PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (202)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

marina buna ideea sa vorbim de retete si cadouri de Craciun si Anul Nou.
Ieri am fost cu sotul in Hornbach si am cumparat un brad superb.Nu ne-am abtinut si l-am impodobit deja.Si ca peste ani Ralu sa asocieze bradul cu primirea cadourilor de la Mosu' i-am dat si cadourile de Craciun...parinti nebuni ce suntem.Ralu a fost foarte incantata de brad,mangaie globurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Bobitamica asta imi e felul, asa scriu, nu pot sa schimb cine sunt de fapt, nu? Poate aia imi era cariera, avocat, mai stii? Nu vad de ce mi-as cere scuze pentru felul meu de scris, ala e...unii ma accepta asa cum sunt, altii nu, e perfect normal

In fine, uite, daca Mona, in loc sa se apuce sa incerce s-o atace pe Sib, ar fi replicat elegant de la inceput, asa cum a facut-o dupa vreo cateva pagini de atacuri, ca daca lui Sib nu-i place ce scrie ea, e libera s-o ignore, eu nu ma bagam. Asta ca sa fie clar unde consider eu ca s-a gresit. In loc sa te ataci, parezi prin a da la o parte ceea ce nu-ti convine si gata. Fara sa iei sa desfaci firul in patru, sa acuzi de una, de alta, sa judeci optiuni personale si tot asa.

Pana la urma da, e imposibil sa avem toate afinitati, sa fim toate de acord la unison una cu cealalta sau sa vb intruna de pipi si caca (care NU ma oripileaza BTW Mona).

Si nu zic ca felul in care am scris eu e perfect corect sau ideal in situatia data, am facut ceea ce am simtit eu ca trebuie sa fac si imi pastrez fiecare parere data acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

io primesc de pomana un iepurica si'o gaina pentru Craciun.

Mama a rezolvat rapid galina si'a spus c'o face sarmale cu iepurica urmeaza sa ne decidem. Ar mai fi si rata da parca e prea multa carne. In rest o sa luam de la tg traditionale niste porcarii, da' nu prea multe ca eu una carne nu mananc, copilu' baga ca doar n'or fi sanatoase sotul la fel, asa ca macar le reduc portiile. Pe mine, ca tot veni vorba, m'ar intertesa niste salate sanatoase, adica fara maioneze si alte prostii, una la mana nu'mi ies din oua fierte de niciun fel si a doua la mana nu e bun ca e gras. Si m'ar mai interesa daca e cineva facator, o paine fara drojdie probata nu googalita.

si pentru ca acum un an intrebam pe forum care e treaba cu ghimbirul cultivat, Anaco l'am cultivat, il am ca planta decorativa de atunci, ce fac cu el?

bine, daca mai stie cineva raspunsul la ultima intrebare, nu trebuie sa se jeneze

Multam anticipat!
mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

SYB..nu si-a cerut nici o scuza,dar eu cu paranoia de care sufar de ceva timp ,mam gandit ca mi-a facut-o intentionat...
Bine atunci in afara de c am scris nu i-am spus absolut nimic...dar recunosc ca acum ma gandesc de 2 ori inainte sa spun ceva cuiva...pentru ca mi-e teama ca apoi voi suferi tot eu,intr-un fel sau altul...

MARINA...scuze,ca am scris si eu ..dar acum ma simt oarecum cu sufletul impacat.
Eu prea stiu ce sa spun despre cozonaci,pentru ca mie nu-mi place cozonaculdeci nu fac,nu cumpar,nu mananc....
Dar putem sa vorbim despre retete pentru Craciun....
Eu m-am gandit sa fac friptura de curcan cu lamaie la cuptor si langa el un sos de ciuperci cu ceva cu legume...Apoi traditionalele sarmale,iar ca gustare rece niste salata beuf pt.ca e preferata mea,apoi niste tartine cu somon afumat,ca ne place mult...eventual face mama toba si 2 carnati(dupa care eu nu ma omor),dar sa nu zica tata ca nu e Craciun,fara carnati si alte chestii....iar ca desert vom cumpara tort de i-am recomandat la DIDI...
Cam asta e la mine....sincer,nu ma omor cu mancarea,v-am spus....vreau sa fiu cu ai mei si cam atat. Sa ne bucuram de cadouri pe care deja le-am cumparat si le-a ordonat frumos. Bradul l-am impodobit,curatenia de Craciun e gata....

