Prima spovedanie / copil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Ba fac religie in scoala. Chiar din clasa I. Si eu aveam aceasta nedumerire...ce fac cu Nicolas cu spovedania ca imi implini 7 ani si 2 luni. Sa vad ce le spune la scoala si apoi imi voi intreba si preotul duhovnic.

Theiuta

Mami si Nicolas[bobocel de clasa I]

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Heee, ce trece timpul, D. e batran

Ioana n-are anii de spovada, dar stie ca acolo te duci sa spui ce prostii ai mai facut, si daca e prin zona cand se spovedeste Maria, intra si ea "la spovedit", ca doar nu e nici ea chiar asa mica:)

pe Maria a tinut-o Parintele data trecuta cam o ora la spovedit, incepusem sa ma ingrijorez, ca vorba Katiei, Maria nici nu stie ce-s pacatele, pe urma am aflat ca a pus-o sa citeasca rugaciuni:)si cred ca parintele cam atipise:)

va tin pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

si eu stiu ca spovada se face numai cand copilul poate sa constientizeze bine diferenta intre bine si rau, si cu pregatire temeinica inainte. daca nu se fac ore speciale, se poate vorbi cu preotul sa faca pregatire individuala de cateva ori cu copiii.

la noi religia se face la biserica, si au voie la spovada/prima impartasanie numai daca trec testele de la religie.

e totusi vorba de un sacrament, nu trebuie nici grabit, nici facut doar de forma, ci tratat cu cat mai multa seriozitate

mama de Carol (29.12.2008) si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

...pe urma am aflat ca a pus-o sa citeasca rugaciuni:)si cred ca parintele cam atipise:)

Ce dragut ! Stie parintele cum sa-i ia pe fiecare in parte!

Mi-a luat o piatra de pe inima parintele cand mi-a spus ca discuta intai cu ei. Intamplator sau nu, astazi a fost prima data cand baiatul s-a dus si si-a cerut prima data singur iertare sotului (a facut o prostiuta, o copilarie din dorinta de a fi bagat in seama de el - sotul este vanitos si inchis, se ridica si pleaca fara un cuvant daca il ofenseaza cineva, fara nici o diferenta, adult, copil... ). A indraznit dupa ce am vorbit cu el (ii este teama de sot), slava Domnului ca si-a invins teama, tare imi doresc sa constientizeze mai mult ce se intampla cu el si ca faptele au urmari. Apoi poate il ajuta Dumnezeu sa fie el, copilul, mai intelegator decat tatal, de multe ori ma intreb daca este posibil asa ceva... As vrea sa pot sa-i spun parintelui, poate il incurajeaza si dansul pe calea asta.

Dar am crezut ca nu esti acasa, Doina...

Citat:
citat din mesajul lui Katya

[b]...il va pune cumva intr-o situatie de incredere...

Si eu as vrea sa se intample astfel , stiu ca baiatul il place, poate se va lasa pe mana dansului.

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

... la noi, preotul de cate ori ii spovedeste pe cei mici le spune ca ultimul cuvant in decizia de a se impartasi sau nu in fiecare din duminicile urmatoare, pana sa ajungem iar la dumnealui , il are mami. Deci, el le da dezlegare sa se impartaseasca de cate ori isi doresc asta, dar daca mami spune o duminica "astazi tu nu te poti impartasi pentru ca ..." atunci el trebuie sa asculte asa.

Interesant, sper sa ma calauzeasca si pe mine parintele, cum crede de cuviinta.

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

... se poate vorbi cu preotul sa faca pregatire individuala de cateva ori cu copiii.

Ar fi fost bine, situatia este destul de complicata, nu depinde de mine. Repet, ma bucur ca macar am gasit o biserica si parintele ne ajuta, asa cum poate.

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

si eu stiu ca spovada se face numai cand copilul poate sa constientizeze bine diferenta intre bine si rau, si cu pregatire temeinica inainte. daca nu se fac ore speciale, se poate vorbi cu preotul sa faca pregatire individuala de cateva ori cu copiii.

la noi religia se face la biserica, si au voie la spovada/prima impartasanie numai daca trec testele de la religie.

e totusi vorba de un sacrament, nu trebuie nici grabit, nici facut doar de forma, ci tratat cu cat mai multa seriozitate

Subscriu in totalitate. De asemenea, Impartasania ar trebui facuta doar dupa spovada.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta
Subscriu in totalitate. De asemenea, Impartasania ar trebui facuta doar dupa spovada.

La ortodocsi nu, mai ales la copii.
Se pot spovedi o data la "n " duminici (asta e bine ca mama sa intrebe duhovnicul-care e "n") dar se impartasesc la fiecare Sf. Liturghie copiii daca au indeplinit ceea ce a spus duhovnicul ca este nevoie: nemancat dimineata aceea, eventual seara dinainte mancare fara carne , etc...)

Si cateheza este importanta si e bine daca au unde sa mearga bineinteles insa nu este indispensabila mantuirii.
Impartasania insa, da.De aceea, la copii cel putin sunt putine conditii restrictive in ortodoxie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

La noi a fost foarte simplu, il luam mereu cu noi la spovedanie, iar el a crescut vazandu-ne pe noi si pe ceilalti adulti. De mic am inceput treptat sa ii explicam lucrurile, pacatele fiind ''lucrurile rele care il supara pe Dumnezeu''. Ba trebuie sa i se explice lucrurile pe intelesul lui si hehe... pana la 7 ani e mult. Copilul nu are de ce sa astepte sa fie catehizat de profesoara de religie la scoala, de X sau de Y, ci noi ca parinti in primul rand avem aceasta obligatie.

La al meu copil spovedaniile sunt cateheze, nu are nevoie de pregatire. Parintele ii explica si il indruma pe loc.
In plus un preot stie oricat de tanar ar fi cam ce pacate face un pui mic si stie ce anume sa intrebe. Asa ca nici o grija....

ML, felicitari ca ai gasit biserica langa tine. Cred ca ti-a fost foarte greu fara.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Crinuta, la biserica unde merg eu se face un fel de pregatire separata pentru copii, adica, ei sunt separati intr-o incapere a bisericii, sunt copii cu varste intre 3-10 ani si acolo au diferite activitati de desen cu teme religioase, de invatat rugaciuni, de Craciun au avut si un mic program "artistic". Persoanele care ii supravegheaza nu au studii de teologie. Preotul care a avut initiativa a anuntat in biserica cine doreste sa-i indrume pe copii si cum nu s-a anuntat nimeni cu studii in domeniu s-au oferite alte persoane printre care si eu, suntem 3 in total. Chiar duminica s-a pus problema spovedaniei, deoarece avem cativa copii cu varsta peste 7 ani si nu stim cum sa facem, sa-l aborbam pe parinte sau sa le explicam noi. Eu ma adresez tie in speranta ca ma poti ajuta cu cateva sfaturi.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Diana, ce religie aveti?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic

www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Ortodocsi.

Mergi la inceput