FIV- dr. LAURA DRACEA - 9

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

Hellen,
nu stiu daca e in barem, nu-mi amintesc, dar mai bine suni la Gynera sau intrebi direct la laboratorul de analize cum se numesc aceste analize si le faci obligatoriu date fiind antecedentele in familie. Tratament se da cu Aspenter sau Clexane (inclusiv pe timpul sarcinii), dar e important sa stii daca ai sau nu.

Succes!

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinaelena78 spune:

fetelor va multumesc! Sunt extrem de fericita. Am in schimb o mica problema: adorm seara relativ devreme, in jur de 10 si pe la 4-5 dimineata ma trezesc ca trebuie... Si mai apoi adorm foarte greu.Eu nu am avut niciodata aceste probleme. Nu stiu cum sa o rezolv.
Maria08 eu am facut beta la Focsani, nu la Bacau. Fly ti-a dat deja detalii cu un lab de acolo.
Ma incadrez de acum, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_2010 spune:

Amzulica,
Ce inseamna SEU ?

Mergi la inceput

Doinaelena,
eu am avut aceeasi problema...de fapt, inca o mai am. Eu eram genul care dormea bustean si se trezea dimineata cu pusca, acum adorm si tarziu pt ca stau numai in casa, ma trezesc noaptea si adorm greu, iar dimineata nu mai pot sa dorm mult.
Nu prea ai ce sa faci, lasa organismul sa se obisnuiasca, incearca sa nu adormi f devreme si sa eviti lichidele seara ca sa nu mai mergi la baie in timpul noptii.
Felicitari inca odata si succes!

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amzulica spune:

SEU = sarcina extrauterina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

draga oana,

imi pare rau pt ce ti se intampla acum...sigur se rezolva cu Metotrexat, daca e extrauterina.
Se intervine chirurgical atunci cand sarcina a crescut prea mult, s-a rupt structura pe care e atasata - trompa si pacienta are hemoragie interna, ceea ce e urgenta.
tu ai vreo sangerare acum? la SEU eu stiu ca poate sa apara sangerare usoara, nu chiar ca la ciclu, dar mult prelungita.
Am o prietena care a avut o sarcina obtinuta natural, extrauterina SI oprita in evolutie! a avut hemoragie usoara cum am zis mai sus, s-a vazut la eco si apoi si-a facut beta, care era in scadere...si n-a mai avut nevoie nici de Metotrexat, nici de operatie, s-a resorbit singura.

si eu am facut 2 FIVuri la Gynera, cu dr Dracea. Si imi pare rau ca l-am facut si pe al doilea, pt ca mi-am pierdut si timpul si banii...era nevoie de mai multe explicatii, era nevoie sa-mi schimbe protocolul, trebuiau recomandari mai clare de la laborator (n-am vb cu embriologul, desi am solicitat in mod repetat acest lucru), trebuia sa nu asteptam pana la blasto...si pretul e ca in Austria!

fiecare face cum simte, dar daca ai posibilitatea sa faci FIV in Franta, poate si pe asigurare...in locul tau n-as ezita sa schimb clinica! sigur ca si acolo pot fi mere padurete, habar n-am.

te imbratisez si sper sa fie bine, acum sau data viitoare

Gabi+23
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_2010 spune:

Gabi,
Am avut sagerare mult mai puternica decat la menstruatie care a tinut 5 zile ( ieri, cand am facut ultima beta am avut foarte putina si s-a oprit astazi).
Mi-am updatat profilul - trecusem tara gresit.
Si eu ma gandesc daca sa fac al doilea FIV in Austria.
Dar mai am 3 embrioni congelati la Gynera:unul 4BB si 2 4 CC.
Ma gandeam sa mai incerc macar cu cel de 4BB .
Am citit pe niste forumuri din strainatate ca exista sanse si cu 4BB .
Multmesc de incurajari si sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellen79 spune:

sigur o sa le fac, nu vreau sa risc, stiam de clexane sper sa nu fie cazul, nu sunt fan intepaturi
camelia unde ti-ai facut analizele, eu trebuie sa-mi fac saptamana viitoare cele de ziua a 3, pana acuma am facut la synevo, dar cred ca ultima data au festelit-o cu spermograma sotului la ei avea 87 mil si la o saptamana dupa cand am facut IA avea 10 mil
daca poti sa-mi spu daca se poate cam cat te-a costat analizele orientativ, vreau sa fac tot o data ca sigur dupa nu mai am timp, si luna asta trebuie sa umplu si sacu mosului , trebuie sa socotesc bugetul f strict

Mergi la inceput

Hellen,

noi am facut o parte in ianuarie pt FIV-ul din februarie si nu mai stiu cat ne-au costat, dar pot sa-ti spun sigur ca Microdeletii si Cariotip care se fac la Institutul de genetica (policlinica) ne-au costat 1000 RON,iar celelalte pt ambii parteneri in jur de 600 RON (dar nu mai sunt sigura-facute toate la Synevo), am repetat doar o parte pt FIV 2 si am dat sub 400 RON -la Larmed pe Str Moara de foc.

Bafta!
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

oana,
nu stiu ce sa zic cu menstruatia abundenta...poate totusi a fost intrauterina si s-a eliminat?...in cazul asta, sa refuzi chiuretajul!!! sa faci numai eco.

sigur ca o sa faci FET la Gynera, doar n-o sa lasi omuletii de zapada acolo! si sa dea DD sa reziste la dezghet si sa se prinda! sint multe fete pe forumurile astea care n-au reusit la FIV, dar au reusit la FET. Eu, din pacate, n-am avut ce congela la nici una din cele 3 incercari...

daca vrei in Austria, iti recomand cu caldura Goldenes Kreuz din Viena, la prof. Strohmer. Oricum, pana la un nou FIV tb sa astepti minim 3 luni, sa se refaca un pic organismul tau bombardat cu hormoni...

hellen,
analizele de trombofilie nu sint in baremul de baza! si nici cariotipul. Poti sa incerci sa suni la receptie, dar probabil o sa ti se spuna sa intrebi la consultatie. Iar la consultatie ti se va recomanda un hematolog, si anume dr Uscatescu de la Sp Fundeni - unde cred ca 99% din fetele care ajung au analize de sindrom antifosfolipidic
iti zic toate astea din experienta, e o cale batuta...iar aceleasi analize repetate la alte laboratoare decat cel de la Uscatescu ies absolut normale!!!

fetele, si sarcini usoare celor care au reusit!
FELICITARI!!!

Gabi+23
placenta previa centrala

Mergi la inceput