Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Foxy, am cumparat si eu våfflor de la magazin, nu de la Lidl e drept, ca nu avem pe insula, dar de la ICA si nu sunt atat de gustoase ca cele facute acasa. Desigur, ca si orice alt produs hemmagjort. :)
Cu vantul asa e, bate mai mereu si mai ales primavara si iarna. Pe mine inainte sa ne mutam aici, cand sotul meu citea de zor despre Suedia si insula, m-a intrebat daca ma pot obisnui cu vant si ploi in cantitati mult mai mari decat sunt obisnuita si in plus cu temperaturi mult sub ce sunt in Ro, mai ales primavara si vara, caci uneori iernile sunt caldutze, depinde de an...Am venit pregatiti stiind ce ne asteapta si tot mai astept inca primavara in martie desi stiu sigur ca nu e posibil. La noi e altfel intr-adevar, ca nu avem copii mici.

Flory, sa imi spui cum au iesit våfflor cand faci.

Fetelor daca vreti eu incerc sa va ajut cu formularele, ce nu stiti sa completati? Nu e sigur ca eu stiu, dar incerc...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

multumesc ca te oferi Miha, dar noi vrem sa facem altfel. adica sa ia sotul föräldrarpenning. dar, el lucreaza cu schema si ar vrea sa ia pe zilele libere si e mai...complicat. am fost la FK dar aia nu ne-a ascultat cum trebuie si ne-a trimis formular normal.(am vazut ca nu ne asculta decat cu o ureche-era 8 martie)) luni mergem iar la ei. si o sa incercam sa-i rugam sa ne ajute sa completam.Astia din Landskrona sunt mai...antipatici. Asta e, ne-om descurca.
Cu produsele din comert asa e,nu-s la fel cu cele facute-n casa. poate iau si eu masina din aia-are la Öb cu 150 kr.
Vremea nu ma deranjeaza pt mine - eu as pleca valvartej pe afara. e pt asta mic, trebuie putin protejat de vant.Eh, dar de acum suntem pe drumul cel bun.
Flory-ce marime are la haine bebele tau? am niste hainute care au ramas mici.
Pup, sambata placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Buna seara.
Multumim Miha ca te-ai oferit sa ne ajuti.Cand nu o sa inteleg ceva o sa apelez la tine de acum.
Foxy bb al meu poarta cam 56-62.Deja 56 sunt cam mici,dar daca nu mai ai nevoie de ele adica daca nu mai faci un bb poti sa mi le trimiti daca vrei ca si cumnata mea este insarcinata si o sa nasca pe la sf lui august ci cred ca-i vor prinde bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

da.ok. dar nu stiu cum sa facem. poate puteti voi sa dati o fuga in LAndskrona? sau sotul macar? Flory, tu ai isit cu bb prin centre comerciale, magazine? Daca da, i-a fost bine bebelui apoi?Cum mai merge alaptarea?

Mergi la inceput

Cu mare placere fetelor, oricand :).

Va pup, duminica frumoasa!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Buna seara.
Foxy eu l-am scos la cumparaturi ca sa zic asa si a fost foarte bine.Si mie mi-a fost frica sa nu raceasca dar nu s-a intamplat nimic.A fost foarte cuminte,a dormit tot timpul.
Cat despre haine o sa vb cu sotul si poate venim intr-un weekend ca el in cursul saptamanii lucreaza si nu putem.Daca nu deranjam venim intr-un weekend numai sa spui cabd si pe la ce ora.

Mergi la inceput

Am uitat.Despre alaptat pot sa spun ca bb mananca mai mult lapte praf.Eu foarte putin lapte.Dar ma mulg si i-l dau pe ala.Imi pare rau ca nu-l pot alapta ca pe celalalt baiat dar asta este.El sanul nu-l mai accepta.Asa ca ii dau cat mai am cand nu o sa mai am o sa pape doar lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cva spune:

Buna dimineata,numele meu este Sanda,mi-am facut in sfarsit curaj sa scriu dupa ce am citit pe nerasuflate toate forumurile despre Suedia,am ales sa scriu aici,in primul rand pt ca imi place foarte mult cum se discuta anumite subiecte,in al doilea rand pt ca sunt mamica si cred ca aici voi gasii cele mai bune raspunsuri si solutii (zic eu).Suntem o familie cu un baietel de 2 ani,ni s-a oferit o sansa pe care poate putini oameni o au in viata,sansa de a ne transfera cu serviciul la Goteborg atat pt mine cat si pt sotul,iar acum intrebarile mele pt nceput sunt:a mai plecat cineva cu un copil de 2 ani pe care sa-l duca imediat la cresa(dupa ce-or sa iasa nr personale)?Cum se comporta cu ei acolo,pt ca eu de ex incep acolo dupa 2 ani de stat acasa,el e obisnuit cu mine si imi fac griji(ca orice mama)ca o sa-l introduc intr-un mediu total strain si ca limba si ca tot?
Dupa aceea am mai citi ca ei ca oameni sunt mai reci,de ex la un loc de munca sunt kiar asa de nu te poti apropia de ei sau ca si la noi depinde de la om la om?
Daka este cineva din Goteborg care ma poate ajuta cu niste raspunsuri vis-a-vis de viata de zi cu zi (cumparaturi,locuri de iesit in special cu cel mic,etc).
Imi spune si mie cineva ceva care sa ma faca sa ies din starea asta de pesimism total pt ca imi fac o mie si una de griji ca n-o sa ne adaptam ca n-o sa-mi plac c-o sa-mi fie dor de casa si multe multe altele ca sotul imi zice uneori c-o sa ma adapteze cu forta
Deocamdata atat cred ca v-am zapacit de tot dar deja am un gol in stomac cand ma gandesc la plecare:))Felicitari Mihaelei care scrie foarte frumos si care m-a facut cat de cat sa ma linistesc dupa ce am citit aici,pupici astept vesti:))

Mergi la inceput

Sanda bine ai venit! Multumesc de complimente, imi scriu gandurile si experienta, nimic mai mult.

Sper sa va acomodati repede. De copil nu-ti fa probleme, acomodarea se face cu atat mai usor cu cat copilul e mai mic. Daca ai citit atunci stii ca nu lasi copilul direct la camin(aici nu e cresa, copiii de la un an merg la camin-dagis) singur din prima zi. E un program de acomodare, mai intai stai si tu cu copilul si apoi il lasi treptat cate o ora-doua...Nu-ti fa griji, va iubi caminul aici, nu exista copil caruia sa nu-i placa la camin aici. Educatoarele sunt atat de dragute, ii tin in brate, ii leagana, se ocupa de cei care sunt suparati si tristi la inceput din cauza acomodarii, nu ii lasa sa planga...le schimba scutece, ii hranesc, se joaca cu ei si stau mult afara.

Parerea mea e ca e minunat ca aveti amandoi serviciu, asa ceva e rar, sa lucreze amandoi de la inceput. Felicitari si te asteptam cu impresii. Cand veniti?
E normal sa iti faci griji dar cred ca ocazia ce vi s-a ivit nu e intamplatoare .

Din pacate de Göteborg nu stiu nimic, nici macar in vizita nu am ajuns acolo. Poate intra fete care sunt in zona si iti vor da detalii.

Inca o data mult succes! Si te asteptam cu vesti.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Despre locuri de iesit iti pot raspunde caci e la fel in toata Suedia . Blocurile sunt asa situate in grupuri si fiecare grup din acesta are un parculetz in mijloc, cu loc de joaca pentru copii, uneori cu banci si cu loc de gratar vara, unde se aduna vecinii :). Daca va plictisiti de locul de joaca al vostru, mergeti la alt grup de blocuri :). Noi mai mergem si in curtea scolii sau la camin seara, dupa ce pleaca copiii acasa. Nu e ca in Ro ca nu ai voie, sau ca e paznic, etc. Oricum nu iti fa probleme, ai sa vezi. Sunt sigura ca si pe malul marii aveti ce face :).
Dar copiii stau atat de mult afara aici incat abia asteapta sa ajunga in casa :)). Desigur ca in we e nevoie sa iesi, veti descoperi singuri frumusetea naturii suedeze, nu ma indoiesc.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput