Filmul- THE SHINING!
Am cumparat filmul,l-am vizionat de vreo trei ori,iar eu nu inteleg nimic,cum se face ca el inebuneste,si doreste sa-si omoare sotia si copilul.
In rolurile principale sunt:Jack Nicholson,Shelley Duvall,...eu nu am citit cartea,dar filmul este scris de Stephen King,regizat de Stanley Kubrick's.
Ma enerveaza ca nu pot intelege filmul,cum de inebuneste,asa hodoronc-tronc,si vrea sa-si omoare familia,ca si predecesorul sau.
Va rog ajutati-ma,ca am sa stau sa vad filmul la nesfarsit,si tot nu am sa inteleg nimic,asta ma scoate din sarite.
HELP!!!
Sa auzim numai de bine!!!
Raspunsuri
Oana_B spune:
Ce combinatie: Stephen King si Stanley Kubrick...nici ca se putea altceva care sa dea dureri de cap.
Oana_B
iren spune:
Toata nebunia asta nu este exclusiv a lui,de fapt este nebunie,da nu prea...tot ceea ce face -gindeste- ii este inoculat de catre fantomele din hotel,care ii baga tot felul de chestii in cap ca sa-l manipuleze.Nu stiu cit de explicita am reusit eu sa fiu,spune-mi totusi daca am reusit sa ma fac inteleasa.
Iren&Bogdanelu
Nati spune:
Bine,bine,nebunie,dar.....ce cauta el in poza din finalul filmului,pe poza scrie:4 iulie 1921,si ce ma enerva cel mai mult,el vorbea cu fantomele din hotel,ca si cum era ceva normal pentru el,nici macar o secunda nu a aratat ca si cum era surprins de fantome,diferenta dintre real si ireal,eu nu am vazut-o,macar sa-mi dea un indiciu.
Bai si ce m-am chinuit vreo doua zile sa inteleg ce se intampla.
Asta este,ma tinut in priza doua zile,nici ca-mi mai trebuie.
Mersi oricum,cred ca va trebui sa citesc cartea,poate voi intelege.
V-am pupat!
Nati spune:
A! Si inca un film care ma enervat la culme,Vanila Sky,cu Tom Cruise,Cameron Diaz,Penelope Cruz.
Si in asta la fel,nu puteai sa-ti dai seama unde e realitate,si unde e vis.De multe ori vroiam sa inchid televizorul,asa ma putut enerva.
Mai si cum le gasesc eu,filmele astea,de ma baga in ceata,de nu-mi mai trebuie filme vreo luna.
Hai ca v-am inebunit de cap!
babirusa spune:
Jack Nicholson era alcoolic, de aceea a acceptat postul pt. ca era izolat si nu era bautura. Dar hotelul, era bantuit de cei care au murit in el in situatii mai mult sau mai putin ciudate, fiind si foarte vechi. Turistii veneau numai vara iar pe timp de iarna era pustiu. Nicholson incearca sa scrie o carte, cu mare efort. Se schimba datorita influentei hotelului care parca "traieste" si de fapt toate sunt reale pt. ca Nicholson le doreste asa, de aceea nu este surprins de ce se intampla...
Jackie spune:
Lasa-l incolo de film, nici nu se compara cu cartea... e super-misto
(da ce-i drept eu sint mare fan Stephen King..
Lectura placuta!!
nadina spune:
quote:
Originally posted by Jackie
Lectura placuta!!
Filmul reprezinta una dintre putinele ecranizari reusite ale romanelor lui stephen king. E vorba de materializarea raului sau, sa zicem reactivarea raului existent in acel hotel, rau care gasise prilejul sa se manifeste din nou.
Si io eram fan inrait,dar de cand cu bb...
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
iren spune:
[quote]Originally posted by Jackie
Lectura placuta!!
[/quote/
Ai dreptate,nu se compara,iar daca ai si imaginatie,chiar ca nu mai dai doi bani pe film,iar cartea-de fapt cartile-are un stil foarte..."savuros"-parerea mea,care e subiectiva,eu fiind,ca si Jackie,un fan inrait St.k...
Iren&Bogdanelu
Andrada spune:
Eu am inteles ca eroul era nebun de la inceput, mediul acela ciudat doar i-a declansat criza.
Luna trecuta m-am dus la dentist si cit am stat la tratament, vreo citeva ore tipului ii turia gura intr-una si a inceput sa povesteasca cum se duce el la acest hotel ciudat in inima muntilor, cu hectare intregi nelocuite in jurul lui, care nu e accesibil iarna, si cum iarna vine un scriitor acolo (SK) si scrie romane . Se pare ca la inceput, a stat o iarna izolat acolo sa scrie un roman, si asa i-a venit ideea (probabil ca familia ar fi fugit cu sania daca stiau ce roman scrie tipul), a scris romanul, cu timpul a devenit celebru si a cumparat si hotelul. Zona din jurul hotelului a cedat-o statului care a facut un fel de rezervatie naturala acolo, asa ca au inceput s-o populeze cu animale salbatice.
Se pare ca Stephen King a ajuns atit de prolific incit foloseste alte citeva pseudonime (citeva celebre deja), pentru ca lumea s-ar plicitisi sa-i vada numele peste tot,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele