Protestul MAMELOR /miercuri 08 decembrie Guvern /

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

era vorba ca se decide azi la ora 16...dar se pare ca au amanat pana luni dimineata...intr-adevar de Miculas...eu sper totusi sa fie un Miculas frumos

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2010 este de 1.836 lei, asta inseamna ca:
- cei cu venituri minime (sub 600 lei/membru de familie) vor lua 183 lei/copil
- cei cu venituri medii (intre 600 si 1836 lei/membru de familie) vor lua 55lei/copil
- cei cu venituri mari (peste 1836 lei/membru de familie) vor lua 18 lei/copil

uraaa!

Trebuie protestat si pentru alocatii!!!!!!!!!!!!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate*****************

presupunand ca poate fi asa, cu alocatiile, per total, eu cred ca nu va fi rau, ci mai bine, nu? pana la urma cei care au de suferit din toata schimbarea vor fi cei cu venituri mai mari de 1836 lei/membru de familie care nu stiu cat sesizeaza diferenta dintre actualii 42 ron si posibil viitorii 18 ron. Cat reprezinta 24 ron pentru aceia care au veniturile mari? Nici 5 litri de motorina!

intr-adevar e ok principiul sa nu facem discriminari, dar pana la urma daca indemnizatiile sunt diferentiate si cei cu venituri mari sunt de acord ca e ok asa si nu toate mamele cu acelasi venit ca si indemnizatie, acum daca vor deveni si alocatiile diferentiate, atunci sa nu le fie cu suparare ca pe partea asta pierd.

Stiti proverbul "Cand ii dai, ii fata vaca; cand ii ceri, ii moare vitelul."

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

e vorba de alocatiile de 200 ron care vor fi "aliniate" si ele la aceste sume!
sau credeai ca acum, cand ei nu stiu de unde sa mai stranga cativa banuti la buget, luand din indemnizatii, luand din ajutoarele de somaj http://us.mg1.mail.yahoo.com/dc/launch?.gx=1&.rand=aunr5d4at2u3b s-au gasit "mana larga" sa mai dea niste bani in plus la alocatii???

uite ce prevede OUG148/2005
ART. 4
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocatiei de stat pentru copii prevazute de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, este urmatorul:
a) 200 lei (RON) lunar, in situatia copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap;
b) cel acordat conform art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, republicata, in situatia copiilor in varsta de peste 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap.

Iar LEGEA 61/1993:
ART. 3
(1) Cuantumul alocatiei de stat pentru copii este de 24 lei (RON)*) lunar si se indexeaza in conditiile legii.
--------
(suma a fost indexata si in prezent este de 42 ron)

OUG148/2005 in care este stabilita indemnizatia si care cuprinde cei 200 ron alocatie va fi abrogata acum, odata cu aprobarea noii legi a asistentei sociale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Poate ca nu e locul cel mai potrivit sa postez, probabil voi primi multe rosii in cap , dar parerea mea, ca mama cu 3 copii, care a prins toate tipurile de indemnizatii/alocatii si concedii inventate de guvernele care s-au succedat pe la conducerea tarii:

Un protest cu pampersi sau carucioare, in care sa se ceara mentinerea perioadei si a cuantumului alocatiei = va avea efect zero! Nu va fi altceva decat timp pierdut, si multi multi nervi!

In schimb, n-am vazut nicaieri o dezbatere sau un plan concert despre ce se poate face in sprijinul mamelor. Asteptam totul sa vina de la guvern, dar noi nu suntem capabili sa facem niste propuneri??
Ok, nu sunt bani, sau sunt prost gestionati, sau vine fondu si impune diverse "reduceri", hai sa vedem ce se poate face concret.

Sa zicem ca guvernu e obligat sa reduca perioada de concediu la 1 an! Asta inseamna o economie de x miliarde la buget. Ce-ar fi daca cele x miliarde ar fi folosite pentru constructia de crese sau gradinite?! Ar insemna locuri de munca in prima faza pentru constructia respectivelor institutii, apoi alte locuri de munca - personalul care va lucra efectiv acolo. Plus locuri la cresa/gradinita pentru copii ale caror mame se vor intoarce mai repede la munca.
Bun, sa zicem ca nu toate mamele ar prefera cresa la un copil de un an, si nu au nici bunici/rude sa ii ajute. Atunci hai sa gasim o solutie pentru bone, poate ca statul in loc sa plateasca ajutor de somaj ar prefera sa subventioneze o parte din salariul unei bone. Si sa infiinteze centre de recalificare profesionala, "cursuri de bone" pentru femeile care's in somaj.
Nu ne place nici asa, vrem sa stam X ani in concediu de ingrijire copil? Hai sa cerem ca un procent din asigurarile sociale pe care suntem obligate sa le dam la stat, sa le putem plati la o companie de asigurari privata, special pentru aceasta perioada. Functie de salariul fiecareia, in timp se va strange o suma mai mare sau mai mica de bani, pe care respectiva persoana poate opta s-o foloseasca atunci cand intra in concediu dupa bunul plac, fie integral dupa nastere, fie impartita in mod egal pe parcursul unui an, etc., etc! Si scapam de vesnica nemultumire, ca unii au cotizat mai mult, atii mai putin, si in final toti iau aceasi suma.
Unele sunt chestii care se pot face in timp, e nevoie de ani sa fie functionale, alte se pot face mai repede.
Si lista ar putea continua!

