Protestul MAMELOR /miercuri 08 decembrie Guvern /
Raspunsuri - Pagina 3
ariadna33 spune:
cine sa ne sustina? ca femeile din PDL sunt reprezentate de tantile astea de care am scris mai sus, UDMR-ul e si el acolo ca sa fie... opozitia a vociferat la toate schimbarile, si ce folos...
olim spune:
in multe tari din UE alocatia copiilor e in functie de venitul parintilor.
Si mi se pare foarte corect acest lucru.
Adica un medic cu 6 ani de faculta, un rezidentiat ia 1000 roni si o alocatie de 42 la copil, iar amanta sefului de la Renel sau cum se mai numeste este secretara cu 5000 roni si ia tot 42.
Aici si cresa si gradinita e in functie de salar pretul si e foarte normal, adica daca ai SMIG care e 1300, adica salariul minim pe economi e foarte putin taxa su chiar zero, dar un medic uman care are 5000 pe luna plateste cateva sute, plus ca nu primeste deloc alocatie pentru copii, ceea ce este foarte normal.
ariadna33 spune:
mai pai despre ce sume vorbim acilea? 18 roni? pai nici factorul postal care aduce banii acasa nu se justifica a fi platit ca sa aduca 18 roni la usa omului! e de rasul curcilor! nu vedeti cat ii duce mintea?
mralu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim in multe tari din UE alocatia copiilor e in functie de venitul parintilor. Si mi se pare foarte corect acest lucru. Adica un medic cu 6 ani de faculta, un rezidentiat ia 1000 roni si o alocatie de 42 la copil, iar amanta sefului de la Renel sau cum se mai numeste este secretara cu 5000 roni si ia tot 42. Aici si cresa si gradinita e in functie de salar pretul si e foarte normal, adica daca ai SMIG care e 1300, adica salariul minim pe economi e foarte putin taxa su chiar zero, dar un medic uman care are 5000 pe luna plateste cateva sute, plus ca nu primeste deloc alocatie pentru copii, ceea ce este foarte normal. ![]() |
asta e definitia comunismului
sa fim egali
nu conteaza ca "doctorul uman " si-a tocit coatele pe bancile scolilor, nu conteaza nimik, doar sa fim "egali"
ariadna33 spune:
Alocatia copilului ar trebui sa acopere cel putin nevoile de baza ale copilului, hrana, pampersi, medicamente. Restul, se pot asigura din veniturile mai mari ale parintilor. Dar o suma minima de plecare, nu poate fi 18 roni, oameni buni! mai bine nu-i dai deloc decat sa te apuci sa faci o lege fara sa gandesti!
Ama-Deus spune:
Sunt de acord cu planuri, proiecte, solutii pe termen mediu/lung; dar pe noi ne trimit la servici acum, azi.Noi de pe 01 ian 2011 mergem la munca iar copii la cresa/bona!!
alexia28 spune:
Deci vorbim despre alocatiile copiilor care ar trebui sa fie egale nu despre indemnizatii diferentiate in functie de veniturile mamei care este absolut firesc.
Si haideti va rog frumos sa nu ne mai comparam nici cu UE nici cu alte tari ca, chiar nu este cazul.
Astept hotararea legata de protest ca vin si eu cu piticii, sau macar cu unul dintre ei.
www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de
Natalia Maria 20.02.2008 si de
Tudor Mario 21.01.2010
prietene DC .
olim spune:
paichiar asta am spus sa nu fie egali ca in comunism.
adica parintii care au doar 1000 de roni per total sa primeasca mai mult sprijin pentru copilul lor decat cei care au 4000de roni, mai multe facilitati fiscale, pret mai mic la cresa, scoala si altele.
Si haideti va rog frumos sa nu ne mai comparam nici cu UE nici cu alte tari ca, chiar nu este cazul.
doar sa ne plangem ca nu avem salarii ca ei, si autostrazi, si masini si vacanta, dar ca ei au 16 saptamani concediu de maternitate nu 24 de luni, asta ce conteaza, sa moara capra francezului si a spaniolului, etc
Paula-Laura spune:
Pe mine nu ma deranjeaza daca se face alocatia copilului in functie de venitul copilului. Este adevarat ca 42 ron sau 18 ron nu fac diferenta la venitul pe care il am , si e ok sa se duca mai mult la cei mai amarati
Dar sa nu imi plafoneze indemnizatia in acest caz, sa imi dea si mie 85% din salariu pe parcursul CIC. Ca nu mi se pare normal sa incurajeze natalitatea doar intr-o anumita patura sociala si pe urma sa o favorizeze tot pe ea!
No offense 
Mami de Mihnea (09.10.2008) si
7s