Copilasi de Iulie-August 2004*CraciunFericit!
Raspunsuri - Pagina 3
Andries spune:
Neata'
Gabi dar la voi toata apa pluviala se varsa in fosa? Pai in stilul asta o sa tot platesti vidanja. La mine fosa e izolata, primeste strict apap menajera de la 2 bai si de la bucatarie. Pluviala vine de pe casa pe jgheaburi si burlane si momentan e directionata in gradina intr-o zona unde am niste pomi avizi de apa, de cand mi-am hidroizolat si trotuarele nu am mai avut probleme cu apa. Se mai intampla daca ploua torential sa se scurga si afara din curte pe sub poarta. Capacele de la camine sunt pline (fara gauri) si etansate cu garnituri (iti dai seama ca altfel ar puti la mine in curte ca dracu). Sistemul de drenaj de la fosa l-am ingropat la adincime suficient de mare ca sa fiu sigura ca pamantul absoarbe (mai exact am sapat si am pus apa, a trebuit sa sap vreo 2 sau 3 metri pana am trecut de stratul de argila care e impermeabil si care impiedica infiltrarea). Ceva nu e bine la voi acolo, ori ai pluviala in fosa (si trebuie sa o scoti), ori nu e fosa etansa ori drenul nu-ti functioneaza. Vezi ca nu ai voie sa arunci grasimi in fosa, grasimile formeaza o pelicula care astupa drenul.. dupa 6 luni de aruncat grasimi in fosa si cel mai bun dren se infunda. Eu prajelile, uleiul si altele de acest gen le reciclez separat.
Andries
Andries spune:
Si acum, daca am terminat cu indicatiile tehnice vis a vis de casa ce sa mai spun... nu-mi vine sa cred cum s-au captusit copiii cu otita, pneumonie... Brrrrr eu cred ca numai vremea asta tampita e de vina, cica maine cald 16 grade in bucuresti si in week end minus 8!! cum dracu sa nu iei n-spe mii de virusi care se dezvolta de toata frumusetea. Sanatate si sper sa scapati cat mai ieftin.
Cristal imi pare rau de tine ca esti fara bona! Cu ai tai in vizita exista o singura speranta: lista de taskuri. Eu asa procedam cu mama, ii lasam bilet ce sa faca (sa nu aiba timp de initiative personale) si era mai bine, pe cuvant.
Si al eu sta la dentist, asta vara i-a lucrat doamna doctor vreo 3 maselute.
Eu brad inca nu am apucat sa cumpar, poate in week end. daca o sa am timp evident. Ai mei ieri seara au jucat fotbal vreo 3 ore... si azi dimineata nu vroiau sa mearga la gradi ca sa ramana sa se joace am nimerit-o cu jucaria asta.
La serviciu suntem intr-un festival continuu, nu trece juma' de zi fara motiv de scandal, deja mi s-a luat de atata balamuc. Si eu care ma laudam ca am rezistenta la stres, se pare ca nu stiam definitia stresului . Da' nu ma las nene, ori eu pe ei ori ei pe mine!
Andries
szivarvany spune:
telegrafic ca am o zi din`aia
KIM, cum e Luca ???
later edit; am fugit acasa, m-a sunat dadaca, Giulia a fost toata ziua abatuta si i se infundau urechile.
Fugit la pediatra, fugit la policlinica, fugit in farmacie.
Otita medie pe stanga. S-a mirat doc cum de nu urla de dureri ... asa ca, antibiotic iar.
Recomandari pt flora intestinala, pls
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
mitzura spune:
Buna,
Imi pare rau sa aud de copii bolnaviori, sanatate dorim tuturor.
Robi, bine ati revenit! Eu sunt foarte interesata de cum a fost in spital, ma intereseaza si personal si profesional, ca sa zic asa. Va doresc sanatate maxima!
La noi Mosul a venit cu o zi mai tarziu, pentru ca am fost plecati la Baile Felix de vineri pana luni, asa ca a venit abia azi-dimineata. Dupa care au si plecat la gradi. Asa ca acum probabil de abia asteapta sa ajunga acasa, ca sa se bucure de cadouri.
