Mai-iun2010-Floricele de liliac gata de sanius!
Raspunsuri - Pagina 14
Jocurban spune:
Neatza mamici,
Nu am apucat sa citesc decat acest capitol, o sa incerc sa recuperez si precedentul... Mama mea, matusa mea (sora mamei, care imi e ca o a doua mama), plus una din verisoarele mele primare, mi-au facut o surpriza si au venit la Cluj de 1 Dec. si au plecat abia ieri... a fost minunat sa am familia alaturi, de ziua mea...
Am stat acasa, ne-am jucat cu fetele, am facut o mica petrecere de ziua mea...
Multumesc din suflet pentru urari, tuturor!

De asemenea,
tuturor celor ce-si serbeaza onomastica si celor nascuti in aceasta zi!
N-am mai apucat sa intru, in tot acest timp, pe forum... Mi-ati lipsit!
Referitor la amenintarile cu reducerea CIC-ului sau a indemnizatiei, am avut cu sotul cateva discutii zilele acestea si in cazul nostru, oricum am calcula, nu renteaza sa ma mai introc la serviciu. Nici nu mai am unde, firma la care lucram a intrat in insolventa imediat dupa ce am nascut, iar altundeva in domeniu nu exista oferte de angajari. Nici nu mai vreau, e un job ce presupune disponibilitate telefonica non-stop, discutii si probleme la ore aberante, multi interlocutori mitocani, nervi, furie, frustrare, stres, timp liber pierdut pentru a rezolva urgente etc... Iar altceva nu sunt calificata sa fac. Pentru noi, in lipsa bunicilor sau a altor persoane care sa ne ajute, cea mai buna optiune este sa raman eu acasa, in somaj, iar apoi gratis. Eventual sa platim cuiva sa-mi inregistreze cartea de munca, pentru a avea continuitate si vechime...
Mai bine mor de foame decat sa-mi las copiii atat de mici singuri, distrugandu-le dezvoltarea emotionala intr-o masura mult mai mare decat am banui. Nu vreau sa jignesc niciuna din mamicile ce - din motive proprii - au decis sa se intoarca la lucru, dar daca cititi orice material despre dezvoltarea atasamanetului la copil, veti intelege la ce ma refer. E un pret pe care eu nu sunt dispusa sa-l platesc, nicio suma de bani sau ”stimulente” nu compenseaza dezvoltarea armonioasa a copiilor mei...
Voi incerca sa folosesc timpul ramas pentru "dezvoltarea personala", nu pentru a produce bani. Cred ca e mai bine pentru mine sa fac ceva cursuri, sa ma reprofilez, sa invat ceva nou, astfel incat sa-mi pot ulterior gasi un job in alt domeniu... Probabil voi ramane acasa pana vor implini fetele minim 2 ani si jumatate, sau poate 3 ani. Am timp suficient sa imi vina o idee pana atunci...
Imi pare bine ca s-au rezolvat problemele cu blocarea contului lui Mary, insa eu - impulsiva si orgoliasa de felul meu, n-as fi cerut reacxtivarea lui... Imi faceam alt user si intram cu el si gata... Mi s-a parut o decizie abuziva si exagerata, pe care n-as fi "iertat-o" prea usor... De altfel, si eu la randul meu am un cont inchis si suspendat, de pe vremea cand am suparat niste mame singure cu opiniile mele despre relatiile de cuplu si pastrarea unei casnicii armonioase... 

Ioanact, noi nu ne-am cunoscut... bine-ai venit! 
Tatyana, fetelor mele le-a trecut imediat nasucul cu Ophtamezone... doctorita nu mi-a spus nimic cum ca ar fi interzis sub 1 an, atunci cand ni l-a prescris... mi-a indicat doar sa nu depasesc doza (parca 2x1 pic/zi in fiecare nara, maxim 5 zile... dar eu le-am dat doar 3 zile si le-a trecut secretia cu care ma luptasem mai bine de 1 luna).
Wow, bebe Seby is our hero!!! 

