Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 32
getik1 spune:
adriana degeaba ne enervam degeaba cu romancele de peste hotare,sincer chiar nu stiu daca ar trebuie sa le mai numim asa, ca de doar ele traiesc in occident acolo s-au nascut, crescut,educat.
imi este ......,de astfel de persoane
ramonika pai totul se rezuma la a fi ROMAN si conceptia lui daca el are mai mult altu sa nu il depaseasca

ariciu a crescut in curand face un anisor
,intre timp asteptam sa

si cel mai important 

ary poze si ary povestea unui aricy
am produse la bazar
ladyJ spune:
Mai fetelor, dar ce aveti dom´le cu fetele plecate in strainatate? V-ati gasit si voi pe cine sa va varsati of-ul.Nu e prima oara cand observ cum se varsa sacul in capul diasporei.
Ar fi cazul sa trecem de nivelul: ´´in strainatate umbla cainii cu covrigi in coada´´. N-or avea fetele de acolo problemele pe care le au cele din Romania, dar au cu siguranta altele.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
lucialu spune:
Si totusi exista si mesaje de la fetele din diaspora care inteleg, haideti sa nu generalizam. Si macar luna asta sa incercam sa fim mai buni. Si asa e greu, in plina iarna cu sarbatorile in prag...deci dc nu ne jignim ar fi un pic altfel,nu? Eu imi cer scuze prima dc am suparat pe careva si stiu sigur ca da.
Sabina ai dreptate si cam toate stim ca asa este. Probabil acele multe intrebari ca parinte "oare am facut bine? oare sunt o mama buna?" genereaza si reactii mai aiurea vis-a-vis de aceasta durata a concediului actual la noi in tara.
Vreau sa se inteleaga, nimeni nu a spus mamelelor nevoite sa se reintoarca la munca inainte devreme ca sunt mame rele. Insa asa cum fiecare doreste ce e mai bun pt copilul lui, va rog sa intelegeti ca dc exista o minima posibilitate sa fim alaturi de copiii nostri cat mai mult timp ca sa-i punem pe picioare nu inseamna ca suntem un fel de Peggy Bundy, ca vrem sa ne uite DD acasa sau ca stam si consumam praline pe canapea in fata TV-lui.
Protectie sociala inseamna ca dc eu contribui la diverse fonduri si pt cainii comunitari(ca si alora li se aloca bani) si pt persoane aflate in diverse nevoi, si nu cracnesc, apai si eu am pretentia sa fiu sprijinita macar ac aduc pe lume un copil. Nu am luat laptele primit gratuit acasa, nici macar ca sa fac ciocolata de casa
,l-am lasat ca m-am gandit ca poate va fi dat cui are nevoie, nu i-am facut vaccinuri gratuite fetei, am optat pt cele cumparate de mine, nu mi-am luat concedii medicale, m-am descurcat la mica intelegere chiar si atunci cand cautam dr in tara si in afara...Si inca o data pe langa tot ce s-a spus despre situatia copiilor la noi in tara...suntem protejate cu aceasta indemnizatie doar pt ca am contribuit cu bani, am fost impozitate, asta e conditia de baza ca sa primesti CIC.
in rest, astept sa vedem ce se va hotara luni si dc e nevoie sa mergem in judecata(numai de asta nu era nevoie). Personal , m-am saturat sa mai citesc aici, sa dau explicatii, cine a vrut a inteles ft bine, cine nu, nu va intelege nici de aici inainte pt ca nu vrea sa inteleaga.
Sarbatori fericite tuturor!
cristoiu spune:
Dragele mele, eu sunt in strainatate insa am spus clar de la inceput ca m-as bucura sa ramina concediul asa cum e el, de 2 ani. Ba chiar mi se pare normal cum e aici in Germania sa ti se pastreze postul 3 ani si daca mai faci unul in timpul asta, inca 3 ani - 3 ani de copil (nu, nu sunt platiti). Pentru ca mi se pare extraordinar sa existe optiunea. Cunosc femei care au stat acasa 12 ani cu copiii si femei care s/au intors sa lucreze dupa citeva luni. Nu le judec nici pe unele nici pe altele. E minunat pentru copii sa aiba mama linga ei atita vreme. Pe mine m-ar inebuni, asa ca am vrut sa ma intorc mai devreme.
Deci nu vorbesc contra voastra, nu am nimic cu voi, nici nu ma bucur de problemele voastre. Nu ne judecati pe toate dupa o opinie extremista exprimata pe forum. E nedrept.
My_Lady0091 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ladyJ Mai fetelor, dar ce aveti dom´le cu fetele plecate in strainatate? V-ati gasit si voi pe cine sa va varsati of-ul.Nu e prima oara cand observ cum se varsa sacul in capul diasporei. Ar fi cazul sa trecem de nivelul: ´´in strainatate umbla cainii cu covrigi in coada´´. N-or avea fetele de acolo problemele pe care le au cele din Romania, dar au cu siguranta altele. -------------------------------------------- ´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´ |
ave, user lady_j|!
ASTA PENTRU ELE:daca ele sunt "de peste hotare"...cred ca peste tot ar trebui sa fie la fel....vin sa le intreb:"DE BINE ATI PLECAT DRAGELOR DIN ROMANIA?"...si daca altii nu au reusit sa plece sunt mai prejos?
nimeni nu aspus ca nu se intoarce la munca ca nu ii place...si ca ii mai bine sa stea cu poponetzul in sus acasa....insa ce faci cu cel mic, cu cei mici daca sunt mai multi?statul nu te sprijina!ii duci la cresa..bun, dar plata unei crese depaseste 3/4 din salariul modic al unei mamici din clasa mijlocie.
eu acum iau 1000 lei indemnizatie...o cresa costa 800 lei, daca te inscrii din timp..eu cu ce traiesc?face statul discount la cresa?nu!
daca timpul de stat acasa era 3 luni bun.aveam 9 luni de sarcina si3 luni dupa sa gasesc o solutie!dar intr-o luna ce solutie as putea gasi?daca erau3 luni de concediu de crestere ma gandeam de doua ori inainte daca sa raman insarcinata ACUM sau nu.si nu mai veniti cu replica ca "nu trebuie sa planifici/programezi...."insa daca voi Doamne fereste stateati sub un pod in Franta/Anglia etc si mancati la cantina saracilor nu cred ca faceati un copil asa de amorul artei
edit:si nu ma refer ca eu stau sub pod..sau altii...dar mai avem un pic si ajungem si acolo cu noile legi, ordonante si hotarari ce se iau la nivel inalt!voi sunteti acolo si noi aici...nu credeti ca ar trebui sa fiti macar un pic solidare....sau mergeti pe principiul.."daca am sacii in caruta..restul arda-n Iad..." SI MAI VENITI SI VOI CU FURCA!Rusine voua!
nu toate fetele de peste hotare au aceeasi parere, eu m-am adresat doar celor care cred ca le stiu pe toate!
am vrut sa ma abtin..si sa nu ma enervez...ca nu are rost insa cand vad atata rautate...parca v-ar lua bani din bucunarul vostru..parca nu cotizam si noi la bugetul tarii.mie una imi ia numai pentru sanatate 200 lei pe luna si nu beneficiezde niciun amarat de paracetamol nici gratis nici compensat.am-bine, n-am -mor!sunt atatea de discutat....daca ai paine mananci paine,daca ai rahat mananci rahat, dar nu poti spune ca rahatul e paine si nici invers, dragele mele!
o zi buna.si voi cele cu mentalitatea asta comunista nu existati pentru mine, nu va pot considera mame, nici sa mai vorbesc de oameni!
parerea mea.daca merit avertisment, ok.im asum spusele.
