Masa de Craciun

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Hmmmm ce de bucate!!! am deja gura apa.

Si eu imi bat capul la ce sa fac anul asta de Craciun, mai ales ca va fi un an special ca ii am la masa pe parintii mei si pe fratii mei. Deci in principiu voi face: un platou cu aperitive reci stiti voi: cascaval, kaiser, masline,etc. Voi face nelipsita salata boeuf. Sarmale in foi de varza. Friptura de vitel si de porc. Voi face o ciorbita de pui ptr pici. Nu voi avea carnatii nostri buni si afumati....ca nu stiu de unde-i sa ii iau de aici.....asta e. Voi face si eu un feld e tort.....stea...facuta din panettone umplut cu frisca si fructe de padure.




Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 2 princhideiAlessio Michele(2 ani si 6luni) si Mattia Gabriel(1 an si 2 luni). Ne pregatim cu mare nerabdare ptr . Asteptam si si . Iar anul 2011 ne va aduce un cadou minunat : un fratior nou nout .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

Anul acesta am sa pregatesc piftie, Sarmale cu varza murata si carne, Cozonac cu nuca dietetic si pufos, Salata de fructe si probabil Supa de pui cu turnatei





http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Masa de Craciun? Ca in fiecare an:
-sorici si tuica fiarta;
-toba, caltabosi, jumari (facute de mine)si ceapa rosie
-sarmale (Tora) cu piftii (eu), ardei iute
-ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza (Tora)
-carnati si muschi de porc (facuti si afumati de mine) cu muraturi
-cozonac
-vin rosu (de tara)
Anul asta, ceva pui sau curcan, Ioana nu mai vrea sa manance porc. Desi niciodata nu s-a abtinut de la carnaciorii si muschiuletii mei...

Meniurile mai sofisticate le facem de Anul Nou.

Sa vina Mosuuuu!!!!!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Doamne ...abia la postul asta, am salivat efectiv
asa daaaaa....
exact ca la mama acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Revin asa cum promisesem de ceva vreme cu cateva din bucatele mele de Sarbatori ( scuze de intarziere dar ama vaut probleme cu netul de la zapada ).
E venita si soacra mea din Romania asa ca o sa fac pentru seara de Craciun o cina traditionala cu sarmalute la cuptor in vas de lut fierte cu niste carnaciori si putina sunca afumata. In rest o sa mai fie PIftie cu jambon ajumat romanesc si cu os cu maduva in compozitie, asta e secretul meu pentru o piftie gustoasa. Desert cozonac cu nuca facut dupa reteta mea cu aluatul facut la masina de paine. Atat pt Craciun ca nu sunt adepta zecilor de feluri de mancare la o masa
Pentru ziua de Craciun voi face o ciorba de potroace adevarata cu carne de pui de casa si maruntaie de pui si acrita cu zeama de muraturi si vreau sa fac un roti de porc . Se face din muschiul cotlet fara os se taie longitudinal ca un snitel imens de 2 cm ( nu stiu daca intelegeti, o sa revin cu poze sau va dau o alta reteta sa va faceti o idee http://cuisine.notrefamille.com/recettes-cuisine/roti-de-porc-farci-_13100-r.html ceva in genul acesta dar cu stratul de carne mai subtire si rotit mai mult ) . Eu il voi umplea cu mozzarella, prune uscate chiar in mijloc si amestec ce rosii uscate si ardei rosu ca sa fie combinatie frumoasa de culori.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Din meniul de Craciun nu va lipsi in una din zile prepelite umplute de data aceasta o sa le fac la cocota de fonta la cuptor. Tot de inspiratie franceza gustari recisi champanie : cu peste afumat, icre negre, jamboane si bunatati in una din seri. O sa mai fac oua de prepelita umplute servite pe rondele de paine prajita pungute de jambon crud uscat cu spuma de branza si verdeturi si neaparat ceva salata cu creveti vazuta pe blogul lui Radu Popovici : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/12/17/creveti-cu-tri-vinegreta/ sau creveti cu usturoi sau "gambas al ajillo denummirea originala spaniola.
La capitolul fripturi mai am in plan o friptura asortata cu pui si iepure si ceva pui intreg dezosat umplut facut la ciuptor in vasul de lut .
Va las ca m-as putea intinde cu meniurile pana la Rev acolo alta poveste , dar eu inca postesc si m-a apucat pofta de bunatati. Un Craciun fericit cu pace in suflet si fulgi de nea la geam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Eu stiam ca roti este cu totul altceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Roti de porc in varianta cea mai clasica este muschiul cotlet fara os lasat intreg ( difera ca lungime , ai diferite variante ) care este prins intr-o plasa . Se face la cuptor cu diverse condimente si legume langa el. Varianta mai elaborata este roti-ul umplut de care vorbeam eu care lasa iar o multitudine de variante de compozitie, personal il prefer pe cel umplut pentru ca cel simplu este mai sec. Aceasta este denumirea sub care se gaseste aici in Franta si in Canada, denumirea potate sa difere si retetele de la o tara la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Da, Silvi asa e Roti-ul cum spui tu.
Cel putin aici in Qc.
Noi il gasim foarte practic de facut ca si friptura.


Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Cge unele surse sustin ca in Quebec a si aparut pe la 1600 si a fost importat de francezi si nemti. La voi cu ce se serveste cu rondele de cartofi la cuptor sau cu amestec de legume? Pe aici cam astea sunt recomandarile, delicioase amandoua
Asta e roti-ul care l-am facut eu de Paste roti de porc in vas roman

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Silvi, asa il mancam si noi cu cartofi mici sau cu piure de cartofi si /sau cu amestec de legume la aburi: brocoli, conopida, morcovi, fasole verde.

Si exista si "roti de boeuf".
Pe asta eu il fac la mijoteusa, ca se face mai greu carnea de vita.

Noi facem saptamanal aproape roti din asta,si asa avem asigurate mai multe lunchuri la serviciu.

Silvi, si eu ma inspir dupa retetele tale, in special cuscus-ul am invatat sa il fac dupa reteta ta.

"La Multi Ani" pentru 2011, sa fie un an nou bun numai cu bucurii si cu retete delicioase !!Spor la bucatarit pentru zilele ce urmeaza!!

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput