Nov-dec2010,Bv Siuta! Hai anes!Hai lorin!!(164)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Lidia_P semnat petitia, mi-ar place sa cred ca ar rezolva ceva. Dar suntem la mana lor. Nu vad ca lumea (mamele) sa iasa in strada..Asa ca. Eu in conditiile astea tre sa ma intorc la serv f repede pt ca nu avem cum plati rata daca scade la 600-1000lei, daramite creste DOI bebelusi.

Uau l-ai luat la baby expo? asa micut? Mie mi-ar fi fost frica sa le scot in lume multa asa mici..

Siuta seara se mananca usor si in dimi respectiva nimic nici apa.

Puficele au cazut rapuse dupa lapte, si acu stau spate in spate si dau din maini.

sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

am mai pus si eu poze cu razboinica mea

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

le intreb si eu pe fetele cu experienta ce pot face daca vomita destul de mult...dupa fiecare masa vomita de doua trei ori destul de mult...de la ce poate fi?sau nu il tin in pozitia corecta cand mananca?

mami de Ianis Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lidia_P

le intreb si eu pe fetele cu experienta ce pot face daca vomita destul de mult...dupa fiecare masa vomita de doua trei ori destul de mult...de la ce poate fi?sau nu il tin in pozitia corecta cand mananca?

mami de Ianis Andrei

Daca nu vomita in jet, inseamna ca regurgiteaza. Nu am timp sa scriu detaliat dar iti copiez un articol:

"Regurgitarile sunt frecvente la bebelusi. Descopera posibilele cauze ale acestora si care sunt modalitatile prin care se pot evita.

Regurgitarea reprezinta evacuarea fara efort, prin gura, a unei cantitati mici (sub 20 ml) din continutul gastric. De obicei, laptele regurgitat este nemodificat, nedigerat sau partial digerat.

Cauza cea mai frecventa este suptul lacom, cu aerofagie (inghitire de aer), eventual inghitirea unei cantitati mai mari de lapte decat capacitatea gastrica, imaturitatea sfincterului eso-gastric.

Acest sfincter este situat la jonctiunea dintre esofag si stomac si impiedica refluxul alimentar prin contractiile fibrelor musculare.

Contractiile sunt imature in primele luni de viata si nu pot sa exercite functie antireflux normala. De aceea in aceasta perioada poate aparea refluxul continutului gastric in esofag si apoi in gura.

Regurgitatiile, fara alte manifestari si repercusiuni asupra curbei de greutate a copilului pot fi considerate fiziologice, normale si nu se intervine cu nici o masura speciala.

Pe masura ce copilul creste, sfincterul eso-gastric devine mai tonic, regimul alimentar devine semisolid si solid prin diversificare si aceste probleme par sa dispara.

Daca totusi regurgitatiile devin dese, copilul incepe sa refuze alimentatia si curba ponderala este nesatisfacatoare, atunci trebuie sa faceti anumite schimbari in comportamentul alimentar si sa consultati un medic, pentru a inlatura orice suspiciune de boala.

De asemenea trebuie sa se faca distinctie intre regurgitatii si varsaturi. Varsaturile reprezinta eliminarea brusca a unui continut gastric crescut de alimente digerate si suc gastric.

Masurile igieno-dietetice care ar trebui respectate sunt urmatoarele:

- fractionati mesele: se vor face 3-4 pauze pentru a permite bebelusului sa scoata aerul inghitit in timpul suptului

- faceti bebelusul sa scoata aerul la sfarsitul fiecarei mese

- dupa masa, bebelusul trebuie asezat intr-o parte, cu capul usor ridicat

- evitati alimente care sporesc aciditatea stomacului si favorizeaza regurgitatiile (suc de citrice, compoturi) "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

Lidia_P semnat petitia, mi-ar place sa cred ca ar rezolva ceva. Dar suntem la mana lor. Nu vad ca lumea (mamele) sa iasa in strada..Asa ca. Eu in conditiile astea tre sa ma intorc la serv f repede pt ca nu avem cum plati rata daca scade la 600-1000lei, daramite creste DOI bebelusi.