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
monica70 spune:
Am tot vrut sa scriu si eu la subiect ,din pacate sunt foarte dezamagita de postarile rautacioase ale unora,incat mi-a tot fost lehamite sa scriu.O fac totusi.
Nici nu stiu cu ce sa incep ... eventual sa incep prin a va relata cum se pastreaza postul gravidelor/mamicilor in Romania
Cazul meu,post de director economic.Nu au angajat in locul meu pe acelasi post si pe perioada determinata pe nimeni,in schimb au infiintat un alt post de director economic si au angajat-o pe postul respectiv pe inlocuitoarea mea.Foarte simplu pentru ei,cand ma voi intoarce,a doua zi imi vor desfiinta postul,ca doar ce sa faca doi directori economici intr-o firma mica cu cca 100 de angajati? Stiam ca va trebui sa imi caut de lucru si ca deci nu am unde ma intoarce,dar am calculat ca voi incepe sa imi caut de lucru cu cateva luni inainte de termenul limita,nicidecum sa vina o lege peste noapte ca trebuie sa ma intorc la serviciu in mai putin de-o luna!
Am vazut ca rautate din asta gratuita nu exista doar pe net ci si in viata de zi cu zi,nu vreti sa stiti cati mi-au spus cu ciuda in glas ceva de genul "ce bine de tine ca stai doi ani acasa pe atatia bani".Ce mai conteaza ca pentru a obtine salariul ala (chiar deloc mare comaprativ cu salariile din Bucuresti) am dat examene peste examene,ca am o vechime in munca de aproape 20 de ani,ca am dat bani grei pentru investigatii si tratamente pentru infertilitate - statul mi-a dat asta
,ca la primul copil nu mi-am permis sa stau acasa pe 6 milioane.M-am tarat pana in luna a noua la lucru cu toate ca eram anchilozata de-o spondiloza,numai ca sa pot sta macar 3 luni cu copilul acasa.M-am muls ca sa ii fac provizii in congelator pentru cand voi fi la birou. Si nu vreti sa stiti ce placut a fost si sa ma mulg in baie la serviciu fiindca imi pocneau sanii
.In plus fiindca aveam dreptul sa lucrez 6 ore in loc de 8 (pentru ca alaptam) ,am cazut si mai in dizgratie
chit ca treaba tot io mi-o faceam (nu mai zic ca a trebuit sa lucrez la greu din urma cand m-am intors - colega ce a facut treaba in locul meu,nu avea calificarea necesara sa faca tot ce trebuia).Si din al doilea an am si plecat de-acolo,am preferat sa imi caut alt serviciu unde nu eram privita chioras ca de ce am lucrat doar 6 ore si unde nu aveam nicio sansa sa se umble in viitor la salariu.Si mentionez ca nu mi-am luat nici macar o zi de concediu medical pentru mine sau pentru copil ...
Sa va povestesc cate posturi bune am ratat de-a lungul anilor la interviuri doar pentru ca nu aveam copii (daca il faci dupa ce te angajez?) sau ca aveam doar un copil (daca mai faci unul?)
De conditiile din crese s-a scris destul.Eu am norocul ca macar in caz de ceva,sa am cu cine lasa copiii.Dar multe altele?
Mai am de zis doar atat: sa le fie rusine celor care intra mereu la subiectele pe tema asta ca sa ne dea peste nas ca stam acasa pe banii statului!
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
magdaz_ina spune:
Monica70, 
Dincolo de tot ce ai spus tu, lasand toate rautatea din jurul nostru, am realizat ceva foarte important: avem acesti doi copii care si dupa cei doi-trei ani in care am stat sau nu cu ei acasa (jongland cu cariera, rautatile gratuite si prevederile legislative) sunt si vor fi cea mai mare realizare a vietii noastre.
