Sa ma ingrojorez?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefan1994 spune:

Cand am venit de la scoala,am mers cu masina cam 30 de minue(Maxi-Taxi),nu am avut aproape nimic(in afara de starea de ieral),decat ca imi venea sa ragai si nu puteam,cand m-am dat jos,m-am eliberat si de asta.Am stat pe la mamaia cam 1 ora,si pana sa plec mi-am luat tesiunea,ma zvapaiasem putin,si cand aveam 161 cu 75,m-am speriat,primu lucru la care m-am gandit,ca pot face ceva la cap.M-ai mi-am luat-o odata 126 cu 74 cam asa.Am plecat acasa.
Acasa ma luat iar cu ametelim,am speriat ca poate am facut ceva la cap...Aveam o stare de sufocare,adica o am si acum,simt ceva in cerul gurii,si parca nu pot respira bine.Cand stau in picioare ma clatin,am ameteli,o teama puternica.Am vrut sa imi iau tensiunea dar nu mai am baterii la el.Sa ma duc la magazin sa iau,nici gand pe frigu asta.
Ma lua iar atacul de panica,am incercat sa ma calmez si m-am controlat.Mi se accelerase pulsul...dar acum tot nu am scapat de ameteli,si starea aia de sufocare,si de frica....Daca mi-am facut un RMN acum 4 luni si aveam totul ok,pot sa fac ceva la cap?De ce oare ma simt asa?aaaa,ca m-am speriat ca aveam tensiunea mare,dar totusi cand simt starea asta de sufocare,cred asa ca poate imi inghit limba,cand simt ameteli,ma gandesc ca poate o sa cad jos si o sa mor.

Stati linistiti,pentru ca are cine sa ma scoata in oras,la o plimbare sau ceva.Intr-o sera a tras un var de mine,sa imi rupa si mana,si nu am vrut sa merg,pentru ca pur si simplu,nu pot...am o teama in mine.Ma roaga toti sa merg la discoteca,nu vrea sa ma duc.Ce sa fac daca am frica asta?nu pot sa o inving.Daca ma voi duce sigur voi face un atac de panica ceva....offf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Nikole, poate am fost cam dura, m-am gandit la toate aspectele cand am scris, insa vazand ca el nu face nimic pentru el sa iasa din starea asta,am considerat ca "un pumn dupa ceafa" l-ar trezi la realitate si il va pune in miscare.

Eu nu zic ca chiar va deveni un pierde-vara, dar la felul cum se prezinta, are mari sanse sa fie pentru ca, cine il va angaja pe el daca e tot timpul asa "bolnav", cine se va insura cu el daca se vaita tot timpul cand stim bine ce presupune viata si casnicia, cum isi va lua examenele, si toate celelalte aspecte ale vietii? Asa ca trebuie sa i se arate si reversul medaliei si sa stie si ce se poate intampla si nu doar sa primeasca mangaieri pe crestet si "lugu-lugu, puiu' mamei"...
Iar parintii lui oare unde sunt, ca nu mai pomeneste nimic de ei, s-a lasat in baza noastra? Dar la scoala cum se descurca?
Sau e vreunul care are de toate, mama si tata fac totul si nu-i lipseste nimic si el, de plictiseala, isi pune diagnostice?

Si apoi vazand ca noi ne batem aici gura cu tot felul de sfaturi si sustineri, iar el tine una si buna ca e bolnav, ca moare, ca are ameteli, si nu face nimic din ce i se spune... incep si eu sa ma intreb, ca si Sibylle, daca chiar e un copil, daca chiar e real sau e unul care ne-a prins pe noi in hora si rade de noi? Asa ca eu nu-i mai scriu nimic. Daca are urechi de auzit sa auda, daca nu, cum isi asterne asa doarme....

PS: oricum vad ca nu l-a deranjat atitudinea mea; nu stiu de ce, dar am un feeling ca isi da seama ca l-am "citit"....

Mergi la inceput

De cand mi s-a intamplat asta,am impresia ca toata lumea ma minte cand imi spune ca nu am cum sa mor ca sunt tanar,si nu am cum sa patesc ceva la varsta asta+ca am analizele bine.Am impresia ca ma minte,deoarece sa ma linisteasca,nu ca ar fi asa....
Dar de ce am ameteli?Mai ales daca stau in picioare si privesc intr-un loc,ma ia rau cu ameteli,da trebui sa ma misc.De ce asta?De ce am impresia ca am o presiune in cap,ca imaginea vederii mi se misca???

miriama,te rog frumos,nu fi dur cu mine.Nu-i doresc nici celui mai mare dusman sa fie in starea mea,este foarte nasol sa traiesc " ca intr-o alta galaxie" ca mine,sau cu o frica de moarte in fiecare zi.Tu chiar crezi ca mie imi place sa fiu asa?Dar eu vad rezolvarea problemei mele,aici pe forum,cu credinta,pastile si psihoterapie.NU vad rezolvarea iesind undeva unde imi face rau.Pai am fost la fotbal si am facut atac de panica,iar un nou episod,iar frica.Imi parea asa rau ca m-am dus...Crezi ca mie imi place sa stiu ca vine Craciunul,perioada mea preferata si eu sunt vai de capul meu?
Nu pot sa ma linistesc,cand am ameteli,cand sunt cofuz,cand nu ma simt deloc bine.De ce ?Pentru ca mie cred ca mi s-a inradacinat foarte bine,si cu greu mai o scot.Defapt eu nu cred ca am o boala si o sa mor,eu cred ca pot sa mor decat daca as face un atac cerebral...cam atat..inima o am bine,capul bine,dar tot cred ca pot sa mor,cand am ameteli si fel si fel de dureri .... Cum pot sa nu le iau in seama cand le am de 1 luna incoa..adica,cum as putea sa scap de ele?hmmm...

Mergi la inceput

Daca nu mai vrei sa imi scrii e problema ta,nu trebuie sa ii indemni si pe ceilalti sa nu mai faca asta.Ce te face sa crezi ca eu sunt unu care face misto?Vrei sa ma jur ca tiganii sa ma crezi.Baga id-ul meu stefan_ultras47steaua si o sa iti dau webcam si o sa iti arat distonocalmpul,cipralexul,o sa ma vezi si pe mine daca doresti...in fine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefan1994

Daca nu mai vrei sa imi scrii e problema ta,nu trebuie sa ii indemni si pe ceilalti sa nu mai faca asta.Ce te face sa crezi ca eu sunt unu care face misto?Vrei sa ma jur ca tiganii sa ma crezi.Baga id-ul meu stefan_ultras47steaua si o sa iti dau webcam si o sa iti arat distonocalmpul,cipralexul,o sa ma vezi si pe mine daca doresti...in fine...

Sa ma fac ca nu observ tonul tau impertinent...

Chiar nu ma intereseaza sa fiu politist; cata vreme n-ai raspuns intrebarilor mele si ale altor fete, n-ai dat un raspuns pertinent de ce refuzi sa aplici ce ti s-a sugerat si nu dai doi bani pe ce ti s-a tot spus, nu pot decat sa-ti urez... spor la ingrijorat!

Mergi la inceput

Sa raspund intrebarilor..
Cafea nu beau.De fumat nu fumez.Seara ma pun pe la 22.30-23.30 in pat....ma trezesc la 6.30 cand plec la scoala,cand stau acasa la 9.00.
Parintii,ce sa mai imi spuna,tata vine acasa duminica...cand mi-e rau,adica cand ma ia atacul de panica mi-e si frica sa ii mai spun mamei pt ca se sperie mai rau ca mine...si ea imi spune sa nu mai ma izolez sa ies,sau nu mai ma gandesc....
La scoala am luat si note proaste,dar la teze 8 la romana si 8 la mate.azi am dat si teza la franceza.
Mie nu mi-a recomandat nimeni distonocalm,l-am luat eu ca am vazut ca imi face bine de la bunica,si ea foloseste destul de des...
Acum am ameteli si ma doare dupa ceafa in drapta....

Mergi la inceput

V-ati suparat pe mine de nu mai imi raspunde-ti?
Nu stiu de ce ma simt rau...Adica,cand ma scol din pat am ameteli,de adevaratelea ( nu tulburarile de vedere ) pana cum nu mi s-a mai intamplat decat cum cateva luni.De ce oare?hai sa va spun ce gandesc si eu...apropo am facut si rost de baterii pentru tenisometru,am avut 130 cu 8,11 cu 9 acum vad ca e 9 cu 6,cand ma pun la calc mereu e mai mica.
Eu gandesc asa : " Vai de ce am ametelile astea?de ce mi-e asa rau...Aaa,mi-e de la oboseala si stres....aa ba nu,asa a murit si "X" pentru ca zicea ca are ameteli si a facut ceva la cap,daca fac si eu . Ca am si tensiunea ca mare :-ss ce sa fac,ma duc sa scriu p forum sa imi dea fete un raspuns,pt ca nu stiu ce sa fac.Ma doare si dupa ceafa,am si ameteli" . imi inchipui cei mai rau,nu pot sa gandesc normal,parca ma bate cineva daca fac asta...
si nu imi da pace gandul asta,ca poate o sa mor,din cutare complicatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Draga Stefan, este pentru prima oara cand iti scriu si trebuie sa mentionez ca nu am reusit sa citesc tot ce s-a scris la subiectele deschise de tine din cauza lipsei de timp. Si poate ce voi spune eu a mai fost spus…si in acesta caz imi cer scuze.
Spui la un moment dat ca ai schimbat 3 psihologi. Inseamna ca nu ai gasit inca persoana cu care sa comunici cu adevarat.Nu trebuie sa te dai batut, sunt convinsa ca in Bucuresti mai ales vei gasi acel psiholog care sa te ajute sa depasesti acesta perioada cu bine.
Tu crezi in Dumnezeu? I-ai cerut vreodata ajutorul?Ai un preot cu care sa vorbesti despre starile prin care treci? Pe mine un preot m-a ajutat sa scap de frica de moarte…Trebuie sa gasesti acel preot cu care sa simti ca poti comunica. Care sa aiba timp pentru tine.
Hai sa-ti spun ceva. Eu am trecut si trec inca, printr-o perioada f. grea, simteam ca nu mai reusesc sa fac fata problemelor , depresie, atacuri de panica, etc, etc.Stii ce-am facut? Mi-am facut bagajul si am plecat pentru un week-end la Manastirea Ghighiu(langa Ploiesti) , m-am rugat la celebra icoana care se spune ca este facatoare de minuni, am stat de vorba cu preotul, cu maicutele si am plecat alt om de acolo. Daca reusesti sa stabilesti o “legatura” profunda si permanenta cu Dumnezeu vei deveni mai puternic si te vei elibera de toate fricile acestea. Roaga-te caci Dumnezeu nu ramane niciodata dator!
Si iti mai dau un sfat: propuneti in fiecare zi sa faci ceva pentru altcineva. O bucurie, un dar, o vorba buna, un gand bun. In loc sa-ti iei tensiunea… mai bine cauta pe cineva mai slab ca tine, mai bolnav, mai trist, mai singur.Deschide ochii. Si ai sa vezi ca exista oameni cu probleme reale. Chiar un medic psihiatru scria undeva ca te poti vindeca in 14 zile de depresie facand cate o fapta buna pe zi.
Daca vei continua sa-ti plangi de mila te vei simti din ce in ce mai rau !
Uite, iti mai povestesc ceva. Eu am avut o perioada in care imi era frica sa traversez strazile mai late sau sa trec printr-un spatiu larg, deschis , mai ales daca era vorba de un bulevard mai mare imi era groaza, cred ca agorafobie se numeste.Ma uitam la toti cei ce traversau si nu reuseam sa fac un pas, simteam ca n-am aer!!Simteam nevoia sa ma sprijin de ceva, tot aveam senzatia ca in mijlocul strazii ma voi prabusi.Mergeam mai mult pe langa masinile oprite la semafor, imi dadeau siguranta.Intr-o zi…nu a mai fost nicio masina oprita si am zis asa: daca astept …nu voi scapa niciodata de frica asta daca voi trece nu am sa mor din atat, indiferent cum mi-ar fi! Si daca o sa cad…se va gasi cineva sa ma ridice si am sa merg mai departe.In mijlocul intersectiei imense (caci asa mi se parea si goala)...am facut atac de panica.M-am blocat, nu mai puteam sa inaintez, imi venea sa ma gheia o pauzasc acolo, jos.Asta doar in mintea mea.Caci in realitate am ajuns pe partea cealalta si am reusit sa ies din starea aceea. A doua oara am facut la fel.Si mi-am spus:daca atunci am reusit o sa reusesc din nou. A treia oara a fost si mai bine.Acum nu mai am probleme de genul acesta! Deci…se poate! Iti trebuie vointa!Daca eu am putut si tu vei putea!!
Nu exista “nu pot” la 16 ani! La 16 ani poti muta muntii din loc!! Nu te mai analiza atat ca o sa inebunesti! Implica-te in actiuni de voluntariat asa cum te-au sfatuit si alte fete.Du-te in parc dimineata si alearga!Pana nu mai poti.Ocupa-ti mintea cu tot felul de planuri de viitor pe termen scurt si lung ca sa nu mai ai timp sa te gandesti la moarte.
Incepe, insa, prin a-l cauta pe Dumnezeu si o sa vezi ca viata ti se va schimba.

