Descoperire de card
![](images/user_woman.png)
Va rog sa ma ajutati cu o ideee sau un sfat : in urma cu doi ani si jumatate , sotul meu a luat un credit pe descoperire de card, aprox 2000 euro de la bcr. Toate bune si frumoase, contractul a decurs normal, adica banca isi lua dobanda lunar pentru suma imprumutata . Dupa 4 luni de la semnarea contractului, sotul si-a schimbat locul de munca, dar aprox pe acelasi salar. Si , in noiembrie anul trecut l-a schimbat din nou, devenind bugetar
. Deci , in dec 2009 a primit primul salar aproape jumatate din cat avea.
Acum dupa un an de la ultima schimbare, timp in care nu am primit nimic din partea bancii, am primit o adresa.
In adresa, il anunta ca datorita micsorarii salariului nu mai are dreptul la acea suma care a imprumutat-o initial si ca , in termen de 6 luni trebuie sa depuna 4200 ron , ramanand ca diferenta pana la 8000 ron sa fie descoperire de card.
Acum intrebare : venitul lui de bugetar este incepand din luna iulie de 520 ron si de unde sa depuna 700 ron/luna la banca ?
Acuma, daca am avea un venit pe familie mai mare n-ar fi o problema, dar eu sunt in somaj ( mai am 3 luni) si venitul e 440. Mai sunt si doi copii minori in intretinere, deci 84 ron alocatia.
Cum ma descurc cu banca , adica eu stiam ca gradul de indatorare trebuie sa fie 30% din venituri, ori la noi e 76 % ?
Cu ce sa ma ajutati ? Sa-mi spuneti daca pot negocia cu banca sa transform descoperitul intr-un credit sau sa micsorez rata , daca e legal ?
Multumesc anticipat.
Rog moderatorii, daca am postat gresit, sa schimbe locul.
Multumesc pentru timpul acordat.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
Trebuie neaparat sa stabiliti o intrevedere cu reprezentantii bancii in legatura cu reconsiderarea sumei respective intr-un credit si reesalonarea ratelor. Banca ar trebui sa fie "deschisa" acestei schimbari, pentru ca altfel risca sa nu-si mai poata recupera banii. Si apoi, pentru dumneavoastra situatia va fi alta cu dobanda la credit, care este considerabil mai mica decat dobanda la un card de credit.
Succes!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
oameni buni, nu va mai "imprumutati" pe cardul de credit.
e cel mai scump tip de credit, dpdv al costurilor/dobanzilor/comisioanelor.
da, stiu, se obtine mai usor, mai ales daca ai nevoie de sume modice, insa e cel mai scump credit.
ah, si sunt persoane care inca mai fac prostia de a scoate cash de la ATM cu cardul de credit...se comisioneaza foarte mult, nu mai procedati asa...
revenind la problema expusa de helen : insistati sa aveti o intrevedere cu un consilier bancar, sa vedeti daca puteti obtine o renegociere a contractului; bancile prefera sa-si recupereze banii in final, chiar daca se prelungeste perioada, decat sa nu-i mai recupereze deloc sau sa apeleze la executorii judecatoresti sau la transferarea creditelor restante la firme de recuperare creante...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
SI eu m-am ars cu tipul asta de credit. In 2 ani inapoiasem de doua ori suma luata dar numai platind dobanda. Cand am facut calculul am inebunit si a mers sotul al banca si a transformat asta in credit normal cu rata lunara si am mai platit la el inca vreo doi ani.
In situatia voastra mergeti neaparat si vorbiti a banca si schimbati tipul de credit si intindeti-va ca perioada de timp cat va parmiteti ca sa iasa o rata cat mai mica. Problema este ca pierdeti muuuuult in dobanda si cine stie ce comisioane v-or mai lua acum ca faceti modificrea asta.
Insa banca e interesata sa-si recupereze banii nu sa va trimita somatii. Deci cred ca veti ajunge la o intelegere. Nu dispera. Multa bafta!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LAlexandra/LAlexandra.jpg)
LAlexandra spune:
CIAO
Exista mai multe variante ce se practica, acum depinde de ce doreste banca.
Una, sa va faca un angajament de plata si sa stipulati in cat termen si cat depundeti pe luna
sau 2. si cel mai ok pt voi
- sa luati un credit prin care acoperiti descoperitul de cont. Daca nu va incadrati la un credit normal, din cauza veniturilor mici, atunci va poate face un credit de reesalonare a descoperitului de cont, unde se permite ca gradul de indatorare sa fie mai mare, pt ca se face o analiza manuala a dosarului de credit.
Eu lucrez in domeniu si asa se procedeaza la noi, acum vezi tu ce oferte iti fac bcr. De ei depinde totul, ei iti pot oferi varianta cea mai buna. Neaparat mergi la banca!!! de printisor
Alessandro - 15.04.2010
privim
si il asteptam pe