Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

mie imi place ca toti se bat cu pumnu in piept ca ele au mers la job cand bebe avea 3 luni sau 6 , deci cine e ca ele...nicidecum puturoasele care aleg sa stea 2 ani acasa...(de aici nu va mai mirati daca sotii va spun la fel ca stati ca proastele si nu mergeti la lucru ) , dar toate spun...mi-am lasat copilul cu ....pe maini sigure.
Deci asta e ceea ce se trece cu vederea uimitor de usor...nu toate avem parintii langa noi, sa-i lasam cu nepotii si sa ne intoarcem la lucru, nu toate avem bani de pus pe cineva care sa stea cu ei, si daca ii dai la o cresa sa zicem si se imbolnavesc ce faci? Crezi ca de la servici te lasa sa iti iei liber de cate ori e virusat copilul? Nu, ca te da afara, sa stai acasa , da copilul racit cu febra nu-l poti duce la cresa...si asa ajungi sa se faca iar avorturi pe banda rulanta, si poate alte crime monstruoase din lipsa posibilitatilor de a ii creste.
Si daca voi ca mame vorbiti asa , cu ura la adresa celor care din motive doar de ele stiute nu pot sa-si lase copii pana la gradinita, ce sa mai vorbim de barbati care tot asa vad situatia...ca nevasta e o puturoasa si o proasta pe care nu o mai ia nimeni la un servici si sta acasa sa-i manance lui banii.
Pacat.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Roxy eu nu m-am batut cu pumnul in piept desi ma incadrez la categoria enuntata de tine. Am precizat chiar ca am fost norocoasa deoarece a avea optiuni este un noroc in acest moment in Romania.
Ar fi minunat ca a avea optiuni sa fie insa o realitate.
Daca ar fi asa toata lumea ar fi in castig. Inclusiv statul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Lala_D eu nu ma refeream la cineva anume, ci asa la general, sunt foarte multe care acuza ca mamele vor sa stea acasa pana la 2 ani cand teoretic il poti da la o gradinita(cu toate ca se stie ca nici acolo nu sunt locuri...) si cum ele au putut si au facut, uitand ca de fapt au facut pentru ca au avut cu cine lasa in siguranta copilul.Asta am vrut sa scot in evidenta...de aici se pleaca , si nu de la ideea scoasa in fata ca mamele nu muncesc ca sunt puturoase, si mai bine toarna copii pe banda decat sa mearga la lucru, ca sa ia banii de la stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Stiti care e tragedia, pe termen lung? Oricare din variante se va adopta: indemnizatie, 1 an, 2, femei la munca de la 3-4 luni ale copiilor sau ce s-o mai inventa pe lumea asta, pana la urma se va ajunge la varianta "clasica" (fiindca-i de cand lumea): femeia acasa cu copilul si casa si mancarea (daca va avea casa, mancare si copil) si barbatul la agonisit pentru familie.
Nu asa era pana dupa razboi? NU asa se traia? Care indemnizatii, pensii sau alte forme de protectie sociala? Fiecare pentru el si familia lui. O sa ne mai plateasca noua celor care avem acum 30 de ani pensie? Nu. Eu una nu-mi mai fac iluzii. Am stat acasa cu copiii, am fost fericita pentru ei si pentru mine ca am putut sa stau. Am stat pe suma minima. As fi stat si fara bani, fiindca asta ar fi fost alegerea noastra, dat fiind ca ne-am fi permis sa traim (la limita) dintr-un singur salariu o vreme si fiindca sper ca ei vor fi niste adulti mai fericiti si mai echilibrati decat mine si toti cei din jurul meu pe care-i cunosc si nu par deloc ok, crescuti fiind de te miri cine cu mamele la munca de la 4 luni sa construiasca societatea multilateral dezvoltata.
Deci, imi pare rau pentru toata lumea care participa la discutie, da? SI pentru mamele disperate ca-si pierd banii si ocazia de a-si creste copiii. SI pentru mamele din strainatate care si-au lasat copiii acasa foarte repede si pentru copilasii lor. Da, e adevarat ca pana mai tarziu efectele afective ale acestei separari timpurii nu se vad, dar ele exista si isi pun tarziu amprenta asupra adultului.
Oricum, pe pielea mea pot sa spun un singur lucru: chestia cu deprofesionalizarea e o porcarie. Ca nu ti se pasteraza locul la munca, ok, sa zicem. Ca piata muncii e proasta, asta e adevarat.Dar faptul ca faci copiii si ca vrei sa ti-i cresti o vreme, n-o sa-ti micsoreze creierul. SI nici n-o sa-ti stearga din cap cunostiintele pe care deja le ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Sunt uimita de cum pot gandi femeile si mamele si cat de dezbinate suntem si se pare ca oriunde am fi in lumea asta tot romani ramanem in adancul sufletului si ne dorim sa moara capra vecinului.
Eu sunt una din cele care a vrut sa isi dea copilul la cresa pt ca sunt constinta ca nici un angajator nu te mai ia inapoi cu bratele deschise dar sa va spun un secret la mine in oras exista doar una unde nu mai sunt locuri si conditiile lasa de dorit. Vorbeati de centre de zi de crese private bun vreau si eu asa ceva dar cea mai apropiata este intr-un oras mare la 120km deci cam ce optiuni am? In orasele mari da exista optiuni dar din pacate in orasele mici nu atunci hai sa ne mutam cu totii in orasele mari ca altfel nu poti ingriji un copil. Nu toate avem bunici pensionari sau parinti care sa ne ajute si atunci de ce m-ar obliga dnul Boc sa imi bag un necunoscut in casa ca sa aiba grija de copil? Nu putine au fost cazurile in care bona a furat sau a agresat copilul.
Hai sa facem crese si sa oferim optiuni precum bone testate si scolarizate si atunci mai vorbim, nu prima data luam de la copii nu facem nimic cu banii si poate intr-o buna zi facem si cresele.
Cele care aruncati cu noroi din alta tara ati uitat de unde ati plecat? Sau ati plecat de prea mult bine? Nu faceti comparatii ca nu se poate, in Ro nu ai alternative si de multe ori nici un salariu decent sa iti perimiti luxul unei bone.
Si legat de calcule, ca vad ca multi fac calcule peste calcule cu cat s-ar economisi la buget daca taiem indemnizatia. Hai sa mai facem un calcul daca se inaspresc conditiile din nou scade natalitatea in randul celor care cotizeaza la buget. si ramenem o tara de tigani ca doar ei vor mai face copii, ei nu se opresc nici daca le dai doar 10 lei de copil... buni sunt si banii aia. Oricum suntem o tara imabtranita oricum este deja o problema ca sunt prea multi pensionari la un angajat. Si atunci intreb si eu, pe noi astia care ne razboim pe forumuri sau care facem caulcule cine ne tine la pensie? Pai mucosii astia care consuma prea mult pampers, si daca razgaiatii astia mici nu vor mai fi o sa stam sa ne roadem de sub unghii la vreo 60 de ani. dar toate astea oricum nu conteaza ca noi stim doar ca 1+a =2 nu stim sa gandim pe termen lung.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

