Fluturasi de martie-aprilie 2011 (87)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

fetelor eu merg la baita si apoi in pat ca si asa m-am trezit devreme azi dimineata.

S-a intamplat minunea mult asteptata27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donna_Ly

Citat:
citat din mesajul lui miki1979

Buna burticute,

- vorbeati de prenatal..fetele, bagati-va prenatal inainte ca sa va avantajeze la calculul CIC..eu in prenatal am luat mult mai multi banuti..nu stiu exact cum se calculeaza, dar luam aproape de brut..deci conteaza, daca stiam atunci, mi-as fi luat si eu mai mult, dar uite ca nu m-am gandit si am pierdut parca catank intreba de chestia asta..poate ne ajuta donna cu mai multe informatii de cum se calculeaza exact,

In prenatal ai 85% din salariul Brut, se retine doar CAs-ul pe salariul minim (in mod normal netul reprezinta cam 75% din Brut) - deci da, iti intra o suma mai mare in baza de calcul pentru indemnizatia de CIC
=> e avantajos sa iei cat mai mult concediu prenatal.
+ in primele 6 saptamani (sau mai mult, daca e specificat astfel in contractul colectiv la nivel de unitate)angajatorul trebuie sa compenseze din fonduri proprii diferenta pana la 100% din brut ("pe romaneste", 6 saptamani iei in mana salariul de pe cartea de munca)

Exceptii:
- calculul nu se mai aplica daca ai salariul >7200 Ron: baza de calcul pentru maternitate (prenatal/postnatal) e plafonata la 7200 Ron brut (12 salarii minime pe economie), iar indemnizatia de CIC e oricum plafonata la 3400 Ron
- nu se mai aplica daca guvernul decide sa dea la fel la toata lumea - evident...

Sper ca ti-am fost de folos...

DonnaLy , dar la prenatal se calculeaza tot 85% din TOATE veniturile din ultimele 12 luni (adica si daca ai mai multe salarii, PFA etc)?

Mie mi se pare sinistra ideea de 600 RON /luna, mi se pare o suma infima. Va spun cum am mai spus: prefer 1 an cu 85% decat 2 ani cu 600 RON! La suma asta o sa vedeti cate femei se vor intoarce muuuult mai repede din lipsa de bani!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! s22 cu un dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Citat:
citat din mesajul lui viss

buna fetelor, mai am de citi din urma 15 pagini, dar cred ca o las pe mai incolo. sa va povestesv ultimele stiri: am avut o noapte horor.m-a apucat un junghi pe dreapta, regiunea inghinala, care la fiecare miscare a piciorului respectiv ma taia efectiviar cand ma ridicam in picioare spre toaleta, era si mai si: mai ceva ca durerile de apendicita.dimineata deja schiopatam de durere si imi muscam buzele.dar m-am hotarat sa merg la servici, ptr ca , atunci cand stateam jos, eram ok, doar dc miscam piciorul, ma aplecam era dezastru. la 15 am avut programare la dr.
care m-a cantarit- am plecat de la 61, la 12 sapt. aveam 59, iar la 23 sapt am 63.ceea ce zic eu ca e tare bine..in sfarsit m-am urcat si pe masa, bebicii sunt bine, colul e 32-33mm, dar usor intredeschis.
asa ca sunt prima dintre voi, care, raman la vatrami se pare rasul- plansul. pai mai am 3 luni de stat la pat , o s-o iau razna, sau dc o luam altfel- macar sa mai stea bebicii 3 lunimi-e frica de nastere prematura, bienneteles..eu sunt de-abea in sapt 24. dr. totusi nu s-a panicat, ma vede peste 3 sapt, si vedem de cerclaj..mie mi se pare cam tarziu, cerclaj la 26 sapt, dar na..eu am mare incredere in ea, asa ca sper sa fie bine
mi-a marit doza de hormoni la 2 ovule/ zi, si ptr durerile mele, mi-a dat sa iau 1 indometacin supozitor / seara, 3 zile, si carpicon- antiinflamtor din conuri de pin, 10 zile. dc se intensifica s-o sun. ori este ligamentul rotund, ori zona respectiva e mai sesnsibila ca a fost tare rau punctionata, ca am avut 15 foliculi ovarieni, si a treb sa tot intepe pe-acolo, ori am un inceput de hernie inghinala..
concluzia- treb sa mai stau pe la pat- mama lui de col, ca s-a intredeschis, si treb sa-mi cumpar chilotei care sa sustina sarcina. ca si voi a zis si ea, ca am ditamai copii, iar greutatea lor ma rupe..sper ca acest" rupe" sa fie doar o metafora, sa nu ma rupa de-a binelea si sper sa mai stea acolo, inca 8 saptamani cel putin
apropo- unde sa ma uit de chilotei speciali, prin farmacii, sau la raioane dedicate gravidelor?