Va pup, ca trebuie sa fug.
kim222 spune:
daria si voi??? sper ca nu ti-a dat altceva decat Amoxicilina sau Augumentin,da?..pt flora dr mea recomanda asta:
https://comenzi.farmaciatei.ro/diverse/dicoflor_30_pentru_sugari_si_copii_10_plicuri-p10018466
Sanatate!
Luca ieri a sfarsit prin a adormi..de la atata plans..in final mi-a facut febra mare el care nu le are cu febra..azi este mult mai bine deja!
Ioana si Monica exista oameni inimosi dar sunt pe cale de disparitie..eu una sa vin in fiecare zi si sa am numai pacienti tigani..as lua-o razna...
edit...Ca antitusiv si expectorant vad ca recomanda:
www.propolisc.ro/2/18/Propolis_C_AntitusivExpectorant_Kids_sirop.html" target="_blank">http://www.propolisc.ro/2/18/Propolis_C_AntitusivExpectorant_Kids_sirop.html ca toto este sezonul..l-a incercat cineva?
szivarvany spune:
Of, Kim, dragul de Luca.
Giulik ia augmentin doza de cal-pastile, acc-pastile si sprey de nas.
Si vrea la dans ... ne certam de 2 ore
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
roberta04 spune:
Offf...intru sa vad ce mai faceti si dau peste alti copii bolnaviori!
Sanatate multa!
Cum a fost in spital... pai ne-am internat pe 1 decembrie, dupa cum stiti. Dimineata ni s-a dat drumul acasa, am revenit seara la tratament intravenos. Au inceput comentariile- nu, nu se poate, nu stim cine v-a trimis dar noi nu facem tratament ambulatoriu. Sfanta spaga a functionat si s-a administrat medicamentul.Stilul smuls, tipat la copil...
A doua zi dimineata am reluat tratamentul plus o radiografie, apoi am fost chemati la spital, sa ramanem internati. Dar...asteptati pe hol, nu e gata patul...45 de minute intr-un curent infernal. Sfanta spaga din nou. Minune! Am primit o patura suplimentara, sa o punem la perete, sa nu doarma copilul cu spatele lipit de el. 5 lei in plus ne-au adus si perna.
Suntem sfatuiti sa camuflam perfect pernuta si ursuletul copilului, sa nu cumva sa le vada doamna profesor...
Seara, tratament, 10 lei in buzunar. Multumesc din mers, ca taxatoarea din tramvai. Apoi nu a mai venit nimeni. In salon cu noi, un bebelus de 5 luni, bronsiolita stare foarte grava. Bebelusul se sufoca, la un moment dat a uitat sa respire, s-a invinetit. Am chemat eu, speriata, asistentele. S-au uitat la el si i-au spus mamei sa ii puna ser fiziologic in nas.
Copilul a urlat toata noaptea. Ne-a fost frica sa stingem lumina in salon si l-a pazit, eu si mama lui.Chem iar asistenta. Se enerveaza dar o cheama pe doamna profesor pentru ca ii este rau copilului. Replica doamnei profesor: Tine-ti parerile pentru tine... I se administreaza ceva intravenos copilului,fara consult...
Vine dimineata, vine medicul, ne consulta, il consulta, roaga asistentele sa o ajute pe mamica.Ii arat domnului doctor o eruptie pe piciorul lui Matei. Zambeste...purici...
Pleaca dl.doctor, chemam asistentele, copilul se simte rau. Dar ce, draga, acasa cine te ajuta?Urmeaza inca o noapte de cosmar, pleaca bebelusul la reanimare.
Matei e stresat la maxim, eu sunt vlaguita dupa 2 nopti fara somn deloc.
Vine asistenta si imi spune ca nu figurez internata, sa merg la triaj. Sunt rugata sa astept pe hol, sa nu ma gaseasca doamna profesor la vizita si... se incuie usa la clinica in urma mea. Copilul inauntru. Am luat-o razna, am alergat pe holuri o ora sa imi rezolv internarea.
Matei plange singur in salon. Revin, vine doamna profesor si urla din usa: va dau afara din spital daca nu va dispare geanta de sub pat. Si cum iti permiti sa ai un pahar cu cafea pe noptiera??? In 15 minute ma intorc si te dau afara!!!
Asta in conditiile in care la 5 dimineata frecam pe acolo cu servetele umede.
Vine asistenta si urla: Daca nu esti in stare sa faci curat, spune si vin eu!