Ioana, mult spor cu cartile!!! Extraordinara munca faceti, va admir tare! 
Sabina, ce frumos ai povestit despre weekendul cu Ale, la Budapesta... si despre cat de incantata a fost! Asa cadouri sa le tot facem copiilor nostri!
Stelios m-a umplut, din nou, de "invidie"...
Nu pot uita nici acum ce ochi mari am facut acum niste luni bune, citind ca el are 3 mese/zi, pe cand noi restul ne chinuiam cu dublul...
Noi azi am introdus, in premiera, iaurtul (dat cu lingurita)... Pentru ca eu tin post si nu-l pot gusta, iar sotul nu e acasa sa ma ajute, am renuntat sa merg pe reteta prepararii in casa si am inceput direct cu iaurt Bio, de 1,8% grasime... cel verde, cu nume ceva cu A... Mai foloseste cineva, e sigur pentru copii?
Sorana, imi pare rau pentru mama prietenei tale si merita orice efort pentru a gasi ceva care sa-i aline suferinta... ![]()

Virginia, gutuia aburita se poate pasa usor si ramane fina ca orice alt fruct gatit. O poti amesteca cu orice (fetele mele o mananca direct feliute, in compania oricarui alt fruct... iar ce ramane mananc eu cu mare placere si bucurie...
)
Diana, fetele mele mananca sfecla rosie fara nicio problema, in combinatie cu morcov si cartof fiert. Eu o aburesc la steamer pana ma plictisesc, se inmoaie greu dar merita efortul, pentru ca e fosrte sanatoasa. Nu am citit sa aiba contraindicatii...
Pupam toti copiii si revenim! 
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Albumul mazarichilor
Jocurban spune:
Doamne, nu ma mai tin neuronii deloc si nici timp sa caut in urma nu am...
Cu cine stabilisem sa cumpar eu un Bumbo venit de pe eBay, dupa ce va sosi?! 
![]()

![]()

![]()

Nu pot sa cred ca nu-mi mai amintesc!!! 

Ale, tu cu cat vinzi Bumbo-ul si de ce, daca nu sunt foarte indiscreta?!
Nu mai sta Karina in el, sau nu esti multumita?
Eu mare nevoie am de inca un Bumbo, ne luptam pe primul si imi usureaza enorm munca de curatenie, dupa masa fetelor...
N-am mai urmarit pe eBay, asteptand vesti de la am uitat cine ![]()
![]()
, dar cererea mea ramane in picioare...
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Albumul mazarichilor
dunemaire spune:
Buna dimineata, poftiti la un ceai
si niste haz de necaz:
http://www.kamikazeonline.ro/2010/12/mos-craciun-ia-indemnizatiile/
Ada, mamica de Timea Christiane (6 ani 1/2) si
Teodora, 20.05.2010
r_ocsy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dienutza R_ocsy ce fel de biscuiti fara gluten ai luat? Ca eu nu prea am gasit. Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
Am primit o cutie de la o prietena, ea la randul ei primise de la cumnata-sa ... cred ca din Italia sau Spania ... ca nu am studiat inca cutia
R_ocsy , mami de
Ana Sofia ( 19.05.2010 )"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
r_ocsy spune:
Da Sorana, asta mica e "terorista" vorba nanei, nu ma slabeste din ochi nici o secunda. Si cand sta in brate la altcineva, intoarce capul din 10 in 10 secunde ca sa se asigure ca sunt acolo si ca nu am taiat-o. Daca ma vede, mai sta in brate la altcineva dar nu mai mult de 15 minute. Cand ma surprinde ca plec face un scandal monstru, arunca totul pe jos cu o furie de nu iti vine sa crezi ca o faptura asa de mica poate fi in stare de asa ceva. Noaptea nu mai vrea sa doarma in patutul ei, si se trezeste din jumatate in jumatate de ora pana cand cedez eu si obtine ea ce vrea, adica in pat cu mami ... adoarme apoi cu o satisfactie pe fata de zici ca a obtinut Oscarul ! Seara sunt rupta si nu mai am chef de nimic , si oricum cand stau si eu mai bine cu dl. sot maraie dansa si s-a dus si linistea noastra. Superdependenta e de mine d-ra Sofia
.
R_ocsy , mami de
Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
theophillina spune:
'Neata!
Coffee pentru toata lumea!
www.alexandrusavu.ro/wp-content/uploads/2008/09/_mg_0793-hdr-1600.jpg" target="_blank">LA MULTI ANI!
Luca de Alysh
Damian de Vivela
George de rosca
R_ocsy, bine ai revenit si felicitari micutei mancacioase Sofia!
Alina, am vazut si celelalte poze cu fetele si reactiile lor la cadouri.
Ioana, 