Eu asa sunt...foarte calculata si ordonata...si daca intarziam o zi doua cu graficul o luam razna. Catodata de asta ma infurii pe mine...ca nu trebuie sa mai fiu asa constiincioasa....asa sunt si la munca si acasa si peste tot...si evident ca undeva exista si niste refulari ale perfectiunii si punctualitatii asteia...nu???.

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

MADA...eu acum consider ca te cunosc ,si stiu ca asa esti tu.
Si iti accept punctul de vedere,pentru ca si eu am reactionat la fel....poate mai lin ..asa ca nu am cum sa arunc cu pietre in tine.
Pana la urma lucrul asta denota ca ne intereseza ce se intampla aici...pentru ca si eu am luat o pauza lunga, lunga de scris pe forum. Aveam imprsia ca nimeni nu ma baga in seama si multe chestii le luam personal. Dar aici am invatat sa privesc altfel lucrurile.

Si trecand peste toate,imi pare tare rau sa aud ca nu poti merge....o fi ceva de la reumatism...imi dau si eu cu parerea acum...pentru ca mama mea avea o problema cu un umar. O durere insuportabila....si-a facut infiltratii chiar in umar cu Diprofos. Dar nu a fost dureros tratamentul.Si acum e ok. Nu putea face nimic cu mana dreapta.
Dar aveti si voi un sistem medical....poti sa mori cu zile si la voi.
Cu siguranta si la noi e nasol,dar macar te duci si te vede cand te doare. Asta iar e o chestie diferita intre Ro si alte tari.

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Bobitamica Nu e reumatism, e o tampenie mecanica, cica asa m-am nascut (I'm soooo special!! ). Ideea e ca tendonul care sustine talpa piciorului e defect , si nu mai sustine talpa ca lumea si din cauza asta e stresat si doare cand merg. Tratament nu exista (am murit de placere cand mi-a zis ca e problema cronica!) exista chestii care amelioreaza problema si le am deja. Io-s dusa cu capu' si as vrea operatie, da' astia nu ti-o ofera decat in cazuri extreme. Din punctul asta prefer Romanika, macar acolo imi face ala ce vreau io daca ma tin buzunarele In fine, acuma e mai bine, mult mai bine.

In alta ordine de idei, io la gatit nu ma pricep prea mult. Craciunul il facem la soacra-mea (yay!!! NOT) care nu ma crede in stare de a gati o pasare (ce-or manca astia ai mei zilnic nu stiu ) Asa ca o sa fac probabil ceva mic si pentru acasa, o salata beof si ma gandesc sa incerc o rulada de pui, poate un tort, l-as incerca pe ala al ankai tort fara foc, asta daca gasesc pe aici piscoturi! .

Cica nu e Craciun pana nu trimiti felicitari...asa ca azi m-am tot ascuns de fiica-mea sa le scriu ca tot umbla dupa mine cu un pix si tipa "but moooommy I want to colour!!" , am gasit niste timbre ascunse tot de maimuta si ma duc sa le tremet azi

Aseara am primit si rochitele de Craciun . Sonia o sa arate ca o printesa!! Iar pe Julia, a trebuit s-o dezbrac cu forta aseara ca imi striga din toti plamanii ca ea nu vrea sa dea rochia jos, ca ea vrea la party

Ma duc la trebi, ca darama fiica-mea bucataria!! Iar e o zi din aia cu baterii duracell!! (a dormit bine azi noapte )

V-am pupicit

Mergi la inceput

TURTU....hai ca mi-am amintit ceva ...legat de spusul asta despre copii.
Una dintre cele mai bune prietene ale mele locuieste in Franta la poalele Pirineilor(scriu asta pentru ca tb sa explic ceva.

