Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

nici un stat din lumea asta nu face legi care sa fie pe placul tuturor. si cand decid sa le schimbe, cineva e "in vizor" si plateste pretul.
e dureros ptr platitori.
increderea trebuie pusa in fortele proprii si in ce pot eu sa fac. chiar daca legea care azi ma avantajeaza se schimba poimaine, eu trebuie sa gasesc solutii pentru a merge mai departe.

Da Kari, subscriu!

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Revin ca ultima oara mi-a crapat laptopul si n-am apucat sa termin.

Voiam sa povestesc ca acum citeva saptamini a intrat sotul pe usa speriat de moarte ca isi pierde serviciul. Si bineinteles ca ar fi un dezastru, de-abia am cumparat casa, avem ditamai imprumutul la banca, eu lucrez part time si ce iau pe mere dau pe pere - a se citi pe day care, transport etc. Insa in clipa respectiva au inceput sa imi umble rotitele in cap cu ce solutii avem. Vindem casa rapid, mai iau niste ore in plus, imi caut eventual si al 3lea job. Aminam copilul nr. 2 si supravietuim.

Probleme se pot ivi mereu, scade indemnizatia, pierde sotul serviciul, imi pierd eu serviciul, se imbolnaveste unul din noi, doamne fereste poate muri unul din noi. Ideea e ca lamentarile nu ajuta la nimic. Trebuie cautate solutii imediate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
increderea trebuie pusa in fortele proprii si in ce pot eu sa fac.
eu trebuie sa gasesc solutii pentru a merge mai departe.

Da' normal,de exemplu sa emigram si noi.Numai luna asta doua fete de la aradence au plecat/pleaca afara.Primul caz sot-sotie medici cu trei copii mici emigreaza in Germania,al doilea caz sotia cu doi copii mici a plecat sa munceasca in IRAK ca asistenta medicala,pentru un an !!! Un an departe de copilasii ei ramasi acasa doar cu tatal lor.Si voi veniti sa ne dati noua lectii de supravietuire in Romania de azi.Cam astea sunt din pacate solutiile noastre la ora actuala dupa toate reducerile cu 25%,15%,disponibilizari etc. !
Dar nu-i asa?
Citat:
experientele personale sunt aproape irelevante

Cat despre
Citat:
mi-e greu sa cred ca mamele pot gandi "sa sufere si altele....".

asta ce e?

Citat:
citat din mesajul lui crissu234
cu riscul de a nu ma face tocmai "placuta" de unele femei, sper sa il reduca!

Si n-am timp sa mai caut si celelalte mesaje de acelasi gen!

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

monica nu te mai supara ca oricum mentalitatile raman aceleasi

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Citat:
mi-e greu sa cred ca mamele pot gandi "sa sufere si altele....".

asta ce e?

Citat:
citat din mesajul lui crissu234
cu riscul de a nu ma face tocmai "placuta" de unele femei, sper sa il reduca!

Si n-am timp sa mai caut si celelalte mesaje de acelasi gen!

Monica mie mi se pare imposibil ca mamele sa creada "sa crape si capra veciului" cand e vorba de copii.

Mesjele celor din diaspora au fost gresit interpretate si ne acuzati pe nedrept. Eu mi-am spus parerea de-a lungul postarilor, parere pro concediu de maternitate cat mai lung, am raspuns la tot ce am fost intrebata pentru ca am considerat ca o imagine generala asupra concediului de maternitate va face mamicile pe de o parte sa fie recunoscatoare pentru ca statul a platit ani buni doi ani si poate va mai plati in continuare iar daca nu, faptul ca se aliniaza la un trend general va face asta mai usor de indurat (cel putin teoretic).

Crissu 234 e un caz izolat si condamn interventia ei rautacioasa.

Dar va rog pe cele ce sunteti intersesate cu adevarat de ceea ce se intampla pe mapamond sa extrageti ceea ce va intereseaza si vi se pare relevant din mesaje si sa lasati resentimentele la o parte.

Eu una am spus ca as fi multumit Cerului si pentru un an de concediu platit, ce sa mai zic de 2 ani, asa ca se sunbintelege opinia mea pro.

O virtuala tuturor, oriunde ne-am afla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