BUNA DIMINEATZA
CRED CA AM SCRIS MULT SI PROST DAR PT MINE CONCEDIUL ASTA IMI DADEA STABILITATE, NU FINANCIARA CI A UNUI LOC DE MUNCA

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family

aici ai dreptate ca la cat de tulburii sunt apele la noi era ceva stabil.
uite cazul meu inainte sa intru in postnatal eu eram angajata pe un post temporar, acum tityulara a venit la munca, am fost sa vb cu directoarea de la servicii si m-ia zis ca ii pare rau pt mine dar NU CREDE CA MA M-AI POATE PRIMII CA NU ARE POSTURII,in cazul asta pt romani din afara este intrebarea: eu ce fac acum? in conditiile in care sotul a lucrat la o firma vreo 4 luni si nu i-a dat un ban.
P.S sotul a muncit legal cu carte de munca asa ca va las sa intelegetii ; bine asta daca avetii creier; romanii din afara(care tot datii atat cu noroi)

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

pt romanii din afara:
voi dc ati plecat din tara? de bine?? daca da bv,daca nu atunci dc comentatii? eu am fost plecata 3 luni in afara si ROMANII mi-au facut viata imposibila,asa ca romanu tot roman egoist si numai pentru el,de aceea ne merge asa bine ca popor
am cautat o cresa in oras ca la tara unde stau este doar o gradinita de la 2ani care are program 8-12 dimineata si in cazul asta sunt ff multe mame care nu au cu cine lasa bebei felicitari celor care avetii si comentatii.
dar daca ati fi in CIC ca noi si cu 3 sapt inaite sa faca bebelu un an iti spun cei care conduc ca sa redus la jumate cum te descurciiiii????? hai cele din afara cu tupeu vreu si eu raspuns

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

parca nu-mi vine sa cred ca suntem pe un site despre copii.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ramonika, nici mie. De la barbati mai asteptam reactii, ca nu au cum sa fie femei si mame. Asta este. singura sansa sa facem ceva pt noi toti romanii e sa ...suna patetic stiu, dar numai dc crestem cu grija puii mici. Sa nu-i contaminam cu mentalitatile noastre cvasireconoscibile in orice moment. Si atunci poate o sa fie ca-n america si canada si mai stiu eu unde ori maibine, trebuie sa sper, sa am credinta asta, ca altfel pui si eu traista-n bat siplec in lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

lucia - probabil femeile care se bucura de raul nostru au fost si ele trimise la cresa de la 3 luni...

la faza cu "nu sunt bani" nu e adevarat. cand politicienii isi maresc bugetul cu 30% pentru anul viitor (in care cica va fi scadere economica), angajatii ministerelor primesc al 13-lea salariu si prima de Craciun, cand se platesc milioane pe frunza lui Udrea, cand se fac achizitii de milioane tot pt. politicieni, cum sa crezi ca nu sunt bani? parca era vorba de solidaritate, nu?

iar cei care spun ca de ce ne facem probleme ca tre sa dam copilul la cresa de la 1 an, pt. ca la 2 ani tot la cresa va trebui sa-l dam, le spun ca la un copil asa mic conteaza si o luna in plus de stat langa mama lui, nu mai vorbesc de un an in plus.
plus ca s-a zis deja, la crese se primesc copii de la minim un an jumate, dar cine trebuie sa auda asta nu vrea sa auda.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dienutza

Crissu daca tu consideri ca o suma de bani (cea pe care o primesti tu in astea 6 luni pe care ai mai putea sa le stai acasa) poate fi pusa in balanta cu faptul nepretuit de a sta impreuna cu copilul tau la o varsta cand acesta este in formare si 100% dependent de tine, cred ca esti pe o cale gresita.

in cazul asta, crezi ca ar fi suficient sa se militeze pentru acordarea celui de-al doilea an ca si concediu fara plata, dar cu pastrarea postului? ceva ma face sa cred ca guvernul ar accepta cu mult mai mult drag varianta asta, dar cred ca stii si tu ca reclamele cu "priceless" nu mai au acelasi impact in momentul in care gasesti facturile in cutia postala.

Mergi la inceput