23 SA+ mami de 2 buburuze:

Vissdraga, tine-te tare, la FIV e o graviduta care nu prea intra pe la noi, Gabi_B care sta deja in pat de cateva saptamani (acum are 22) ptr placenta praevia centrala cu hemoragie. Ma gandesc ca si eu daca as sti ca e pericol de nastere prematura nu m-as misca din pat! Carti, filme, somn si lene, asta e! dar si cand ii vei strange in brate!
Chiloti de sustinere am vazut eu sambata la Rococo!
Pupaturi multe si mult curaj!

Pisuc Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinora77 spune:

Donna Ly mie de la inceputul sarcinii mi-a zis doctorul ca e alegerea mea daca iau sau nu vitamine si ca parerea lui este ca vitaminele prenatale nu-s necesare in sarcina daca ne alimentam sanatos.

Viss si eu zic sa stai in pat, mai ales acum cand stii ca uterul e deschis.

Roxy sunt toata ziua la facultate si cind vin seara acasa sunt epuizata. Contractiile le simt seara mai mult, dupa ce ma relaxez. Chiar n-aveti la Brasov zapada? Aici e superb, iar dupa meteorologi, tot ninsori vor fi in zilele urmatoare.

SimonaCip mie mi se pare burtica mea maaaaare!!!

djlaura01, Ioni, SimonaCip, Roxy merci pentru cuvintele frumoase vis-a-vid de burtica. Si voi sunteti toate niste frumoase !!!

Dino 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

a ajuns mami meu!!! iar eu mai rau ca un copil...pana nu am desfacut si mancat din tot ce a adus nu m-am lasat....iar la final jumatate de panettone cu crema de cioco si lichior.... (alina.n sa stii ca m-am gandit la tine )

eu nu ma simt prea bine....durerea de burta continua...:(((((

simo, las mami ca nu e asa mult 66,5 kg! care nu stiu unde le-ai pus,,,,,ca nu se vad nicaieri!! asa sa tot pui...

mami de fetita cu codite 3+ si luna a 7-a

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dinora77

Buna, burtici frumoase!!

ca sa vedeti ca nu v-am uitat, vreau sa ma impart cu voi cu ultimile vesti de la dom´doctor. Citi cm avem nu mi-a zis, cert este ca bebe e mai mare cu o saptamana dupa cit cintareshte. Luni aveam 1100gr si eram vioi si saltaret ca mami uneori tresare de la suturi. In rest toate bune. Am fierul la granita, adica 11,5 si eu nu shtiu ce sa mai mananc ca sa-l mentin macar. Pentru ca am RH negativ, facusem analizele de anticorpi shi mi-au iesit bune.

In rest am si eu o groaza de griji, bebe e bine, stiu pentru ca mi-o confirma doctorul de fiecare data, dar am foarte multe contractii care ma fac sa innebunesc. Aseara de ex. aveam cate una (foarte scurta, de cateva secunde) la 10 minute. Continui sa iau magneziu 4/ zi si incerc sa fiu optimista. Vad ca unele burtici se pling de nopti nedormite si dureri. Am si eu. Ma trezesc uneori in toiul noptii amortita shi cu dureri de coloana. Pe mine m-au cam lasat carceii despre care a-ti vb cateva capitole in urma, dar acum 4-5 saptamani ma apucase unu prin somn, Doamne ce durere!!!

bb_yasmi si pe mine ma apuca uneori dureri ca de ciclu de am senzatia ca nasc. De cele mai multe ori imi vin aceste dureri in urma contractiilor care uneori se fac si simtite, adica dor. Stiu ca tu povesteai ca ai contractii. Ai reuhsit sa scapi cumva de ele?

Va pup pe toate si va felicit intirziat cu sosirea iernii!!! Felicitari (tot intirziate) tuturor Andreilor shi Andreeutelor!!!