Eu una am solicitat destul de multe informatii de la voi, fetele din diaspora, mai ales pentru ca eram curioasa. Intr-adevar multe dintre voi ati intrat si mi-ati oferit informatiile cerute fara pic de ironie, dar nu toate. Poate suntem si noi putin mai sensibile acum pentru ca ni se va schimba radical viata in viitorul apropiat.
Oricum, Raly, multumesc pentru informatiile pe care ni le-ai oferit, si multumesc pentru atitudine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu n-am primit banii pentru niciunul din copii. La primul eram studenti si a trebuit sa ne descurcam singuri. La al 2-lea in Australia nu ne-am calificat ca trebuie sa fii in Australia de 2 ani. Am dat copiii la gradinita in jur de 3 ani. Ne-am descurcat si fara ajutorul de la stat. Stiu ca in Romania se traieste greu, am trait si eu acolo cu primul copil, dar ne-am descurcat. E adevarat ca noi nu fumam si nu consumam alcool. Banii se duceau exclusiv pe copil si facturi. Nu spun ca e usor dar nu inteleg cum ne-am descurcat noi si lumea se plange ca nu se poate trai cand sotul lucreaza. Noi amandoi faceam bani lucrand de acasa si era putin si inconsistent. In Australia am avut posibilitatea sa lucrez seara si nu am ezitat. Traiam din salariul sotului meu (care era mic de incepator) si ce mai lucram eu seara. Puteam duce copilul la cresa sa lucrez full-time dar nu am vrut. A fost decizia noastra si ne-am asumat-o financiar. In timpul in care am stat acasa cu al 2-lea copil (cand lucram seara) am inceput inca o facultate , pe care am terminat-o ulterior lucrand full-time odata ce copilul a inceput gradinita. E adevarat ca nu ne-am bagat la credite si rate la casa decat in momentul cand copiii erau la scoala/ gradinita si eu lucram full-time, dupa ce mi-am terminat facultatea aici.

Ca sa raspund la intrebarea ce as face daca ar fi aici concediu platit de 2 ani. Cred ca as lucra part-time dupa 9-12 luni seara sau noaptea. Pentru mine este important sa fac si altceva decat sa stau acasa cu copiii. Am stat cu copiii mei acasa si m-am bucurat de ei dar pentru mine nu e suficient, trebuie sa mai fac si altceva. Eu personal as lua-o razna sa ma ocup exclusiv de copil toata ziua. Asa la amandoi copiii, cand dormeau invatam sau lucram la un proiect, seara lucram, sau in weekend.

Am mai spus cateva pagini in urma, cred ca statul nu poate sustine concediu platit 2 ani, dar nu cred ca e o idee buna sa taie brusc un an din el. Din cauza lipsei locurilor de munca nu cred ca e idee buna sa inunzi piata de munca cu mamele carora li s-a taiat concediu. Probabil solutia cea mai buna este sa taie 2 luni/an astfel incat sa ajunga la 1 an de concediu in 6 ani.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

Nu prea ne mai permitem sa traim dintr-un singur salariu in romania pentru ca aproape toata lumea are cate o rata ceva de plata. Eu spre ex nu am rata dar am chirie. Tot aia e!
Plus ca s-au taiat salariile si sporurile la bugetari. Multa lume a fost afectata d masura asta. S-au trezit ca iau jumate de salariu cu taierile astea. Stiu de la tata, si el saracul lucreaza in continuare si de noapte si in week-end si nu mai ia sporuri deloc si i-au taiat si salariu.
Mama lucreaza la privat si le-a taiat salariu cu 40% acu 2 ani. Le-a zis clar ca daca nu taie salariile inchid firma ca ei merg pe pierdere.
Cred ca putine persoane pot spune acum ca nu sunt afectate deloc de criza in romania.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70
E adevarat ca noi nu fumam si nu consumam alcool.

... dar nu inteleg cum ne-am descurcat noi si lumea se plange ca nu se poate trai cand sotul lucreaza.

Pai vezi,ca iar suntem jignite. Noi nu ne descurcam din cauza ca fumam si bem,nu? Uite ca noi nici nu fumam si nici nu bem ...

Cat despre faptul ca si sotul lucreaza la varianta ca sotul are un salariu mic si sotia cea care aduce bani mai multi in casa te-ai gandit? Eventual varianta in care sotul e vreun bugetar d-ala cu salariu mic (sa zicem profesor) caruia i s-a mai taiat inca 25 % din el.
Cat despre lucrat part-time sau de-acasa, nu prea sunt variante in Romania.Eventual full-time In plus in Romania cat timp esti in CIC nu ai dreptul sa realizezi alte venituri.
De fapt nu stiu de ce imi mai bat capul sa mai raspund,e clar ca traim fiecare in lumea ei.

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Exact,nu e vorba doar de bugetari, ci si in mediul privat sunt probleme: la firma unde lucram,in 2009 muncitorii au stat acasa aproape un an in somaj tehnic,am fosti colegi ingineri care si-au pierdut serviciile si au stat mai mult de-un an fara sa isi gaseasca de lucru etc. Si asta in zona noastra unde chiar era deficit de forta de munca inainte de "criza" . Din punctul asta de vedere CIC-ul de doi ani,intradevar era o "oaza de stabilitate",chiar daca ciopartita si ea cu 15% ... Probabil ca multe au ales sa faca un copil in perioada asta decat sa riste sa ajunga somere,dar nu cred ca i-au facut "doar pentru bani" cum se insinueaza pe-aici ci pur si simplu tot ii faceau,dar nu neaparat atunci,poate mai amanau.

Mergi la inceput