In mai 2009 am fost cu Irina in vacanta la ea...dimineata era frig,ca la munte,normal. Eu imi puneam geaca,nu foarte groasa dar era geaca si evident ca si Irina era imbracata si ea pe masura
Ma rog avea dres,body cu maneca lunga ,niste blugi 3 sferturi si o bluza cu maneca scurta pe deasupra. Baietelul prietenei mele care avea atunci 1 an si 10 luni era in body si in picioarele goale....eu cand il vedeam inghetam pe loc,dar asa era crescut...era copil crescut la munte. Cand avea mucii pana la genunchi si ii curgeau ochisorii eu eram inenbunita,iar ei ,parintii destul de relaxati.
Cand i-am spus prietenei mele ca mi se pare aiurea a inceput sa rada...eu nu m-am suparat,pana la urma e copilul ei,nu?
Si de atunci ea si sotul ei fac misto de mine ca o infofolesc pe Irina si ca o cresc ca pe un robotel,in sensul ca ea avea si are program fix,de la care nu ne prea abatem,recunosc. Eu nu merg cu copilul seara la terasa sa doarma in carut. Dar eu nu m-am suparat pentru ca e prietena mea si stiu ca sta e modul lor de a-si creste copiii,de a-si trai viata si il respect. Nu trebuie sa fiu eu de acord ca bebele ei doarme de pranz la 8 seara si apoi se culca dupa 12-1 noaptea.
Noi si acum ne intelegem perfectsi suntem prietene bune,dar ne respectam fiecare felul in care ne crestem copiii. Acum depinde mult si de sot,pentru ca al meu nu ar accepta sub nici o forma sa iesim cu copilul la rastaurant si sa doarma in carut. Noua ni se pare ca il chinuim,iar ei considera ca si ei tb sa isi traisca viata. Si eu ii inteleg perfect,ei fiind acolo fara ajutor nu au cum sa iasa . Eu o pot lasa linistita pe Irina la mama sa doarma. Si cam asta e...depinde mult si de alti factori....

Poate te ajuta isotrioara...si nu trebuie sa iti para rau ca ai deschis subiectul.Tu acum simti ca ai tradat-o pe prietena tavorbindu-ne noua despre ea. Ne e deloc asa,nu e barfa sau altceva..ai vera sa o ajuti cumva...iar eu te inteleg perfect,pentru ca si eu am avut initiative din astea...care in prima faza au parut ca au efect,apoi mi-am dat seama de raceala relatiilor.

Oricum daca ea vrea sa se ajute se va ajuta,daca nu..in continuare va gasi vinovati...si tu vei face parte din categoria oamenilor care nu o inteleg..
Si ca sa mai spun ceva....cunosc pe cineva(are deja 55 ani) care toata viata ei a trait in teroarea ca se va intampla ceva groaznic cu copiii ei. Era panicata tot timpul,dar tot timpul....cam cum spune Mona cu salvarea.... Si are 2 copii mari la casele lor, cu copii la randul lor,oameni echilibrati psihic,oameni cu cariera. Si chiar si acum e speriata de moarte, cum daca se intampla ceva cu nepotii....nu se mai poate manifesta asa ca si cu copiii ei,dar oricum isi mai pune amprenta.

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

MADA...am inteles...am avut un coleg care s-a operat la tendonul lui Ahile...operatie grea..a fost facuta aici de un chirurg ortoped spcializat pe sportivi(fotbalisti). A fost un succes operatia,desi a avut nu stiu cate suruburi. Am inteles ca de la o miscare gresita tendonul "s-a spart ca un glob "in multe bucatele si a trebuit reconstruit.Dar acum tipul e ok si merge fara probleme. Pentru tine ar fi mai greu. Am inteles a a facut un repaus de vreo 3 luni la mers.
iti doresc sanatate multa!

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Macar de ar fi operatia o optiune si-as putea merge normal...

Din seria duracell: Julia: "mommy I broke Santa's leg", M: "Oh Julia, its okay...", J: "Now I have to break the other one too"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:

203

Mergi la inceput