Astept raspunsul tau.

Si mie mi-a trecut prin minte citind pe ici pe colo ca autorul topicului s-ar putea sa faca o gluma …ca sa nu spun altfel…dar daca nu e asa?!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Nu stiu daca e bine sa spun asta aici, dar deja m-am saturat. De moarte nu scapa nimeni, dar NIMENI, si tot asa, nimeni nu stie cand va veni ea. Asa ca, decat sa iti tot faci probleme ca vai mor, mai bine fa ceva cu viata ta intre timp, ca de murit oricum o sa mori candva, ca oricare dintre noi de altfel. Asa ca, GET A LIFE!

Mergi la inceput

Marilen,ai dreaptate cu toate acivitatile de care zici,insa numai ca mintea mea le confunda cu niste frici de moarte.Adica mi-e frica sa ma duc in cutare loc ca poate mor.Da imi zic eu,in minte,dar daca stau acasa sau ma duc acolo numai mor?asta asa e,dar daca ma apuca atacul de panica si starea de ireal accentuata rau,ce fac eu ?nu mai o sa stiu de de mine.Mai bine stau acasa,si asa ma las delesator.
La tine nu cred ca a fost asa inradaciat cum e la mine,daca eu tot timpul ma gandesc la asta si la chestii de genu...de ce mai face "x" aia daca tot moare?chestii de genu'.
Eu v-am spus ca am si o stare de parca nu as mai stii de mine,si cand se accentueaza aia,e foarte dur,parca nu mai stiu ce fac sau numai cunosc..Nu stiu ce sa fac.Cum trece starea asta?
Se roaga o profesoara de mine sa ma duc la sala palatului miercuri in legatura cu olimpiada,dar mai mult ca sigur nu voi merge.totusi,voi fi cu un var de al meu,dar tot am o teama in mine...
am fost azi la sindicat cu o matusa si var...ma gandeam numai negativ,adica nu tot timpul.Cand am plecat inapoi cu metrou ma lua iar...
In masina proprie,varu incerca sa ma inveseleasca imi punea muzica,dar nu ma inveselea deloc,ba chiar nu`mi placea
PS.Psihologul l-am gasit pana la urma si imi place foarte mult la el,dar e cam costisitor.
Mi-e acum un rau de numai pot,ce sa cred in starile astea?eu cred ca sunt niste simptome de moarte...hmmmm ce urat.
Ma doare ochiul stang,capul pe partea stanga,si urechea stanga am impresia ca s-a infundat.Am impresia ca toate obiectele se misca.Am o stare de greata..sunt obosit...stresat...
Cand merg la psiholog,si ma intreaba,cum ti-a fost saptamana asta,ti-a fost bine.Nu stiu ce sa ii zic,pentru ca eu am impresia ca nu mi-e niciodata bine,si cred ca mor...
Nu pot sa elimin cauzele acestui rau din mine.De ce oare am ameteli,greata...durere de cap,ceva e in neregula...hmmm
MAI NOU! am impresia ca imi inghit limba,mi-e frica sa mai stau si pe spate.Asta sa fie tot din capul meu sau doar senzatia???

Mergi la inceput