Cuvantul acela cu... "f"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io`s ca Ruxi, mai zic in engleza WTF si si`n in rest, io`st foarte sloboda la gura. Cert e ca fi`mea e sangue blue si nu o atrag cuvintele astea deloc. Cand mai citea pe pereti ii spuneam ca sunt organe genitale doar ca cei care au scris n-au invatat cuvintele frumos, iar la cuvantul "f" i-am spus ca e o injuratura si as vrea sa nu o foloseasca.

ML, despre catei mi-ai amintit o chestie Vorbeam cu o prietena la teefon si i-am zis ca Selei i-au venit rusii Giulik a intrebat peste ceva timp cine`s rusii Selei si ce sunt acesti rusi Am ras in hohote, apoi i-am explicat ca e vb de ciclul menstrual. A spus tare serioasa ahaaa, si asa-i ziceti voi astea mari intre voi

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Roxana (vad ca si Darria are aceeasi parere), strict la subiect, cum explic pe intelesul lor cuvantul cu "f" fara sa-i... "smintesc"?

ML: la varsta copiilor tai poti sa le spui exact adevarul si sa le prezinti avantaje/dezavantaje.Nu-i "smintesti" deloc. Oricum ei decid cum se exprima, in fata sau lipsa ta.

Societatea este dura. Mai devreme sau mai tarziu vor afla ce inseamna si vor ajunge la concluzia ca le-ai oferit alt raspuns sau ca nu a fost complet. E posibil sa nu mai vina sa te intrebe(nu stii cum vor reactiona). Asa ca nu mai bine te asiguri tu de acum ca vor veni intotdeauna la tine sa te intrebe ce doresc? Macar acum cat mai sunt mici ca pe urma nu se stie daca mai vor sa impartaseasca sau vor avea multe secrete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

ML si daca astepti si nu te intreaba?! ehe, afla ei de la scoala si s ar putea sa afle eronat...
Mie a 5a mi s a parut cel mai rau din pctul asta de vedere; acum depinde si ce fel de colegi are n clasa.

Panteruto zic asa tocmai ca sa nu intre in belea; nu poti pedepsi pe nimeni ca a zis sausage, nu? dar sausage in paine in tot contextul lor ce crezi tu ca inseamna?! la un moment dat nici turn the light on nu mai foloseau copiii cuminti ptr ca si aia era ceva bad, nu mi mai aduc aminte.

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Corina, haber nu am, pe mine nu prea ma intereseaza deocamdata. Au venit doua fetite la noi la usa sa ne zica ca Aidan a spus "ass" si sincer am ras de nu am mai putut dupa ce l-au parat. Chiar nu mi s-a parut "ass" ca o prostie ca nici mie nu mi-a atras atentia cineva ca am zis "cur" LOL.
Sunt multe cuvinte considerate no-no dar noua nu ne par asa. Numai cele 7 cuvinte din lista lui George Carlin nu as vrea sa le zica desi acolo e si tits, piss si shit nu ma deranjeaza.

Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Inteleg ce spuneti, insa inainte sa deschid gura in fata lor am sa ma documentez extra si cat de curand (astept cateva carti de la biblioteca, una recomandata prin vara de tine Donia ; sper sa aflu de acolo cat anume trebuie sa stie un copil de 7/9 ani despre sex).

Va multumesc tuturor de ajutor, nu mai intreb despre catei, sper sa ma lamuresc si cu asta, desi s-ar putea sa mi-o ia ei inainte

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

ML as incepe explicand ca injuratura cu "f" este defapt o amenintare cu o agresiune sexuala - la origine - care a intrat in vocabularul unora si e folosita automat acum la orice urma de nemultumire.
Ce e aceea o agresiune sexuala, un viol, oricum ar trebui sa stie la varsta lor. Nu e nevoie de detalii. Doar minimul necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

ML as incepe explicand ca injuratura cu "f" este defapt o amenintare cu o agresiune sexuala - la origine - care a intrat in vocabularul unora si e folosita automat acum la orice urma de nemultumire.
Ce e aceea o agresiune sexuala, un viol, oricum ar trebui sa stie la varsta lor. Nu e nevoie de detalii. Doar minimul necesar.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Multumesc mult, credeam ca m-ai uitat .
Da, stau cam prost cu explicatiile, chiar ma gandeam de ce aleg oamenii astfel de cuvinte drept injuraturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cu placere, sper sa-ti foloseasca.
Nu te uitasem, stau foarte prost cu timpul si intru mai putin pe dc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Exclusive spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Inteleg ce spuneti, insa inainte sa deschid gura in fata lor am sa ma documentez extra si cat de curand (astept cateva carti de la biblioteca, una recomandata prin vara de tine Donia ; sper sa aflu de acolo cat anume trebuie sa stie un copil de 7/9 ani despre sex).

Va multumesc tuturor de ajutor, nu mai intreb despre catei, sper sa ma lamuresc si cu asta, desi s-ar putea sa mi-o ia ei inainte

Buna ML,

Ar trebui sa incepi cu explicatii gen:

LIFE is an STD (Sexually Transmited Disease)

Dar lasand gluma la o parte, asta e cartea recomandata de fata unei colege de servici care ucreaza ca psiholog la cateva scoli elementare din Montreal:

"WHERE DID I COME FROM? - The facts of life without any nonsense and with illustrations." by bestselling author Peter Mayle

Eu i-am cumparat cartea asta Lizucai (de pe amazon dot com) cand, pe la 8-9 ani incepuse sa devina insistenta sa afle raspunsul la intrebarea "Cum vin copiii pe lume?" adicatelea "Cum se fac copiii?" adicatelea "Cum se face sexul "

So ... she found out ...

Cred ca orice copil stie, mai mult sau mai putin intuitiv, ce e acela SEX ... In tot cazul, cam asta a fost cazul cu Liz, care, la 4 ani jumate, dupa ce a fost trimisa in camera ei in timpul unui Dr. Phil show, a iesit panicata din camera (lasase usa intre-deschisa ) si m-a intrebat: "Mommy, what's wrong with that guy, he doesn't want to SEX his wife anymore ???" Va jur, Dr. Phil si invitatii NU au folosit cuvantul sex . Cei doi (cuplul) in terapie la emisiune nu se mai intelegeau bine, nu mai aveau multe in comun, iar sotul s-a exprimat ca nu mai era asa de interesat in sotie si ar fi vrut sa divorteze si sa-si refaca viata (NU a spus nimic ca nu ar mai fi vrut sa faca sex cu fosta sotie, etc) ...

si BTW ... Liz inca isi astupa urechile cand aude la televizor cuvantul "F" si isi pune fata in palme cand se pupa actorii in filme - astea da, preferinte personale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Recomandati-mi si mie niste carti , publicate in Romania, despre "cum explicam sexul copiilor".

Mergi la inceput