Sorana,
. Am scapat de-o mare grija, asta cu diversificarea, desi eu nu ma indoiam de apetitul lui Stelios.
Ieri a ras tot castronelul (cam 200 gr) de para+piersica. Si mie mi-a zis pediatra intotdeauna in piureul de fructe sa pun si para, noi nu ne-am constipat pana acum. Pup baietii frumosi (am uitat sa-ti spun ca am vazut pozele de pe contul comun dar si alea de pe FB
) si sunteti o familie tare frumoasa, iar tu ai slabit f mult din vara de cand ne-am vazut noi, ma inverzii de invidie, de aceea de astazi incep si eu sa ma duc la aerobic.
Ioana1234, succes cu diversificarea, dar se pare ca ai semne pozitive de la Vic.
Diana, da si eu ii voi da sfecla rosie cand voi incepe si masa de legume.
Carla, uite sa nu mai fii invidioasa pe noi, iti spun eu cu cine stabilisesi ceva de Bumbo: cu July Morning.
Of, asa e, el manca 1 L/zi in 3 mese, acum am inlocuit masa de lapte de la pranz cu masa de fructe, insa in curand tre' sa bagam si legume si nu stiu cum sa fac, ca tre' sa ramana si cele 2 mese de lapte dimineata si seara.
Sabina, e vorba de spectacolul Disney on ice? Ca daca da, la Salonic au fost in noiembrie, insa am zis ca e bebe prea mic sa inteleaga ceva, insa daca ar veni si in februarie am merge. Ai un site ceva unde scrie programul, ca eu am tot cautat dar in februarie cica au spectacole numai in UK.
Va pupacim si va dorim o zi buna si insorita.

Theodora mami de
Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
Jocurban spune:
Neatza,
Azi am planuri mari... 
Theo, multumesc ca mi-ai gasit din urma...

Nu stiu ce sa fac, am mare nevoie de Bumbo cat mai repede... July, esti pe aici, mai ai ceva noutati?
Revin mai pe seara, fetele trag de laptop si trebuie sa-l inchid inainre sa ne accidentam. ![]()
Blogul mazarichilor
Albumul mazarichilor
aleesicoo spune:
buna dimineata
Carla , ai Pm!
o zi frm
ALE
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza
(01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
Vivela spune:
neata
azi facem si noi venerabila varsta de jumate de an
. motiv pentru care am zis sa sarbatorim cu un mar ras. am avut mult succes la...scuipat si strambat din toate incheieturile
.
cred ca damian e doar curios, dar dupa cum il simt, cred ca o sa ramana pe tzatza pana la 18 ani...
.
pupici, ma grabesc la dentist, mi-e asa drag
.
Traiesc in Orasul Alandala
corinasmile spune:
Hello, ladies!!!
Mi-a fost dor de voi, de cateva zile tot imi propun sa scriu, dar nu reusesc.
Ma consolez cu faptul ca sunt la zi cu cititul ![]()
Sorana, tot tin sa-ti multumesc inca din capitolul trecut pentru cuvintele frumoase, esti foarte foarte draguta!

Poate reusim sa ne vedem saptamana asta, si iau eu ceaiul, mi-ar placea tare mult 
Vorbim pe PM.
Asa ma bucur sa citesc cand va laudati cum papa floricelele voastre 
Si noi ar cam trebui sa incepem saptamana viitoare, dar sa vad daca e de acord si mica domnisoara
Ca eu as mai amana vreo 2 saptamani, pana dupa sarbatori, asa de bine e cu
![]()
Am avut marea sedinta foto, v-am zis? M-am bucurat tare ca Mariuta a fost pasnica (
) si vesela, chiar daca sarise de somnikul de dimineata. Saptamana aceasta ar trebui sa am si pozele, deocamdata le-am vazut doar online si sunt incantata, chiar au iesit asa cum mi-am dorit. Am pus una pe webshots - teaser ![]()
Am facut si cateva poze alaptand - visul meu, ca sa pastrez amintirea acestor momente extraordinare. Una a iesit super-super tare, alb-negru 
Mda. Sigur vroiam sa mai zic ceva, dar m-a parasit inspiratia 
Sper sa mai revin astazi, si zilele urmatoare.
PUPIC!
Corina, mami
de Maria (14.06.2010)