_
*Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare*
Magda,mami de
topmodel categoria pana Liviu-Rares Andrei 18.11.2009 si
Iarina 31.01.2006
kariguld spune:
nici un stat din lumea asta nu face legi care sa fie pe placul tuturor. si cand decid sa le schimbe, cineva e "in vizor" si plateste pretul.
e dureros ptr platitori.
increderea trebuie pusa in fortele proprii si in ce pot eu sa fac. chiar daca legea care azi ma avantajeaza se schimba poimaine, eu trebuie sa gasesc solutii pentru a merge mai departe.
diaspora a tot incercat sa spuna cum e in alte tari, da fiecare a inteles ce a vrut. unele chiar au luat-o personal. mame din intreaga lume au trait ce traiesc mamele din Romania. mi-e greu sa cred ca mamele pot gandi "sa sufere si altele....".
experientele personale sunt aproape irelevante, fiecare familie e unica si are/nu are resurse care altora se/nu se potrivesc.
noi mamele de azi avem ceva sechele din copilarie? am fost cumva traumatizate, ca doar mamele noastre s-au dus la munca cand noi aveam cateva luni.
din orice criza aparuta pe neasteptate in viata unui om, trebuie sa se nasca o oportunitate.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
Dienutza spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
in cazul asta, crezi ca ar fi suficient sa se militeze pentru acordarea celui de-al doilea an ca si concediu fara plata, dar cu pastrarea postului? ceva ma face sa cred ca guvernul ar accepta cu mult mai mult drag varianta asta, dar cred ca stii si tu ca reclamele cu "priceless" nu mai au acelasi impact in momentul in care gasesti facturile in cutia postala. |
Ar putea fi o varianta: sa se lase posibilitatea sa stai acasa in conditiile primirii unei sume de bani mai mici sau fara bani in cazul in care doresti sa-ti prelugesti concediul de crestere a copilului. Sincer, la cat costa o bona in ziua de astazi, uneori renteaza sa stai tu acasa cu copilul. Pt ca o bona costa cam 1200 - 1800 RON. La asta se mai adauga si alte costuri pe care le ai tu ca sa mergi la birou (transport, haine, mancare etc.). S-ar putea sa iesi mai ieftin daca stai acasa in cazul in care salariul tau este in jurul salariului mediu pe economie.
Si sa dai un copil de 1 an la cresa inseamna o perioada de 1 an cel putin de boli in continuu. Vad asta la copii de 2 - 3 ani, dar la un copil de 1 an! Si daca este bolnav si sta acasa 3 saptamani din 4 la ce bun sa mai platesc cresa. Doar ca sa stau si eu in concediu medical cu el acasa? Ca sa nu mai spun ca nici angajatorului nu ii convine sa stai tu acasa cu copilul bolnav si s-ar putea sa intri pe lista neagra.
inbox spune:
monica70
Chiar ma gandeam citind acest subiect la cat de mult e protejata mama si copilul in Romania, ce chin si presiuni sunt pe mama pana intra in CIC, amenintari de la locul de munca etc...ca o gravida are nevoie de stres si de presiuni, multe sunt presate sa semneze fel si fel de documente cum ca se intorc in cateva luni altfel pierd locul de munca.... Cum e privita o femeie gravida pe strada, daca se mai duce sa plateasca vreo factura sau ceva si e coada se uita toti la tine de parca " cine te-a pus sa ramai gravida si sa mai pleci si pe drum"...mie imi plange de mila tot cartierul ca m-am incumetat sa fac al doilea copil, si ce a fost in capul meu...si nu au domnule loc de mine , pai sa indraznesc sa il fac si pe al treilea sau al patrulea sau al n-spelea...clar ca vreau sa-l fac pe banii statului ca vreau sa profit maxim...
Ati vazut bine reactia cu alaptatul, pai sa ma duc la serviciu si sa ma mulg as fi ca un OZN, pe langa faptul ca nu as avea unde si probabil de stres nici nu as avea ce!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010