Ma pot descurca?
Buna! Sunt noua pe aici si nu stiu exact cum merg lucrurile, asa ca sa va rog sa ma scuzati INCA nu sunt 100% sigura ca sunt insarcinata, azi,cel tarziu maine imi iau un test. Imi doresc mult un bebe, dar sunt studenta in anul III la medicina dentara si as vrea sa stiu cat de greu este sa ma impart in 2 (si mamica si studenta). Stiu ca un bebe implica multa responsabilitate si nu fug de asta, dar mi-ar prinde bine niste sfaturi din partea celor care au fost in situatia mea. Multumesc frumos
Raspunsuri
herra spune:
buna,
acest subiect va fi mutat la alta sectiune - sa nu crezi ca ti l-a sters cineva.
aceasta sectiune este pt altfel de probleme.
nu am fost in situatia ta;
dar daca asta vrei cu siguranta ai sa te descurci; mai ales daca esti intr-adevar insarcinata - atunci dupa mine nici nu se pune problema.
sanatate!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
mami_stefi spune:
buna :) fideluta ..
ma cam regasesc in situatia in care esti tu ..
si eu eram chiar la inceputul facultatii si am aflat ca sunt insarcinata si am decis sa renunt la facultate pt a avea copilasul ce prinsese viata inautrul meu :) pe 27 iunie am nascut un ingeras,stefan iulian.
nu stiu ce sfat sa-ti dau.depinde mult de ceea ce iti doresti,de cine e langa tine si cate compromisuri esti dispusa sa faci in viata.si eu am facut foarte multe si am renuntat la multe pt el,pt bebelusul meu mic si scump dar cand il tin in brate imi dau lacrimile de fericire ca e al meu,ca e sanatos si voinic.
sunt sigura ca bebelusul n-o sa te intrebe cate facultati ai,master..daca il vrei cu adevarat nu lasa nimic sa stea in cale.
cat despre cat de greu e sa fi mamica sa stii ca iar depinde de copilas..sora mea are o fetita cuminte foc dar stefanut al meu nu e asa deloc.mereu trebuie sa stau langa el,mereu sa ne jucam ...
ce pot sa=ti zic e ca o sa fie foarte greu la inceput,pana va obisnuiti unul cu altul,pana isi face un program de papat si de somnic.apoi totul e mai usor.
sa stii ca astept sa ma anunti daca ai facut testul si ce vei face :)
pupici
anca_27 spune:
Fideluta, bineinteles ca poti.
Sunt nenumarate exemple peste tot, de mame care au reusit sa se imparta. Eu eram insarcinata deja in ultima sesiune din facultate, si m-am dus mai departe si la cursuri de master zi. Si le-am terminat cu bine.
Chiar o sa-ti prinda bine sa mai iesi.
Sper sa fie cu doua liniute!
XIO spune:
Fideluta, sa nu renunti la facultate. Mami-Stefi, fara suparare, dar e absurd sa o incurajezi sa renunte la facultate (si nu oricare, medicina!), asta inseamna sa dea cu piciorul la 3 ani de munca si la viitoarea ei cariera, implicit salariu.
Fideluta, eu am terminat medicina generala si am avut in an multe colege care au nascut in timpul facultatii. Una dintre ele avea copil mic inainte sa intre (mai facuse poli inainte) si a mai facut unul in anul 5. A luat rezidentiaul si toate examenele pana la el, deci s-a descurcat. Nu va fi situatia simpla ca la colegele fara copil, dar se poate sa le faci pe amandoua.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
lavi02 spune:
Daca e cu doua liniute, parerea mea este sa mergi la cursuri si sa-ti dai examenele cat de mult poti (sa-ti iei in vara toate examenele) si apoi sa-ti rezervi pe cat posibil primele 6 luni sa stai exclusiv cu bebe, sa poti sa-l alaptezi la cerere, e foarte important atat pt sanatatea lui bb cat si pentru legatura care se formeaza intre voi pe viata.
Eventual ai putea sa-ti ingheti anul urmator scolar. Dupa aceea pe masura ce bb e mai mare poti angaja o bona (daca bugetul permite) sau sa te ajuti cu altcineva din familie astfel incat sa-ti reiei studiile.
In niciun caz nu renunta la studii!
Si nici nu trimite bb la bunici pe ani de zile urmand sa-l preiei deja mare.
(Eu am nascut imediat dupa ultima sesiune din anul 5, mi-am dat apoi diploma cu intarziere si m-am inscris la master + angajat cu program redus. a fost greu, nu a fost o sarcina programata dar acum cand ma uit la fata mea de aproape 9 ani, frumoasa, desteapta si buna , nu mi-as fi dorit sa n-o am pentru nimic in lume, aparitia ei a fost un mare noroc pt mine, un dar de la Dumnezeu, chiar daca la inceput a fost greu).
Succes! Nu e imposibil!
iulix spune:
Fideluta si eu sustin ca facultatea trebuie sa o continui. Bebe trebuie sa il privesti ca pe un dar, nu ca un motiv de a te lasa de ea. Si eu am avut o colega care a facut bebe cand era in facultate si si-a terminat cu bine studiile. Asa ca daca ai incredere in tine si in ceea ce poti face nimic nu ti se va parea foarte greu. Mult succes si sarcina usoara!
fideluta spune:
Sunteti niste dragute! E cu doua liniute!!! Nu m-am gandit nici o clipa sa renunt la nimic, nici la bebe, nici la facultate, doar ca nu stiu cat e de greu sa le fac pe amandoua in acelasi timp... Din partea lui tati am sustinere totala, dar din partea celorlalti...am spus catorva si reactiile au fost fost sa zicem mai putin binevoitoare. Multumesc din tot sufletul! Mai am o intrebare... In medie cat tin greturile, ca de 3 zile nu pot manca sau respira daca simt orice fel de gust sau miros (lucruri care inainte imi placeau...)
anda141 spune:
O sa te descurci, eu am nascut in anul 3 de facultate, nu am renuntat la nimic, am fost la toate examenele, stai linistita ca te vei descurca ! Multa santate si felicitari pentr bebe.
lavi02 spune:
fideluta, sarcina usoara si frumoasa (sa-ti ramana ca o amintire frumoasa), bb sanatos si o familie frumoasa si plina de intelegere si iubire sa ai!
Greturile pe mine m-au tinut la ambii copii cam de pe la 5-6 saptamani pana pe la 10. (saptamani numarate de la prima zi a ultimei menstruatii).
Sfaturi pt perioada greturilor: evita tot ce nu iti pica bine, ce iti creeaza greata, toat emirosurile, tot. Daca iti vine sa versi scoate repede capul pe geam afara (noroc ca e si racoare) si gandeste-te la orice altceva: copaci, natura, ploaie, orice. Muta-ti gandul de la greata. Autosugestioneaza-te sa te calmezi, sa nu versi. La mine a functionat.
iulix spune:
Fideluta sa fie intr-un ceas bun si sa ai parte de un bebe sanatos si frumos!! Multa sanatate!