Uau l-ai luat la baby expo? asa micut? Mie mi-ar fi fost frica sa le scot in lume multa asa mici..

Siuta seara se mananca usor si in dimi respectiva nimic nici apa.

Puficele au cazut rapuse dupa lapte, si acu stau spate in spate si dau din maini.

sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna

despre petitia de la noi de pe site au scris si cei de la mediafax.ro si cica s-ar organiza o greva a mamicilor miercurea viitoare....acolo spuneau ca petitia asta o sa fie inaintata catre guvern sa asa ceva....cred ca porcul asta de ministru a munci nu are copii si de aia nu stie cum se creste unul....mai si spunca au mai ramas doar 200 de crese si ca nu o sa fie suficient pt toti bebelusi....mai nasol este pt mamicile care acum fac 1 an si nu mai au cum sa il inscrie acum la crese...

mami de Ianis Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

simona sa inteleg ca tre sa ma inarmez cu nervi de otel

sugubina inca nu am incercat Bephanten, acum folosim de 2 zile o crema preparata in farmacie dar nu vad imbunatatiri pana acum o sa o mai folosim vreo 2-3 zile si daca nu trece incercam si Bephanten Iritatia nu este fff urata adica avem decat niste punctulete rosii (care nu trec cu nimic) in rest pielea nu e excesiv de rosie dupa parerea mea ar fi trebuit sa treaca cu orice crema ca nu e ceva grav...dar se pare ca nu e dupa mine

miruna wow ce program aveti

Nu stiu cine intreba de cati caca tre sa faca bebe pe zi cand eram in spital au venit niste tipe de la o fundatie cu alaptarea si ziceau ca e ok daca in 24 h avem minim 3 caca si 6 pipi

Fericita mamica de scorpiuta Alexia
Doamne ai grija si de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Simona, pt colici mai poate fi folosit si ceaiul de marar. Dar nsh in ce cantitate.

Lidia P, urmareste daca sunt intr-adevar varsaturi,e posibil ca din cauza acestora sa nu mai creasca in greutate. O prietena avea aceste probleme cu fetita bebe si i-au schimbat laptele praf cu Humana, deasemenea i s-a facut si examen coproparazitologic si daca nu ma insel, chiar eco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Fetele, voi i-ati scos si in spatii inchise, gen malluri sau supermarketuri? Eu am facut asta, dar nsh daca am procedat bine.

Ufff, cand mai ajung si eu sa intru pe site-ul cu bebei sa vad pozele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Fetele, voi i-ati scos si in spatii inchise, gen malluri sau supermarketuri? Eu am facut asta, dar nsh daca am procedat bine.

Ufff, cand mai ajung si eu sa intru pe site-ul cu bebei sa vad pozele!!!

Mie neonato mi-a zis sa il scot numai la nevoie in mall-uri, si doar in timpul saptamanii, dimineata, cand e putina lume. In niciun caz in weekend, cand e plin de lume, fiecare cu variatiune personala de microbi. Eu nu l-am scos inca. Il scot dupa 3 luni in mall-uri, desi mi-ar placea sa merg cu el la cumparaturi. Dar asta e, mai astept pt placerea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syl spune:

Nu mai stiu, intreba cineva de mine pe aici. am facut niste papa asa cum am putut, mai stau in pat mai mestec in oala, o mancare am afumat-o..... Astazi nu mi-a venit nici menajera ca n-am avut chef de ea, sunt prea suparata si la telefon selectez cui raspund si cui nu. Sunt intoarsa total.
Si am niste arsuri de inebunesc.

Syl, mami de Ati si acum in 36 sapt si 3 zile Thomas Bogdan

Mergi la inceput