Suedia (3)
Raspunsuri - Pagina 29
Tanti Zavaidoc spune:
Bine ai revenit, Anja! Felicitari pentru apropiata cetatenie suedeza! Teoretic, ar trebui sa poti calatori cu ID-ul suedez, mai ales ca mergi colea, intr-o tara scandinava. Stii ca ei au reguli speciale intre vecini. Oricum, in cel mai rau caz vor suna la politie daca au dubii si cred ca politia are acces la baza de date a lui Migration, dar deja merg prea departe... Cred ca o sa va lase sa treceti pur si simplu:)
Foxy-le spune:
Salutare.
Miha bine ai revenit! (cam tarziu cu mesajul, dar nu am timp sa suflu cu piciul meu)
Esti bine, aveti curent electric? Am vazut ca v-a ,,curentat" DD zdravan de tot.
Anja-de acum cred ca ai calatorit. S-ar putea sa mearga, daca e ID suedez pt iesit pe afara. Eu stiu ce cel facut la banca e valabil doar in S.
Baaai, ce vreme....! Vara lu' 0 .... Am aprins lumina!
Hai, soare in cujet !
mihaela_s spune:
Da Foxy, a durat aici in oras vreo ora jumate pana de curent, dar pe insula toata a revenit in jur de 1 si 3 noaptea(s-a luat imediat dupa ora 22). A fost cea mai cumplita furtuna pe care am trait-o, nu de ploaie si vant ci de fulgere...cica s-au inregistrat 30 000 de fulgere in cateva ore...eu eram pe drum de la munca, la 10 noaptea am terminat si eram cu bicicleta. Cand am plecat era ceata, nu se vedea nimic...dupa vreo 10 minute am inceput sa vad ca se tot lumina ceva si apoi tunete, mi-am dat seama ca vine furtuna, ca fusese avertizare. Atunci s-a luat si lumina, am crezut ca e in oras dar apoi am aflat ca a fost pe toata insula, a fost lovit un transformator(sau asa ceva) care aduce curent pe insula...
Pe la jumatea drumului deja se risipise ceata, si fulgera non-stop, tot mai aproape...inca nu ploua. Sotul ma suna ca ce fac, pe unde sunt, ii spun ca am de gand sa ajung la Ica Maxi si sa vina sa ma ia de acolo, ca mi-e frica de mor, ca asa fulgere joase nu am vazut in viata mea si atat de multe...dar nu am mai ajuns la magazin. Mi-a fost frica si m-am oprit la un chiosc, ma gandeam sa ma adapostesc de ploaie. Apar si ai mei, deja ploua, am pus bicla in portbagaj, am plecat spre casa. Aveam de facut max. 5 minute, l-am facut in 15-20...a fost infern! Masini oprite pe margini, fulgere si traznete, apa pe drum de mai bine luam o barca...in fine, am ajuns acasa, asta mica plangea isteric in masina, eu eram paralizata de frica, ce mai...am mai stat vreo 15 minute in masina ca nu puteam sa ne dam jos in parte de ploaie si in parte ca ne era frica de fulgere, cu cheia in mana, sa deschidem usa...pana la urma s-a mai domolit si am intrat in casa...
In seara asta cica ne asteapta inca una, la fel...furtuna de gradul intai. Macar azi sunt acasa, plecam numai la piscina de aici de langa noi, ca e cald si soare si dupamasa stam acasa...Mersi ca te gandesti la noi Foxy.
www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7008342" target="_blank">Aici daca vreti sa cititi.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
anja spune:
Merci de raspunsuri Tanti si Foxy. Pana la urma am hotarat sa le cerem inapoi mai ales ca ne-au zis de la Migration ca nu ne pierdem locul la coada si ca ne trimit ei scrisoare cand au nevoie de pasapoarte inapoi.
Asta imi pica iar cam rau, ca eu calatoresc cam mult, si iar o sa am nevoie de pasaport in toamna. In sfarsit, mai vedem. Insa vinerea viitoare cand plecam vreau sa incerc sa vad de merge numai cu Id-ul.
Mihaela, am citit de furtuna. Bine ca ati ajuns teferi acasa. Si in RO, am vazut la TV, au fost niste furtuni groaznice.
Aici la noi in sud a plouat torential dar nu a fost furtuna!
Va pup si weekend placut,
Anja
mihaela_s spune:
Anca, drum bun si distractie placuta! Sa ne spui daca a mers cu ID-kort. Eu nu am zis nimic ca nu am experimentat...noi nu avem ID-kort, cum spuneam intr-o postare anterioara, am calatorit pana acum cu pasapoartela romanesti, peste tot...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Foxy-le spune:
ma bucur ca sunteti bine, miha! Eu citesc stirile pe yahoo.se(apropo, acum i-a apucat si pe norvegieni amocul. ce-i cu lumea asta, zau ca nu inteleg!!) Cand am vazut m-am gandit la tine. urate furtuni, dom'le. aici a plouat de ne-a zgribulit de tot. mergeam pe autostrada cu 70(max).
mi-e teama de furtuni din astea ciudate. eu am teama de vant puternic,brrr...urat. mai ales aici in S unde totul e pe curent electric. daca pica asta, nu mai papam, nu mai mergem cu masina, nu ne mai incalzim, nic'!
eh, sa vedem.
va pup .... calduros!
LiliGrigore spune:
Hej, oameni buni! Gata cu trasul de pår!!! Am terminat cu hartogaraiele, i-am facut
fetei certificat si titlul de cålåtorieeeeeeeeeeeeeee!.....Felicitårile, masa si dansul vor avea loc in tarå cå mai avem de fåcut si pasaportul.
Tanti am trecut pe la matale la Shtockholm acolo, da' nu erai acaså. Am presupus k ai iesit så iei carnati de la Lidl pentru mustarul pe care ti l-a adus draga de Miha
Eh, totul e bine cand se terminå cu bine, ce så mai! Acum poate så inceapå si vacanta mea.Zi, måi!!!
Tanti Zavaidoc spune:
Bravoooooooooo Lili! Felicitari! Bine ca ai inmatriculat copilul. Acum trebuie sa ii faci si rodajul cu un drum in Romania
Mai, sa stii ca nu eram acasa! Daca eram, ieseam eu din cand in cand, sa vad daca nu cumva ma cauta cineva, ca asa fac
Aici e frigutz si ploua. Ciudata vreme! Ieri era cald de lesinai, azi e rece. Incep sa inteleg de ce pe holurile suedezilor e mereu expozitie de pantofi si haine. Pai normal, in decurs de o saptamana ai nevoie de: sandale, cizme de cauciuc, ghete, bascheti... La fel si la haine: maiou, pulover, hanorac, geaca, apoi costum de baie. Eventual pus sub trenci, ca nu stii cand se incalzeste brusc.
mihaela_s spune:
Tanti, ma cam incurca mustarul in dulap . Nu vrei tu matalutza sa imi dai adresa pe pm si eu incerc sa incropesc un pachetel cu el?
Lili felicitari si de-acum petrecere faina in concediu!
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Foxy-le spune:
Aleluia Lili!
drumuri bune draguta si vacanta placuta!
Mergi cu avionul? Eu nu ma incumet cu masina cu al meu nici pana la Eskilstuna. Pana in Ro ne-ar lua toti dracii si mamele lor....!!
auzi, tanti, ti-a sosit mustarul....vezi sa nu-ti ...sara cand deschizi pachetul de la Miha! Nu de alta, da-i pacat de el (ce drum lung a batuut..!
Hai ca mi s-.a facut lehamite de vara asta de sub-zero.
salutari si soare !