Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***281***
Raspunsuri - Pagina 8
Ela78 spune:
Aris, tocmai ce vorbeam de tine

Cu gradinita eu am avut urmatoarele criterii:
1) sa fie cat mai aproape de casa
2) sa fie curat, igienic, sali mari, spatioase, luminoase, aerisite
3) sa fie scosi afara zilnic in curte amenajata cu loc de joaca, groapa de nisip, topogane etc
4) mancarea sa nu fie de catering, sa aiba bucatarie proprie unde se gateste zilnic din produse proaspete, organice, dupa meniul stabilit de nutritionist (fara sarmale de varza murata cu porc sau alte minunatii
)
5) sa faca dimineata activitati (gen desen, muzica, dans, poezii/cantece, numere/litere, strans frunze afara si lipit pe foi, sau colorat intr-un anumit spatiu sau pictat cu manutele/piciorusele etc, ce ziceau Geanina
si Ayla
)
6) sa existe dupa-amiaza optionale (gen un sport ceva, o activitate creativa, o limba straina, un hobby ceva)
7) sa organizeze o data pe saptamana extracurriculare (gen teatru de papusi, sau instrument muzical, sau vizita la circ/zoo/gradina botanica/fabrica de ciocolata etc)
8) si nu in ultimul rand: pretul
(care variaza intre 400 RON pana la pranz si 2000 RON program complet)
Sper ca am fost de folos cu ceva...![]()
Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
chatonel spune:
mai vin si eu cu o completare: grabiti-va, ca in curind banuiesc ca nici nu vor mai fi locuri la gradi si crese, cu noua lege in care mamele tre sa reia munca de la un an al copilului.
aris26 spune:
ela - 

chato - merci mult. sunt convinsa ca ati discutat deja de o mie de ori subiectul dar daca eu sunt chiulangioaica....?!
eu am de ales intre doua gradinite
prima - e f mare. clasa grupei mici are peste 150mp. spatiile sunt mari si luminoase, curatenie impecabila. sala de mese imensa cu multe chiuvete la nivelul lor, e la doi pasi de mine. au 3(educatoare, ingrijitoare) persoane pe grupa. au o curte generoasa. problemele:
activitatile se desfasoare pe 3 nivele, la subsol se ia masa, la parter e sala de clasa, la etajul 1 este sla de jocuri, dans, muzica etc. copii sunt purtati pe scari si nu cu liftul. sunt f putini copii pe grupa. la cei mici sunt 11 inscrisi dar vin zilnic cam 5-6 copii. din astia jumatate sunt la program scurt. eu vreau sa il las pana la 6 seara.
a doua - este muult mai mica, grupa mica nu are mai mult de 5mp. au doua sau 3 peroane de ingrijire/grupa. este curat dar nu imi inspira impecabilul ca prima. sala de mese e tot jos si se coboara pe o scara. nu au decat un singur grup sanitar la etaj. au o curticica cam cat a mea de acasa. dar au mai multi copii pe grupa si costa cu 3 mil mai putin ca la prima, asta insemnand ca si de dormit dorm inghesuiti, dar au saltele si nu patuturi ca la prima(imi e frica ca o sa cada, el e obishnuit cu pat de 2/2
). au program si de sarbatori(inchid doar 2 zile in perioada craciun-revelion). mi-au dat o gramada de analize pt inscriere printre care si o porcari de test pt tuberculoza pe care nu am chef sa il fac si pediatrul este de acord cu mine. cei de la prima mi-au cerut doar adeverinta si copie dupa carnetul de vaccinari.
ambele au bucatrie proprie si nici una nu gateste cu produse bio
na! ce sa fac? heeelp
25 martie 2009
aris26 spune:
asta e prima
http://www.kidsclub.ro/index-4.php
si a doua:
http://edy-amy.ro/
25 martie 2009
chatonel spune:
aris, discutia de care ziceam nu s-a purtat aici, asa ca nu ai nici o vina ca nu ai vazut-o :))
prima gradi mi se pare rigida in privinta programului; mi se pare ciudat si ca nu au program diferit in functie de grupele de copii. Nu poti pune la somn (abia la ora 14H00!!!) un copil de 2 ani, la fel cu un copil de patru ani; cel de doi doarme mai mult, este normal. iar mi se pare ciudat ca masa dureaza o ora. Pai cum tin ele copiii pe scaune, cuminti, o ora???!!!
La a doua nu se vede in poze cit e de mica, dar daca ai zis corect, ca grupa mica e in incapere de 5 mp, atunci nu se poate sa stea acolo 5 copii!!! E mai mica decit o camera de dormit, care de obi are min 9mp....
adirys21 spune:
Buna dragele mele!
Va ofer 