Ma cert cu ea la cutite... Pleaca, vine infirmiera: De ce ai doua cersafuri??? Eu: pentru ca am dat spaga, normal. Imi smulge cersaful si pleaca...
Fac tensiune, mi-e rau de mor. Copilul sta pe hol, in fata salonului si refuza sa intre, de frica sa nu ramana singur iar. Eu plang necontrolat de nervi, tip la Petro prin telefon sa vina sa ne ia de acolo...Tresar de fiecare data cand aud o voce pe hol si incep sa ascund cartea, ursuletul, netezesc involuntar patul..
Indraznesc sa scot laptopul,cam tremurand de frica il las pe Matei sa se joace 5 minute. Apare asistenta. Urla, normal: vrei sa dai foc la spital, sa ardem ca la Giulesti? Ascunde-l imediat!!!
Ma conving ai mei sa stau in spital, sa terminam tratamentul copilului. Ma mananca pielea de mor...sunt piscata toata de purici...
Luni dimineata vine domnul doctor, jenat, aflase probabil ce circ a fost peste week-end. Facem investigatii si ne trimite acasa. Matei se aseaza in genunchi in salon si se roaga sa nu mai ajunga in spital...
Acasa, copilul meu sta 3 ore fara sa vorbeasca. Tipa sa il lasam in pace si deseanaza puncte mici pe o foaie...Vine seara, adoarme si geme prin somn. Adorm si eu cu mana pe el, ma trezesc visand ca tipa cineva la mine, nu am aer, intru in panica. Se trezeste Petro si ma linisteste...ati scapat!
Scuze ca m-am lungit...
cristalina spune:
Eu am incercat numai Propolis C cu echinaceea (complimate).
Fetelor le place la maxim...
Ofof, sanatate multa Giulia, sanatate multa Luca.
Roberta, sper ca astazi sunteti mai bine.
Oana mi-a zis ca l-a gradinita azi decat s-au jucat si au mancat, "de-a ce v-ati jucat?" "de-a serbarea"...hehehe
A zis ca a invatat "poeziile alea cu vestea minunata si caprioarele " (banuiesc ca sunt cantecele "o ce veste minunata" si "domn, domn", stiti voi)
Gata pauza, o seara frumoasa!
kim222 spune:
Monicule bine ca le invata acolo..eu de azi am inceput acasa cu Luca..mai ales daca lipseste.
Gabi sunt multe de comentat..dar daca mie mi s-ar fi vorbit asa,la intimidare..iures faceam! Ai depus cumva o plangere la directorul spitalului...dar cu numar de inregistrare??daca toti tacem, plecam capul si emrgem mai departe nu se va schimba nimic in veci!Eu stiu ca fiecare spunem bine ca am scapat! ..si intr-un fel este firesc..dar nu inteleg cum unora li se vorbeste asa..in timp ce la mine pe sectie tiganilor copii li se adreseaza medicii cu ..ce faci azi iubire..am vazut cu ochii mei, nu asteapta si nu pretind nimic! D-na profesor este o nebuna si in cazul sectiei noastre..deci eu cred ca ai avut si un pic de ghinion..iar pe asistente..mama ce le faceam..De ce nu l-ai adus putin pe Pedro?? ..am observat ceva daca vorbesti frumos si esti umil nu rezolvi nimic, daca le iei tare de la inceput sa vezi cum se schimba foaia! Cand ti-au spus sa faci curat...le puneam sa linga ele pe jos..cum sa-si permita asa ceva !!!!!!!!!!Purici??? Fa plangere la sanepid!!! ..la Directia Sanitara..peste tot..necesita timp si nervi si cred ca toti spunem ..eee si ce-o sa rezolv? schimb eu ceva?
De aceea Sorin a declarat ca in mai 2012...vindem tot si ne luam talpasita...sa vedem ce-o mai fi pana atunci..
Singura chestie pe care nu o poti face ..este intr-adevar tratamentul in ambulator..este spital figurezi internat , atunci ramai internat , pt invoiri daca pateste ceva copilul in acest interval raspunde medicul, si nimeni nu-si asuma acest risc..sau asa ar trebui..
m-am lungit dar este inadmisibil ca cea mai mare frica in Ro sa fie ...sa nu te imbolnavesti!