hipotiroidie congenitala

hipotiroidie congenitala | Autor: Gabrilici

Link direct la acest mesaj

va scriu in numele finutei mele.a nascut acum 3 saptamani o fetita si in urma analizei de sange recoltate din calcai copilul a fost diagnosticat cu hipotiroidie congenitala.trebuie sa vina cu copilul la fostul spital emilia irza, ei neffind din bucuresti.daca are cineva bebe cu aceasi problema,il rog sa imi spuna cum a procedat si ce exact inseamna diagnosticul la copii.am inteles ca e tratabil.
fetitei mele i-au recolatat aceasi analiza dupa nastere, dar am inteles ca nu au lucrat-o neavand rectivii necesari.e posibil sa aiba si fetita mea asa ceva?sau s-ar fi manifestat pana acum?
si inca o rugaminte mai am:ce analize se fac si cam cat costa.am inteles de la mamica respectiva ca anumite analize se platesc.nu stia nici ea ce analize tr sa faca copilului dar i s-a spus ca o vor costa.
va multumesc si va astept cu interes raspunsurile!

Mami de Sofia frumoasa si scumpa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daniella_26 spune:

Buna,
Eu am nascut acum o saptamana in arad la o clinica privata un baietel care nu pare sa aiba nici o problema.... dar la externare mi s a recomandat sa fac un test pentru aceasta boala...e un "screening neonatal" si am inteles ca i se va recolta de la bebe putin sange din calcai!M am gandit ca poate fi si o afacere intre ei doctorii pentru din cate am auzit e destul de scump!Marti mergem sa vedem,caci am fost indrumata catre o anumita persoana de la maternitatea de stat....ma rog la Domane Doamne sa nu fie nimic,dar din cate am citit depistate la timp aceste lucruri se pot trata!Am sa te tin la curent cu ce mi se va spune!

Multa sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Gabrilici, este foarte important sa inceapa tratamentul cat mai repede, in primele luni de viata, pentru a avea o evolutie buna. Multa sanatate!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicavica spune:

faptul ca a fost descoperita din timp e extraordinar.e tratabil,trebuie inceput trat in primele 3 luni de viata,altfel apare retard mintal si psihomotor grav ireversibil.si noi am facut analizele la IOMC-au fost gratuite(cu trimitere de la med de fam),asa era acum 2.2ani.nu,fetita ta nu are,daca avea nu se dezvolta normal,fizic si psihic.daca ti-e frica sa nu apara vreo dereglare la tiroida totusi,fa-i TSH,t3,t4-te costa in jur de 100 ron,dar congenital sigur nu are.s-ar fi vazut pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Va rugam sa ne tineti pumnii.Finii mei au venit cu bebelusa la IOMC si i-au recoltat.astepta rezultatele cu emotie.toti ne rugam si speram sa nu fie probleme.azi a implinit o luna, draga de ea.ma intreba mamica ei daca e normal sa regurgiteze si pe gurita si pe nasuc.i-am zis sa sune medicul.fetita mea nu a regurgitat prea mult dar stiu ca unii copii au problema asta. credeti ca la finuta mea poate fi din cauza hipotiroidiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Va multumesc din suflet tuturor celor care mi-ati raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

citeste linkul de mai jos despre hipotiroidia congenitala, zice ca regurgitarea este unul din semne (cu toate ca regurgitarea la sugari e destul de frecventa din tot felul de motive, la noi a fost din cauza refluxului, tot asa pe nas si gura).
http://www.testarenounascuti.ro/articole/7-hipotiroidia-congenitala

sanatate multa finutei tale si sarbatori fericite! este crucial sa sa nu intarzie tratamentul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

E normal sa regurgiteze si gurita si pe nasuc.Si Andrei al meu a facut la fel pana in jur de 4-5 luni.De atunci e normal totul.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Si eu am asa ceva. De fapt am Tiroidita/tiroida autoimuna.
Iau zilnic (in fiecare dimineata) cate o pastiluta mica de Euthyrox 50 (doza medie). Voi face asta tot restul vietii. Analizele le repet o data la 4-5-6 luni maxim.

Afectiune caracterizata printr-un deficit in hormoni tiroidieni (tiroxina si triiodotironina).
Hipotiroidia este destul de frecventa la un adult de o anumita varsta si afecteaza mai mult femeia decat barbatul.

Cauze - Hipotiroidia are trei cauze principale. Mai intai, tesutul tiroidian poate fi absent (ablatia tiroidei; foarte rar, absenta congenitala a acesteia) sau a devenit improductiv dupa o iradiere a gatului; inca mai des, este vorba de o tiroidita a lui Hashimoto. Apoi, tesutul tiroidian, in fond normal, poate sa nu fie stimulat suficient de catre hormonul tireostimulina (sau TSH, hormon hipofizar care stimuleaza producerea de hormoni tiroidieni) din cauza unei atingeri a hipotalamusului sau a hipofizei. In sfarsit, tesutul tiroidian este uneori insuficient de productiv prin deficit in alimente iodate, frecvent in lume, sau prin bloc enzimatic tiroidian (absenta unei enzime, care fapt impiedica formarea hormonilor tiroidieni).

Simptome si semne - Hipotiroidia, sau mixedemul apare in mod treptat: ingrosarea pielii fetei si gatului, ten palid, ca de ceara, palmele uneori portocalii. Pielea este uscata si rece (hipotermie la originea unei sensibilitati la frig), parul este uscat si casant, iar sprancenele, rare, isi pierd firele de par. Aceste semne sunt insotite de o luare in greutate variabila, de constipatie si de ingrosarea mucoaselor ceea ce duce la o voce aspra si la diminuarea acuitatii auditive. Hipotiroidia poate antrena formarea unei guse. Pe plan psihic apar o incetinire intelectuala, tulburari ale memoriei si, in unele cazuri, o depresie semnificativa. Hipotiroidia se manifesta siprintr-o incetinire a ritmului cardiac, uneori cu semne de angor (angina pectorala) si prin tulburari ale scurgerilor menstruale si o scadere a libidoului la femeie.
Tratament - Tratamentul substitutiv cu L-tiroxina (Euthyrox), administrat pe cale orala, trebuie sa fie urmat toata viata. Doza se prescrie de catre medic individual pentru fiecare pacient in functie de rezultatul analizelor, de greutatea corporala etc.
Pacientii nu au voie sa consume iod deci trebuie evitata sarea iodata (inlocuita cu sare de la plafar fara adaos de IOD).

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

In Germania acest test de sange (din calcai) pentru depistarea hipotiroidiei congenitale se face de rutina bebelusului in primele zile de viata.

emilia.m, si eu la fel ca tine, doar ca alternez 50 cu 75. Cum stai cu anticorpii? Mai ai neplaceri atata timp cat TSHul este in limite (eu il mentin la 1 dar nu am scapat de toate simptomele, vin si pleaca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu am nascut la Universitar acum 1 an si 3 luni. In ziua in care ne-au externat i-au luat fetitei putin sange din calcai si mi-au spus ca daca nu iese bine analiza ma vor anunta acasa. Oare era vorba despre alta analiza sau despre ceea ce se vorbeste la acest subiect? Mentionez ca la toti bebelusii se lua aceasta analiza din calcai.

Mergi la inceput