la toate.
Mai mult ca sigur nu va amintiti de noi din cauza activitatii slabe de pe forum...ehh nu trebuie sa fiti suparate tare pentru ca v-am citit din umbra tot timpul, fiind interesata de evolutia celorlalti ghiocei.
Ma bucur ca toate aveti copii frumosi si isteti, unul mai deosebit decat celalalt... felicitari parintilor.
Citeam zilele trecute pe forum afirmatia facuta de Kea ( parca) cum ca mamicile care nu sunt asa active sunt deja insarcinate cu al dilea bebe. Astfel ca am intrat si eu sa confirm cele spuse de ea si sa va anunt ca sunt insarcinata in 9+ saptamani, DPN 10 IULIE 2011.
Despre fetita noastra, Teona, nici nu stiu ce sa spun, este minunata, o iubesc la nebunie, ne face viata atat de frumoasa si fericita incat nu am cuvinte. Ne confruntam cu intoleranta la lactoza, inca nu s-a reglat si bea doar lapte de soia si iaurturi tot pe baza de soia. Este foarte activa si energica, canta, danseaza si spune cateva cuvinte din poezii, acelea pe care le poate pronunta, vorbeste foarte mult, aproape toate cuvintele pe care le aude, nu perfect...dar noi o intelegem.
I-am spus ca mami are bebe in burtica si e asa bucuroasa...mangaie burtica in fiecare zi si o pupa...e asa dulce.
Si acum vreau sa va intreb cand e iesirea de la moeciu ca nu am reusit sa citesc tot din urma. Mi-ar face placere se venim si noi.

Printesa mea Teona
Mami fericita de printesa Andrada Teona
Ilinca_M. spune:
Aoleeeu, Adirys, asa scurte de memorie ne crezi?!
Cum sa nu te tinem minte?!
Eventual refreshuieste-ne memoria cu poze noi cu blondina Teona: tot asa pletoasa e? Felicitari pentru bebe2!! Sper ca nu te-au stresat nebuniile de care-s capabili guvernantii nostri cu proiectele lor de lege idioate
Arisica, io te-am re-intampinat pe forum au ba? Ca ma lasa memoria...oare am vorbit cu tine numa-n gand sau am si postat?! De gradinita a 2 a esti sigura ca e vorba de 5 m patrati?! Ca atata are baia noastra, la bloc...poate ti-a scapat un zero?...
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata
adirys21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Aoleeeu, Adirys, asa scurte de memorie ne crezi?! Cum sa nu te tinem minte?! Eventual refreshuieste-ne memoria cu poze noi cu blondina Teona: tot asa pletoasa e? Felicitari pentru bebe2!! Sper ca nu te-au stresat nebuniile de care-s capabili guvernantii nostri cu proiectele lor de lege idioate![]() mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 18 luni Manole forever Sovata |

E si mai pletoasa..chiar am pus adineaori poze pe webshots.
In legatura cu ceea ce fac guvernantii ...ma supara dar eu nu am nicio putere ca sa schimb ceva in acest sens si trebuie sa facem ceea ce vor ei. E clar ca este in dezavantajul copiilor si al mamelor. Insa, aceasta lege nu ma impiedica sa-i fac un fratior sau surioara Teonei, cum se intampla in cazul catorva familii de prieteni care au spus ca nu vor face copii in viitorul apropiat din cauza legilor, lucru care mi se pare o mare prostie.
Multumesc de felicitari.

P.S Imi pare tare rau de Manole

Printesa mea Teona
Mami fericita de printesa Andrada Teona
Ilinca_M. spune:
Scumpaaaaaaaaaaa!
Doamne, ce scumpa e, are in pozele de la "iunie-iulie" una cu buclele lasate liber,parca e o papusha, parca e pictata!! Cam asa sunt si ochelarii de soare ai lui Sophiphi, toata ziua se admira-n oglinda cu ei pe ochi sau pe cap:)))
Ce e in 10 iulie, Rac sau Leu?...
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata