FIV la Sibiu (21)
Raspunsuri - Pagina 18
essperantza spune:
Buna Misspii si salutari tuturor!
Am fost pe 22 dec la eco.
Totul este in regula, bebelusii sunt foarte ,,sportivi,, ca sa zic asa.
Suntem in 12 sapt si 5 zile si avem urmatoarele dimensiuni: 64,70mm,repectiv,64,50 mm.
Colul este ok ca lungime ,si anume:47,98mm.
Doctorul mi-a spus ca desi colul are acum lumgimea buna, ar fi bine sa facem un cerclaj ,,preventiv,, ,fiindca sunt 2 iar presiunea pe col va fi foarte mare in lunile ce vor urma.
Am vb. si cu dr.Ispasoiu si mi-a spus ca la gemeni nu este indicat cerclaj ,,preventiv,, ,decat daca sunt probleme si anume sangerari, fiindca in sarcina gemelara se produce scurtarea colului din cauza distensiei mai mari uterine.
I-am sugerat medicului meu ginecolog sa monitorizam colul si in cazul in care se scurteaza sa intervenim, dar el mi-a zis ca acum are lungimea optima pt. cerclaj si ca se poate duce cu firul de sutura cat de sus vrea el.
Acum nici nu stiu ce sa fac si as dori sa le interb pe cele care au avut si au gemelara Yarrina (ai avut cerclaj?), Misspii (ti s-a sugerat vreun cerclaj?).Va pup si astept sfaturi
deeva73 spune:
talida te felicit pentru sarcina. Iti doresc un sfarsit de an fericit!
Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.
crudiutalida spune:
Miki....cuvintele sunt de prisos.......
dar trebuie sa treci si peste asta si sa lupti pana iti vezi visul imlinit....
Multumesc mult fetelor!!!!Va doresc din suflet sa vi se implineasca si voua visele........
yarrina spune:
Multumesc fetelor pentru urari!
Esperanta eu nu am avut cerclaj si nici nu mi-a propus nici un medic la care am fost...si am fost la vreo 5...da, recunosc...am fost un pic cu probleme la mansarda.
Mai revin cu povestiri...ma cheama datoria.
Miha3 spune:
essperanta - eu iti recomand sa faci cerclaj acum cand se poate. Eu, datorita unui medic care mi-a spus ca nu e nevoie am pierdut 2 baieti la 20 saptamani. La 19 saptamani am fost la eco morfologica si totul era OK si peste 5 zile nasteam. Am citit pe forum mai multe povesti la fel ca a mea. Eu zic sa nu risti. Iti doresc SARBATORI FERICITE!
persi spune:
Sarbatoarea sfanta a Craciunului sa va binecuvanteze casa de bucurie , de dragoste si implinire!!!!
CRACIUN FERICIT!!!
fericita de +24 Radu Andrei
crudiutalida spune:
Craciunul aduce magia sarbatorilor de iarna. Acum e timpul cand lumea viseaza, spera si crede ca nimic nu e imposibil. Fie ca acest Craciun sa va umple sufletul de bucurie, sa va aduca bunavoie si ingerii sa stea de veghe in pragul acestor sarbatori luminate.
CRACIUN FERICIT!
misspii spune:
Va doresc sarbatori de vis ,cu sanatate ,bucurie,liniste si iubire!
Craciun fericit!!!!!!
Essperantza - la mine ,inca nu s-a pus problema dar marti ma duc la eco (pe 28.dec) si vom vedea.Sper sa fie OK .Dr spunea ca este bine sa fac pentru ca eu am uterul f mic dar doar daca este f necesar.Te pup si sa ne auzim cu bine.
essperantza spune:
Va multumesc pentru sfaturi , va urez sarbatori fericite si multa liniste sufleteasca.
nokianne spune:
Esperantza
la fel ca si Miha 3 si eu am pierdut doi baietei- sarcina gemelara la 20 saptamani- din acelasi motiv al distensiei uterine...
Si la mine colul era ok cu doua saptamani inainte insa ... in momentul cand a aparut dilatarea a fost mult prea tarziu sa mai pot face ceva... desi am incercat sa mai cerclaj in ultima clipa...dar nu s-a mai putut; eu am pierdut mai intai un copil iar pe cel de-al doilea l-am pierdut la o saptamana distanta si am sperat macar pe al doilea sa il mai salvez dar aveam 1% sanse ...care insa nu au fost sa fie pentru mine...
Esti in cumpana si nu stii ce sa faci?In primul rand cred ca trebuie sa reduci efortul la minim, cat mai mult stat la pat si sa ai in vedere ca nu e neaparat nevoie sa ai sangerari ca sa fii in situatia de a avea nevoie de cerclaj!Chiar daca te simti f bine si crezi ca nu ai nevoie... sarcina gemelara implica mai mult decat o sarcina unica. Fiecare organism reactioneaza intr-un mod unic si imprevizibil!
D-zeu sa iti dea sarcina usoara fara pb si bebei sanatosi si la termen atat tie cat si tuturor celor care se bucura de minunatele 9 luni de sarcina!
Si care dintre voi fetelor mai face FET in ianuarie? Hai, va rog spuneti-mi...ca numar zilele pana cand pot sa incerc si eu din nou!
Craciun fericit pentru fiecare dintre voi!
Si bebeii sa vina pentru fiecare dintre noi in anul ce va urma
Noki