Ps: am pus pe contul comun ceva poze cu burtosul de acum. Eu ma uit si nu-mi vine sa cred ce mare e!!! Ah, si doua poze facute azi de pe terasa sa vedeti ce frumusete de iarna a dat peste noi. Va promit sa fiu mai des cu voi!

Dino [gravi ] 22+

felicitari pt bb grasunel!!
burtica e frumoasa!!! nici mica nici mare...numai buna!!
contractiile au trecut de la sine o perioada.....acum se pare ca au revenit...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lalely07

BB_yasmi unde qi pus reteta cu desertul ala minunat??cred ca capitolul trecut..
Am apa in gura ..arat bestial!!

19+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

ai gasit-o???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisucmic

Citat:
citat din mesajul lui Donna_Ly

Citat:
citat din mesajul lui miki1979

Buna burticute,

- vorbeati de prenatal..fetele, bagati-va prenatal inainte ca sa va avantajeze la calculul CIC..eu in prenatal am luat mult mai multi banuti..nu stiu exact cum se calculeaza, dar luam aproape de brut..deci conteaza, daca stiam atunci, mi-as fi luat si eu mai mult, dar uite ca nu m-am gandit si am pierdut parca catank intreba de chestia asta..poate ne ajuta donna cu mai multe informatii de cum se calculeaza exact,

In prenatal ai 85% din salariul Brut, se retine doar CAs-ul pe salariul minim (in mod normal netul reprezinta cam 75% din Brut) - deci da, iti intra o suma mai mare in baza de calcul pentru indemnizatia de CIC
=> e avantajos sa iei cat mai mult concediu prenatal.
+ in primele 6 saptamani (sau mai mult, daca e specificat astfel in contractul colectiv la nivel de unitate)angajatorul trebuie sa compenseze din fonduri proprii diferenta pana la 100% din brut ("pe romaneste", 6 saptamani iei in mana salariul de pe cartea de munca)

Exceptii:
- calculul nu se mai aplica daca ai salariul >7200 Ron: baza de calcul pentru maternitate (prenatal/postnatal) e plafonata la 7200 Ron brut (12 salarii minime pe economie), iar indemnizatia de CIC e oricum plafonata la 3400 Ron
- nu se mai aplica daca guvernul decide sa dea la fel la toata lumea - evident...

Sper ca ti-am fost de folos...

DonnaLy , dar la prenatal se calculeaza tot 85% din TOATE veniturile din ultimele 12 luni (adica si daca ai mai multe salarii, PFA etc)?

Mie mi se pare sinistra ideea de 600 RON /luna, mi se pare o suma infima. Va spun cum am mai spus: prefer 1 an cu 85% decat 2 ani cu 600 RON! La suma asta o sa vedeti cate femei se vor intoarce muuuult mai repede din lipsa de bani!

Pisuc Mic

pisucmic, este 85% din brutul ultimelor 6 luni, nu 12. cu restul, poate te ajuta donaly

mami de Vlad 09.04.2009 si s27 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns djlaura01 spune:

dinora77
bb_yasmi si pe mine ma doare burtica defapt mai mult cred ca este un ovar

_
23 saptamani minunea data de dumnezeu

Fiecare copil vine pe lume cu mesajul ca Dumnezeu nu este inca dezamagit de oameni."

Omul se roaga de Dumnezeu sa il scape de necazuri si Dumnezeu se roaga de om sa mai lase pacatul. Acum, judecatii voi, cine de cine sa asculte mai întâi, Dumnezeu de om sau Omul de Dumnezeu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

bbyasmi, sa-ti fie de bine.. lasa sa vezi ca acum iti trece pofta de dulce de tot, cel putin pt o vreme

simona, dar ce calm povestesti cu dopul..pai eu cred ca m-as fi panicat...deci tu la matei l-ai pierdut la 32 sapt si ai stat la pat pana la cat ? adica la cate sapt ai nascut ?

viss, sper sa fie asta necazul cel mai mare, adica statul la pat..si bebicii sa fie bine si sa stea la caldurica pana mai incolo..ai grija de tine, mai ales ca ai pereche..si la gemeni stiu ca e mai predispus la nasteri premature..

mami de Vlad 09.04.2009 si s27 cu

Mergi la inceput