Ideea e de a face ceva contructiv, aveti logistica necesara, puteti face sondaje legate de crese, bone, puteti veni cu idei, cu solutii, cu sfaturi.

Daca noi romanii n-o sa facem altceva decat sa strigam nu ne convine, jos guvernu, sus guvernu, si sa ne plangem de mila, nimic n-o sa se schimbe!
Vreti sa faceti protest, faceti-l, dar puneti frumos pe-o lista si cum vedeti voi solutiile. Altfe, repet, e doar pierdere de timp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Karlingutza, intr-adevar, o alocatie de 42 sau 18 lei pentru cei cu venituri mai mari e totuna. Dar ca principiu, da-mi voie sa fiu de alta parere, nu mi se pare corect: indemnizatiile sunt acordate mamelor pentru concediul de ingrijire a copilului, mame care au contribuit mai mult sau mai putin la sistem si primesc bani in concordanta. Copiii ar trebui tratati egal.
Plus ca daca facem alocatii mari pentru familiile cu venituri mici inseamna ca incurajam inca si mai multe familii in care nici mama nici tatal nu muncesc sa traiasca pe spinarea copiilor, ceea ce, sa fim realisti, exista destule si acum.

Mergi la inceput

da Micyyyy, guvernantii au venit cu o asa-zisa lege a creselor, dar a ramas la stadiul de text, nu s-a facut nimic.
adica noi ne trezim ca de maine trebuie sa mergem la serviciu (cine mai are!) si las' ca fac ei peste 100 ani si cresele, logistica cum ii zici tu... o sa faca si crese asa cum au facut si autostrazi...
banii se strang, putin de la handicapati, putin de la pensiile nesimtite, putin de la mame, putin de la someri si uite-asa se rotunjeste suma pe care o au de cheltuit madamele din guvern anul viitor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Karlingutza, intr-adevar, o alocatie de 42 sau 18 lei pentru cei cu venituri mai mari e totuna. Dar ca principiu, da-mi voie sa fiu de alta parere, nu mi se pare corect: indemnizatiile sunt acordate mamelor pentru concediul de ingrijire a copilului, mame care au contribuit mai mult sau mai putin la sistem si primesc bani in concordanta. Copiii ar trebui tratati egal.
Plus ca daca facem alocatii mari pentru familiile cu venituri mici inseamna ca incurajam inca si mai multe familii in care nici mama nici tatal nu muncesc sa traiasca pe spinarea copiilor, ceea ce, sa fim realisti, exista destule si acum.

Cristina, mamica fericita de fetita strengarita Patricia Andreea 9 iunie 2010

pai e cam asa:
cine-i harnic si munceste are tot ce vrea! cine-i lenes si chiuleste are mai ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Subscriu
Copiii trebuie tratati egal nu conteaza ca are mama 2 facultati sau nici una, aceeasi copii au nevoie de lapte, pampersi....
deci s-au legat pana la urma si de alocatii
Romania iese din criza cu banii de scutece

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si de Tudor Mario 21.01.2010

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

[/quote]

pai e cam asa:
cine-i harnic si munceste are tot ce vrea! cine-i lenes si chiuleste are mai ceva!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate*****************
[/quote]

bine zis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alexia28

Subscriu
Copiii trebuie tratati egal nu conteaza ca are mama 2 facultati sau nici una, aceeasi copii au nevoie de lapte, pampersi....
deci s-au legat pana la urma si de alocatii
Romania iese din criza cu banii de scutece

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si de Tudor Mario 21.01.2010

prietene DC .

nu iese mai tara din criza cu maruntisul asta! astia distrug mii de familii ca sa aiba pitzipoanca aia inca un an-doi sa-si etaleze proiectele fanteziste cu land of choice-ul ei cu tot! ca nici ea nici ailalta de a fost miss si e mare presedinta a camerei deputatilor si pana mai ieri recita pozeioare in parlament de 8 martie nu stiu ce inseamna sa schimbe un pampers sau sa ingrijeasca un copil bonav! ca nu au si nici nu-si doresc!

Mergi la inceput