surescitarea copilului de 2-3 ani
Raspunsuri - Pagina 2
Laly2010 spune:
Laura, ai dreptate in tot ceea ce spui! Crede-ma ca am ajuns in punctul in care nu mai stiu daca e bine cum procedez, nu mai stiu ce metode sa folosesc pentru a nu face toate lucrurile (insist, TOATE!) pe dos. Daca ii spun sa nu mai arunce painea pe jos, exact asta face, daca o rog sa nu strige atat de tare ca isi trezeste fratele, incepe mai tare sa tipe, si exemplele ar putea continua.Am incercat s-o ignor, sa vad cum reactioneaza, dar face la fel.Ceea ce stie ea ca nu bine (si stie ce nu e bine)si ce ma deranjeaza pe mine, exact asta face. Oare fac toti la fel sau avem noi o problema? Realmente nu stiu cum sa ma mai relationez la ea!! Oare am rasfatat-o prea mult pana la aceasta varsta? Pana la urma ce e si rasfatul asta?
Am incercat si cum ai spus tu, sa faca lucrurile in joaca, dar nu prea merge, abandoneaza repede si cred ca isi da seama ca de fapt eu vreau sa faca cum ii spun, dar cu alte cuvinte. Oare o pun sa "execute" prea multe? Chiar sunt debusolata, sincer!
M-am gandit si la varianta programului prelungit, dar am vrut ca si ea sa beneficieze de prezenta mea acasa cat mai mult daca tot sunt in concediu de ingrijire cu cel mic.
EllaX, am incercat atatea variante de a o face sa doarma la pranz, dar nu functioneaza nimic. Crede-ma ca ii acord mult timp si ei, vreau sa nu se simta abandonata odata cu venirea fratiorului ei, ii spun ca o iubesc, ne jucam impreuna cat pot (cand doarme cel mic), incerc tot ce stiu si ce pot numai sa-i fie bine...
Nu stiu ce sa mai zic,ma simt neputincioasa in situatia asta.
Scuze ca m-am plans aici!
alra spune:
unii copii sunt foarte caposi la varsta asta si orice ai incerca cu ei nu functioneaza pur si simplu.
e nasol pentru tine, bine pentru ea, ca e persoana cu caracter si ii prinde bine cand e mare (citat din psiholoaga pe care am vazut-o noi)
in principiu le trece cand trec de 4 ani, pe la 5 sunt chiar draguti uneori :), asteptam cu interes varsta de 6 ani ;)