Procrastinarea
Raspunsuri - Pagina 12
Tala spune:
Ernna, multumes pt sfat, asa este, poate ca uitam prea des esentialul.
Sanziana cred ca voi aplica si eu metoda cu scos baietii din casa (copilu si sotu) si facut curat cat sunt ei pe undeva (sa nu se mai plictiseasca copilul cat dau eu cu aspiratorul si e clar ca altfel ma mobilizez cand stiu ca in 2 ore se intorc si trebuie sa fie totul gata).
Eu am incercat de muulte ori liste cu prioritati (chiar am inceput caiete diferite pe categorii
...si am uitat de ele instant). La fel, am incercat cu meniuri saptamanale (am cumparat zeci de carti de bucate, exista internetul...)...degeaba. Tot descopar cu uimire diverse ingrediente prin frigider, sau la 10 noaptea cand ma apuc de gatit (pt seara respectiva) constat cand mancarea e pe jumatate preparata ca n-am toate ingredientele
. Altfel e situatia cu copilul (in cazul lui ma asigur ca are la timp de mancare - singura mea problema e ca nu stiu daca e destul de variata si e f greu sa-l feresc de toate mizeriile din comert).
Imi doresc sa fac doar ce-mi place, iar cand ajung sa fac ce-mi place sunt extenuata (pt ca nu-mi dau voie sa fac ce-mi place pana n-am rezolvat 'urgentele').
Am invatat sa le mai ingnor si eu. Dimineata de exemplu las dezastru in bucatarie (desi nu mancam mic dejuna acasa, cu exceptia copilului). Dar avand in vedere ca soacra-mea vine si spala vasele (singur lucru pe care il face la mine in casa) ...parca satisfactia e mai mare cu cat mormanul e mai urias ![]()
Revin, caci trebuie sa mai citesc din urma
O strafulgerare de moment: daca noi, cele bolnave de procrastinare suntem defapt cele care am realizat ca viata e mai mult decat o chiuveta de bucatarie goala si sclipitoare, ci cum bine spune Ernna - dimineti in care trebuie sa vedem ca suntem frumoase si trebuie sa ne mai facem si bucurii, ca noi suntem defapt cele mai importante persoane din viata noastra - dar preferam sa ne incarcam de vina la astfel de ganduri caci nu sunt ale majoritatii. (Doamne! cat de profunda sunt azi
)
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Androix spune:
Tala, pai tocmai de-asta e atat de benefica planificarea! Nu neaparat pentru o saptamana intreaga, dar gandeste-te ce bine ar fi daca te gandesti ce gatesti cand mergi la cumparaturi de exemplu. Eu cand merg la cumparaturi nu cumpar chiar tot asa by default
jumatate din ce iau de mancare e pentru ceva anume ce doresc sa gatesc. Acum planific doar un meniu in avans si daca imi aduc aminte sa ma intreb ce fac pentru cina inainte de ora pranzului pot sa zic ca am o zi fara timp pierdut aiurea.
Continuand strafulgerarea ta: eu cred ca poate fi si invers, putem sa ne bucuram de timp liber si sa ne rasfatam cu diverse maruntisuri mancatoare de timp daca nu procrastinam.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
Tala spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Androix Continuand strafulgerarea ta: eu cred ca poate fi si invers, putem sa ne bucuram de timp liber si sa ne rasfatam cu diverse maruntisuri mancatoare de timp daca nu procrastinam. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
tare usor de zis (repet destul de des - si in gand si cu voce tare: ce bine era daca faceam 'asta' la timp!!!)
Am incercat sa planific si meniul, nu retin nici macar faptul ca mi-am propus ca o zi pe saptamana sa fie cu mancare pe baza de peste

Pe langa aceatsa 'lene' ma caracterizeaza si o mare problema cu memoria. Uit si ce imi propun
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Androix spune:
Sa stii ca asta cu memoria e si in articolul ala postat de Mindy.
Eu nu pot sa zic ca ma simt neaparat vinovata cand procrastinez. Vina se asterne cand cad toate pe mine. Imi inventez scuze prea beton ca sa mai simt vreo vina
Azi de exemplu sunt cu mucii pe piept, mi-e rau, kinderii sunt la socrella deci termin ce am de scris aici si ma bag la un nani de pranz. Cand m-oi ridica din pat o sa trimit cateva mesaje ca sa zic ca am si lucrat azi si aaa si nimic: ma bag iar in pat.
Si eu am cuiul asta cu pestele. Eu vreau de doua ori pe saptamana. Si tocmai mi-ai dat o idee super! Scot dorada din congelator si diseara o invelesc in sare si o arunc in cuptor! Cat de tare e asta??? Fix 5 minute petrecute cu folos! Daca nu imi vine ideea sa dau si peste mormanul de rufe de calcat am rezolvat-o si cu sentimentele de vina pe ziua de azi!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
sanziana27 spune:
Sa va impartasesc o idee de la o colega; nu am pus-o inca in aplicare ca imi trebuie timp
sa fac in detaliu listele
Sa fac niste liste cu meniuri si sa le afisez pe usa frigiderului...
ciorbe:....supe:.....felul II.....duciuri la minut....dar nu din acelea sofisticate, cele fecvente (pt care de ibicei avem ingredientele, dar nu ne pica fisa)
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani