incepe vacanta (la stat)...
si nu stiu ce sa zic - daca copilul ar fi la scoala si s-ar imbolnavi, l-ai tine acasa? (intrebarea nu e pt tine neaparat, dar ma gandesc si eu ca acum, de bine de rau gasim o varianta si tinem copiii acasa cand sunt bolnavi. dar cand incep sa piarda din materia de la scoala, deja apare si o alta problema).

da, evident sunt mai multe boli acum. e rezultatul folosirii atat de dese a antibioticelor, a hranei proaste, a poluarii...in plus, si noi avem mai des ocazia sa constatam imbolnaviri, avand copii. inainte, stiam doar de cate o raceala pe an si cam atat, uneori nici macar in fiecare an. si asta mi se parea mie normalitatea.

cum e cu scarlatina asta?

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

uite si schema de homeopate pt dermatita:

SULPHUR 30CH, doua zile consecutive, de doua ori pe zi,
apoi pauza 3-4 zile,
LYCOPODIUM ch30, 2x2zile
pauza 3-4 zile
CALCAREA CARBONICA 15CH, 2x2 zile
apoi pauza de tot.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Vivela, multumesc pentru schema, am dat-o mai departe .
De boli am mai zis, naiba sa le ia, nu stiu ce sa mai fac. Daca era la scoala iar nu stiu ce as fi facut, prefer sa nu ma gandesc la asta pana nu ma lovesc de problema. Eu la gradinita am facut doar bolile copilariei, iar raceli inainte sa am copii n-am stiut vreo 7 ani ce sunt. N-am avut copil bolnav, sunt luata ca din oala, e prea de tot, imi era frica sa o duc la gradinita, dar nu ma asteptam sa se intample atat de rau. In rest totul imi place acolo, mai mult decat la particulari, daca n-ar fi problema asta ar fi ok.
Aaa, eu cand eram la scoala faceam cele mai urate viroze in mai
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Citat:
Acum mi-a spus o prietena din Germania ca fetita ei a terminat miercuri antibioticul si astazi a luat enterocolita de la gradinita, la fel ca noi, s-a saturat de boli si a hotarat sa nu o mai duca, cel putin pana in primavara. Sora ei care are fetita de 6 ani este in aceeasi situatie.Nu stiu ce se intampla, parca atunci cand eram noi mici nu erau atatea boli, din septembrie si pana acum am dat o avere pe doctori si medicamente.
tot io ca avem si d-asta. marti seara, pe cand sarah zacea cu febra, molesita si apatica draga mamii, am trimis-o pe Ines la culcare numai ca aud deodata "mami vomit, vino repede".Ines a vomitat de cateva ori in noaptea aia si stiu ca sunt cazuri de gastro la gradinita (gastroenterita cred in romana). Asadarle-am tinut pe amandoua acasa, pana azi, cand au fost apte de gradi/scoala. Ce mai vreau eu sa spun, tot asa, sa nu crezi ca ma adresez tie Carlav sau ca tin sa deschid cutia Pandorei,este ca personal, nu consider ca o gastro este capatul lumii. Sunt mama si-mi iubesc copiii mai mult decat pot spune in cuvinte; ultimul lucru pe care mi-l doresc pentru ele este sa fie bolnave si sa sufere, oricat de putin. Nu ma simt bine, nu dorm sinu am chef de nimic cand le vad cu muci, cu tuse sau apatice dar in acelasi timp, tot personal, nu cred ca e sfarsitul lumii ca se mai strica la stomac din cand in cand.Anul trecut a trebuit sa ma operez de urgenta de un chist ovarian ciudat care si-a triplat dimensiunile intr-un timp scurt. Chiar m-am gandit atunci c-o sa mor, dar dupa ce-am cugetat nitel am realizat ca nu depinde totul de mine si ca merg mai departe cu resursele pe care le am. Sotul si-a luat liber 3 zileca mai mult nu ne-am permis. Dimineata la 7 am dus fetele la gradi, m-am dus sa ma operez iar la 5 am fost sa le luam acasa. Eu abia ma deplasam dar m-am bucurat ca operatia reusise si ca ce au scos ei avea aspect benign.(N-am primit antibiotice). Prietena mea tocmai descoperise ca avea cancer in stadiul 3 (din 4) imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil.ce vreau eu sa spun este ca am invatat sa nu mai dramatizez atunci cand nu e cazul, sa fiu optimista si sa nu ma mai dau de ceasul mortii ca a vomitat copilul de 3 ori. Copiii racesc, vomita, iau paduchi si-si julesc mainile si picioarele. Este bine cand e doar atat si este bine ca noi parintii suntem sanatosi si ne putem ocupa de ei. sanatate tuturor copilasilor bolnaviori si multa rabdare si liniste mamicilor!!!

Mergi la inceput