Citim impreuna Zapada lui Pamuk!
Raspunsuri - Pagina 2
viviana spune:
Sunt indragostita de Pamuk.
Inca nu m-am lamurit de ce.
Am citit "Ma numesc Rosu", "Cartea Neagra", "Viata cea noua".
Acum citesc "Muzeul inocentei".
Va promit ca de saptamana viitoare voi incepe si "Zapada" - care este in asteptare in noptiera.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Sunt indragostita de Pamuk. Inca nu m-am lamurit de ce. Am citit "Ma numesc Rosu", "Cartea Neagra", "Viata cea noua". Acum citesc "Muzeul inocentei". Va promit ca de saptamana viitoare voi incepe si "Zapada" - care este in asteptare in noptiera. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
si eu si eu!
dar trebuie sa marturisesc ca sunt blocata la pagina 50 din Cartea Neaggra... de 5 luni??? pur si simplu nu pot sa diger ce scrie. sau sa inteleg . am sa ma re-apuc de ea cred ca la anul.
si cel mai si cel mai si cel mai mult mi-a placut "Istanbul"
Roxana
corap spune:
eu am ajuns deja la partea cu creieri pe pereti
(am profitat ca am avut pana de cuent la job azi intre 11 jumate si 12 jumate )
Imi place scriitura lui Pamuk - mie mi se pare ca se citeste usor (poate prin contrast cu "carte de identitate" pe care am abandonat-o in favoarea "zapezii") si imi place si traducerea in romana.
De zbaterea lui intre lumi - hm, inca nu stiu ce sa zic. Cre'ca ar trebui sa termin de citit.
iarina spune:
off topic: viviana cum ti se pare Muzeul inocentei? are trilioane de pagini pe care eu le-as fi comprimat in 2 capitole...iar pe la mijloc, imi venea sa arunc cartea pe geam de exasperare...mult prea multe detalii care, in opinia mea, dauneaza mult scriiturii...si stilului ...si rabdarii cititorului
viviana spune:
Off topic: Iarina, o sorb cu o placere deosebita, pic cu pic. Imi place mult. Lupta asta pentru dragoste asezata intre traditional si modern ma fascineaza.
Ma numesc Rosu am citit-o intr-o noapte. Pe asta o citesc de 2 saptamani.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
roxanaz spune:
si eu sunt de parere ca traducerea in romana este exceptionala. reda intru totul farmceul stilului lui de a compune propozitiile si frazele si nu ia nimic din vigoarea stilului. m-a surprins placut inca de la "Ma numesc Rosu" (e acu' ma gandesc... Pamuk o fi fsan "reservoir dogs?" )
lectura placuta!
Roxana
maria_alexia spune:
Tocmai citeam www.dilemaveche.ro/sectiune/carte/articol/muzeul-inocen-ei" target="_blank">o parere despre "Muzeul inocentei"...
Viviana, sunt curioasa daca o s-o aprobi.
Eu sunt inca la "Ma numesc Rosu"...
corap spune:
am ramas blocata intre troiene cu 150 de pagini inainte de sfarsit. si raman la parerea anterioara - imi place cum scrie, nu-mi place ce scrie (in cartea asta).
azi fac o pauza de pamuk.
astept sa ninga.
corap spune:
ninge, prin urmare am reluat lectura ... 100 pages more to go . pana si psiholoaga mea imi spuse "cartea asta nu ti se potriveste".
(intre timp am citit o politista mistoaca, din pacate cu multe greseli de tipar - "placinta e dulce la sfarsit")
beshter spune:
mey, io am termenat cartoiu'. Nu sunt sigura ca mi-a placut, dar cu siguranta mi-a fost interesanta:)
Ce am remarcat io citind. O gramada de prolepse, o gramada de 'oglindiri', pendularea intre omniscienta si third person point of view (nush cum ii zice lu' asta) si mult umor in secvente-cheie (care ma cam lua prin surprindere).
corap, gata, terminasi? Vorbim si despre final? Ma mai tin oleaca, poate mai termina si altcineva.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz