Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Despre mancare- eu cumpara de la fiecare magazin cate ceva. (dé ex singurul lapte care-i lapte e cel de la Lidl.)la unele fructe, legume (dar mai sunt si piete), la unele carne, paine, etc. o sa le inveti. si apoi vei alege ce si de unde sa cumperi. Si aici reducerile sunt reduceri, se simt.
Haine la fel se gasesc si ieftine si scumpe. si, cum spunea si Mihaela, poti trai decent si dintr-un salariu nu chiar mare (16-20000)Noi, de ex ne descurcam cu aprox 16000 lunar. si nu manac doar paine cu ceapa, sotul fumeaza, punem si benzina si platim toate facturile , etc.
Flory e ok. poate ne auzim la un telefon. Eu mai am asigurare pt pici de cand eram gravida. mai e valabila pana la 6 luni. nici eu nu stiu ce sa fac. o sa studiez putin situatia.
salutari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Da, sunt de acord cu Foxy ca se poate trai decent cu 16-20000 pe luna. De fapt, iti permiti sa cumperi si ceva de baut de banii astia, daca vrei Sigur, nu votca in fiecare zi, dar o bere in weekend chiar nu se simte la bugetul asta.
Cheltuielile cu mancarea sunt aproximativ ca in Romania. Pentru chirie, curent, internet si cablu TV cred ca vreo 9-10 000 se cheltuiesc MAXIM. Sigur, depinde de chirie, daca sunt 2 sau 4 camere, unde e situat apartamentul, cine il detine, etc etc. Am pus o suma maxima. De obicei, e mult mai putin, pana in 8 000. Cu doua salarii toata lumea se descurca onorabil, in sensul ca raman bani de 2 vacante pe an (una obligatoriu in Tailanda, ca asa e moda in Suedia)
Sa pun si eu o intrebare acum: a fost cineva la interviu de angajare in Suedia? Cum vi s-a parut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cva spune:

Doamnelor,va multumesc din nou de raspunsuri ca de obicei satisfacatoare pe deplin (dak exista expresia asta)Tinem legatura acum suntem pe ultima suta de metri dar nu prea gasim ap de inkiriat,mai cautam ca altfel nu se poate n-o sa stam in drum
Mi-a placut mult faza cu vacanta in Thailanda sa stii ca am mai auzit avem niste cunostinte care stau in Suedia nu stiu exact prin ce parte si la ei este moda cu Maldive de 3 ani merg doar acolo asa ca suna bine Maldive,Thailanda.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

buna ziua.Fetele care sunteti in Suedia stiti cumva cam cat costa o camera de hotel la Stockholm pt ca trebuie sa ajung acolo sa fac certificatul copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noi rezervam mereu de pe hotels.com.
Daca vreti sa si vizitati ceva cat stati in Stockholm e foarte bun stockholm a la carte(da un google dupa el si gasesti site-ul).

Numai bine la toata lumea!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Florysa, cat vreti sa stati la Stockholm? Cred ca e bine sa suni inainte la consulat, ca au un program cam ciudat. Daca e vorba doar de o zi, doua, te pot gazdui eu (daca nu te deranjeaza sa platesti trenul pana la Stockholm, cam 200 kr dus-intors). Cred ca oricum iesi mai bine cu banii asa, decat sa stai la hotel. Nu stiu daca l-ai cunoscut pe nenea consulul, dar e cam... sofer, asa. Nu prea stie cu ce se mananca, deci mergi cu lectiile facute- ce acte iti trebuie, cat costa, etc. Eu insist sa suni. Programul cu publicul e si el cam limitat, 2 ore in anumite zile ale saptamanii, dar se respecta. Daca ai nevoie de ajutor, scrie aici. Eu stau la 60 km de Stockholm si poate aranjam ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Mersi mult pentru raspunsuri.Si mersi mult de oferta Tanti Zavaidoc dar eu trebuie sa car si copii dupa mine ca nu am cu cine sa-i las.
Am vorbit deja cu consulul si mi-a zis ce-mi trebuie sper sa nu apara ceva dupa ce ajung acolo.Oricum nu o sa vin prea curand cred ca intr-o luna-doua.Problema este ca nu-mi gasesc certificatul meu de nastere ,dar in aprilie pleaca socrul in Romania si o sa vada daca il am acasa iar daca nu ca trebui sa dau o fuga sa-mi fac altul.Off ma dispera actele astea.Am cunostinte care au nascut aici 2 copii si au trimis actele prin posta la ambasada dar cica acum nu mai este asa si trebuie sa fii personal acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cva spune:

Doamnelor,va salut,n-am mai intrat de ceva timp pe aici dar sunt prinsa rau cu cautarea de chirie.Este cineva care si-a gsit chirie in Suedia fiind inca in tara daca da poate imi impartasiti si mie secretul,ca pe toate site-urile pe care am intrat si am trimis nu raspunde nimeni,le-am scris si in suedeza(prin google translate,binenteles)si nici un raspuns poate nu le place faptul cale spun ca suntem din Ro nu stiu ce sa mai cred.Avem pe cineva in Gothenburg cica cauta si el dar stii cum e daca nu e pentru tine nu prea isi da nimeni interesul tocmai de-aia, aici am primit niste raspunsuri foarte concrete si corecte si de aceea mi-am permis sa va intreb.
Va pup,o zi buna va doresc!

Mergi la inceput

Buna, Sandico! Singurul loc unde am cautat-si gasit-de inchiriat e Blocket. Nu stiu daca merge pus site-ul aici, dar e blocket.se. Te descurci acolo sa alegi zona, categoria de inchiriat, etc. Intr-adevar, e greu de gasit locuinta in Suedia ca regula. O idee ar fi sa va orientati si spre localitati din jurul orasului unde va mutati. Göteburg, parca, nu? Nu te chinui sa le scrii in suedeza, toata lumea vorbeste perfect engleza si nici nu e cazul sa le zici in primul mail ca esti din Romania. Nu au idei preconcepute, dar ii intereseaza mai mult sa le spui cine esti, cu ce te ocupi, daca ai familie, cati ani are copilul, etc. Neaparat sa mentionezi ca aveti contract de munca si tu, si sotul, eventual spune-le ca le poti plati chiria in avans. Ei cer ca regula 3 luni garantie. Iti povestesc cum e cu asta, daca te intereseaza. E greu de gasit, dar nu imposibil. Daca vrei, ma mai uit si eu si iti trimit PM daca gasesc vreun anunt interesant. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Sa pun si eu o intrebare acum: a fost cineva la interviu de angajare in Suedia? Cum vi s-a parut?

io am fost la cateva interviuri in ashtia doushdeani de cand sunt p-aici. cam ce te intereseaza? ca nush ce sa-ti spun si nu vreau sa-ti inshir aici lucruri pe care le stii deja :)

Mergi la inceput