FIV Europa(39)
Raspunsuri - Pagina 9
melisa28 spune:
Vai Ralu, sincer imi pare foarte rau, nu inteleg cum de s-a putut intampla asa ceva...bun au uitat dar totusi ...nu pot sa cred.
adijo spune:
Bruni, se pare ca a fost o intamplare raportul lh/fsh>1; analizele tale arate f. bine dupa parerea mea!
Ralu nu-mi vine sa cred cat de aerieni sunt cei de la wunsch; clar stiu sa o dea in bara cateodata rau de tot...
Redramy simptomele mele de pcos sunt ciclurile neregulate( in ultima vreme s-au mai reglat, vin pe la 30-32 zile) si anovulatorii , testosteron marit cu tot cirdul de manifestari( acnee , hirsutism, cadere par, ten gras, etc); insa cu greutatea stau bine( IMC=18.5), iar cu testele metabolice , dupa cum ti-am mai spus au iesit f. bine. lh/fsh>1 ( am avut si raport de 4/1). Ovarele au uneori aspect polichistic dar de cele mai multe ori nu. Estradiolul e mare de multe ori. Medicii initial nu au stiut daca am pcos sau o afectiune a suprarenalei care da un exces de testosteron. pt ca eram normoponderala au mers pe varianta cu suprarenala, ca urmare am facut 2 ani tratament cu dexametazona( corticosteroid) care mi-a reglat hormonii dar ciclurile nu, ca sa nu mai vorbim de sarcina...;acum au zis ca poate totusi e pcos si m-au trecut pe metformin, dar acelasi lucru: hormonii sunt ok dar atat. problema e ca nu stiu nici eu ce sa mai fac. si mai grav e ca nici ei... as mai face un fiv dar daca obtin aceeasi embrioni amarati..ufff am obosit sincer
KITTA spune:
Ralu la ce clinica ai fost in Austria? Am mai auzit recent plangeri de la cineva despre o clinica din Austria si nu mi-a venti sa cred......
adria42 spune:
Ralu, imi pare rau ca ai trecut prin clipe asa de neplacute! Nu imi puteam inchipui ca austriecii pot fi atat de "aerieni"...
Bruni, super bune analizele! Totul este sa dai peste un doctor bun si DD sa fie alaturi de tine!
Pup toate fetele!
orchid spune:
Adria 42 si Brunadria
Ralu mv imi pare rau sa aud ca ai avut asa probleme. Imi pot imagina ce frustrant trebuie sa fii fost.
Doamnelor eu am primit rezultatele de sange azi
HCG 49339
PROGESTERONUL 48.
Azi am exact 7 saptamani de la ET
Stie cineva daca valoarea asta scazuta a progesteonuliui afecteaza cu ceva atat timp cat ramane constanta sau creste usor dar nu merge in jos?
Eu am avut doza dubla de Crinone in ultimile 2 saptamani- acum mi s-a spus sa o reduc la jumatate.
Ieri la ultrasound am vazut inimioara 115 batai pe minut si lungimea masurata a fost de 0.5 cm. arsta insa mi-au zis ca este 6 saptamani si 3 zile (in loc de 6s6z)Au zis ca tot ce este plus/minus 5 zile este ok.
Eu insa nu ma pot relaxa - cineva care este familiar cu masuratori b/min ma linisteste si pe mine va rog? Am programare la doctor marti dupa masa dar pana atunci?
bonsai spune:
balanta,
pe mine ma bate gandul sa fac amniocenteza in austria,la aceeasi clinica la care ai fost si tu.
am 13 sapt.care e intervalul de timp?
balanta_tm spune:
bonsai, dupa 16 sapt de sarcina, la Fetomed se poate face fie amniocenteza, fie cordonocenteza - nu stiu exact pana prin ce saptamana se pot face analizele astea, dar eu aveam 22 de sapt cand mi s-a propus cordoncenteza. Preturile sunt insa destul de mari, cred ca mai mari decat cele de la ei de pe site. Mai bine scrie-le un mail pe adresa lor de office si intreaba-i de pret: office@fetomed.at
Eu daca ar fi sa fac amniocenteza sau cordonocenteza la Fetomed, as cere-o pe dr Elisabeth Krampl.
bombi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralu_mv Bombi, multumesc pentru lamuriri... dar eu nu sunt catolica si nu am de unde sti ce sarbatoresc ei. Ca sa nu intru in amanunte ca in religia poporului nostru, Maica Domnului este Fiica Anei si a lui Ioachim, si a venit ca o binecuvantare la batranete pentru ei, dupa multe rugaciuni (nu cum a venit Domnul Iisus de la Duhul Sfant) |
Intentia mea nu a fost sa-i scuz sau sa intru in dezbateri religioase. Am cautat doar o explicatie de ce era inchis intr-o zi aparent lucratoare. Si pt ca am pe birou un calendar cu sarbatorile/zilele libere din Germania/Austria/Elvetia, mi-a fost usor sa aflu.
Ai reusit sa mai vorbesti cu ei? Ti-au dat vreo explicatie?
adria42 spune:
Orchid, mie ecografia mi se pare ok, asa stiu si eu, ca plus sau minus 5 zile ca varsta este in limite normale. In priviinta progesteronului, aici este o problema dificila, Eu nu as reduce doza de progesteron pana in sapt.12, cand este produs de placenta. Ai putea lua dimineata si la pranz utrogestan si seara crinone, dar bineinteles ca tu trebuie sa asculti de medicul tau. Eu ieri am trimis un mail la Viena si mi-au spus ca din sapt.13 reduc doza de progesteron treptat pana in sapt.15 si apoi fara!
adria42 spune:
Bonsai, te rog daca scrii un mail la Fetomed, sa-mi spui si mie ce preturi ti-au dat pt amniocenteza pt. ca si pe mine ma bate gandul sa merg la Viena.