Stiati ca...

Stiati ca... | Autor: analessya13

Link direct la acest mesaj

La Romania è al quarto posto nel mondo per velocità media in internet (6,799MBPS) l’Italia è quarantaduesima (2,997MBPS): fonte Akamai tratta dalla rivista Wired di Novembre.

Romania ocupa al 4 loc in lume in ceea ce priveste viteza medie a Internetului, pe cand Italia se afla pe al 42-lea loc; sursa Akamai din revista "Wired".

M-a mirat comparatia cu Romania. Ca si cum am fi o tara indepartata ani lumina de Italia si vezi Doamne in ceea ce priveste Internetul avem mai mult acces la info pt ca avem viteza mai mare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are legatura una cu alta. Este vorba de investitiile masive care s-au facut in Romania de catre firmele private (provider Internet) in retele metropolitane pe fibra optica.
Asa este Romania sta foarte bine la acest capitol in raport cu multe alte state europene sau noneuropene si din punctul meu de vedere ca si consumator de banda este un mare avantaj raportul oferta/calitate. E chiar Ok oferta pe piata romaneasca mult mai atractiva decat ofertele similare de pe alte piete.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu are legatura una cu alta. Este vorba de investitiile masive care s-au facut in Romania de catre firmele private (provider Internet) in retele metropolitane pe fibra optica.
Asa este Romania sta foarte bine la acest capitol in raport cu multe alte state europene sau noneuropene si din punctul meu de vedere ca si consumator de banda este un mare avantaj raportul oferta/calitate. E chiar Ok oferta pe piata romaneasca mult mai atractiva decat ofertele similare de pe alte piete.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

In Italia nu prea exista internet caffè. La noi in oras nu e nici macar unul. La inceput m-am mirat ca in Romania le avem peste tot, iar aici nimic. In plus, pentru a avea acces la internet acasa a trebuit sa astept pt linie mai mult de 1 luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Analessya,
De ce nu scrii tu un comentariu pentru autorul acelui articol din La stampa? Sa-l intrebi de ce a facut comparatia cu Romania?

Eu as scrie, dar nu stiu italiana...

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Analessya,
De ce nu scrii tu un comentariu pentru autorul acelui articol din La stampa? Sa-l intrebi de ce a facut comparatia cu Romania?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Hahhaaaaa ... corect!!

Ma abtin sa comentez (deocamdata) .

mamma bis - o fetita si 37s de
la mare sau pe drumuri de munte ...

Mergi la inceput

Citat:

Analessya,

vivi

http://gigaom.com/2010/10/19/state-of-the-internet-mobile-web%E2%80%99s-explosive-growth/

Vivi, daca te crezi in stare incearca tu, cu traducerea nu e o problema, exista Google translate. Eventual, ma ocup eu de ea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Citat:

Analessya,

vivi

Hahhaaaaa ... corect!!

Ma abtin sa comentez (deocamdata) .

E mai bine daca iti pastrezi comentariile si acum si..dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Acelasi lucru cred ca e valabil si pt. tine: pastreaza-ti sondajele si stirile astea "bomba" pt. tine pt. ca eu nu le vad rostul. Sau, lamureste-ma tu ... care e scopul acestui subiect? Ce anume vrei sa afli?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Acelasi lucru cred ca e valabil si pt. tine: pastreaza-ti sondajele si stirile astea "bomba" pt. tine pt. ca eu nu le vad rostul. Sau, lamureste-ma tu ... care e scopul acestui subiect? Ce anume vrei sa afli?

Draga mea, imi dau seama ca si tu locuiesti in Italia, in consecinta, nu ar trebui decat sa te bucure o asemenea veste. Nu de alta, dar cred ca te-ai lovit si tu de multe ori de mentalitatea unor italieni si de faptul ca Romania e vazuta de cele mai multe ori ca o tara de pe continentul african.

Sincera sa fiu, ma bucura faptul ca e ceva cu care ii batem (ar fi ele mai multe, dar nu are rost sa le dezbatem aici), ca intr-o oarecare clasificare suntem cu mult inaintea lor, ca avem acces mai usor la informatie.

E problema ta daca informatia ti se pare o stire- bomba, nu imi dau seama cum ai ajuns la concluzia asta. E un forum de discutii liber, daca nu vrei sa te alaturi acestora poti ignora total subiectul.

Off topic: parerea mea e ca tu postezi doar de dragul de a avea un mesaj al tau.

Mergi la inceput

Pentru cine nu a inteles, comparatia dintre Italia si Romania nu am facut-o eu, ci ziarele din Italia. Puteau pur si simplu sa faca comparatie cu oricare alta tara dinaintea Italiei, de ales era, pana la al 42-lea loc aveau de unde.

Pe mine m-a deranjat comparatia in sine. Asa cum a specificat si Marius nu e nici o legatura intre una si alta.

Mergi la inceput

Pentru cine e interesat, mai multe info in legatura cu topicul, pe site-ul revistei Wired din noiembrie

http://mag.wired.it/rivista/wired-di-novembre.html

Mergi la inceput