Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Tanti esti teribil de mucalita,bre, de la un timp. Keep it up!

In alta ordine de idei, Foxy, cea mai ieftina varianta e sa iti traduci diplomele si foile matricole in Romania in engleza ca in suedeza te costa nu o caruta, ci un tren marfar din ala american transcontinental de bani. Iar la pasaport prima chestie cred dupa capatana mea ca se refera la uppehållstillstånd - dreptul de sedere in Suedia pe care il aveti voi deja (daca nu l-ati aruncat).

Ploua infernal... si noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui LiliGrigore

Tanti esti teribil de mucalita,bre, de la un timp.

Sunt. De cand m-am nascut,de 30-si-treaba-mea de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Pai... Le-am pus in plic, am stuchit pe timbru sa se lipeasca si le-am trimis:) Au fost OK asa. Poate pentru ca aveau si mostra de ADN?

hahaha, sigur ca asta a fost motivul! Io cred ca ai stuchit si peste ele de trei ori ca sa nu fie de deochi :)).

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

mda....mi-a pierit indemanarea: am tot zis eu ,,sa fie soare''in cele ... toate zari, dar 'geaba!!! Nu merge, dom'le,nu merge!
cred ca trebuie sa-mi cedez diploma(tradusa si apostilata) de clarvazator intr-ale vremii unei persoane mai plina de talente si...imaginatie Aici taman s-a intunecat a ploaie. cred ca ma ajung bestelelile lu' tanti!!(ramasa saraca fara chiloti de protectie). Sa va spun un secret : de fapt sotul e nascut de sf Ilie si au ei asa...o leg mai speciala. Si pt cas sotului ii e pe plac vremea asta, o primeste...!
Mda, eu actele nu le-am tradus acasa. las' ca nici n-am un teanc de diplome, asa ca...scap mai ieftin.
Na , afton placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Citat:
citat din mesajul lui LiliGrigore

Tanti esti teribil de mucalita,bre, de la un timp. Keep it up!

In alta ordine de idei, Foxy, cea mai ieftina varianta e sa iti traduci diplomele si foile matricole in Romania in engleza ca in suedeza te costa nu o caruta, ci un tren marfar din ala american transcontinental de bani. Iar la pasaport prima chestie cred dupa capatana mea ca se refera la uppehållstillstånd - dreptul de sedere in Suedia pe care il aveti voi deja (daca nu l-ati aruncat).

A! Pe hartiile alea ale noastre scrie uppehållsrätt, nu tillstånd. e ceva cu ele?

Mergi la inceput

Uppehållsrätt primim noi astia din UE.
Ca sa va bucurati va spun ca si aici ploua, cu cod galben:-) . Si maine va fi mai rece ca in Sverige.
Glad Midsommar! Petreceti si pentru noi :-)

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

B´dimineata, ca sa zic asa! Mihaela, de data asta am si eu o intrebare: daca plec din Suedia in vacanta cu al meu copil (evident, ambii cu pasapoarte romanesti), imi cere cineva vreun act de la taica-sau? Stii ca in Romania se cere hartia aia in care parintele 2 e de acord sa iasa copilul din tara cu parintele 1. Dar presupun ca asta e doar in Romania, pentru cetatenii romani.
Fetei tale i-a trebuit ceva la iesirea din Suedia cand a plecat in vacanta singura sau doar cu tine?

Mergi la inceput

Da, iti trebuie cand iesi din ro, acea declaratie de care spui. La intrare nu ii intereseaza.
E o hartie ceruta de romani, pe altii nu îi intereseaza. Deci suedezii nu cer nimic.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Deci! Tanti...esti pe teritoriul meu aici! Asa e din pacate iti trebuie acordul tatalui ca sa poti iesi din tara romaneasca cu respectivii copii. Daca te bate serios gandul sa faci asta, hartia I mean asigura-te ca e buna facand urmatoarea miscare: dupa ce ai scris-o, tradus-o+legalizat-o la notar(musai apostila de la Haga) trmite-o prin fax la vama aeroportului sa iti confirme ei k are tot ce trebuie in ea. Crede-ma ca stiu ce spun deoarece am trecut prin imprejurarea asta si am avut surpriza ca, dupa ce minunata ambasada de aici ne-a facut respectiva hartie, cei din tara sa spuna ca nu contine formularea potrivita si ca cei de la ambasada au facot-o gresit

Piece of advice?...Mai bine ia-ti si sotul si mergeti linistiti in si din tara:
P.S. Presupun ca te duci dupa mustar

Numai bine si vreme buna tuturor!

Mergi la inceput

Revin pentru ca am uitat sa intreb ceva: foxy ai primit certificatul cum ai zis, prin posta? Te apuci de pasaport?

Mergi la inceput