Balada paduchilor ...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Mai eu n-am absolut nimic nici cu gradinita nici cu directoarea si nici nu am o opinie certa asupra adevarului pentru ca pana la urma tot ce cunoastem sunt doua relatari care pot fi perfect false.

Eu m-am ofuscat numai de la faza cu "bai, neavenitilor" urmata de "dar va rog, putintica conciliere stimabili"

Un fel de "du-te-n pisici dar n-o lua personal"

26 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Super tare ina.click

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariusGM spune:

Buna seara,
1. Inainte de orice, o sa fac precizarea ca acesta este primul, insa si ultimul meu post, nu voi raspunde la eventualele comentarii, indiferent de natura acestora. Nu-mi plac polemicile, cel putin nu on-line, ci face to face...
2. In alta ordine de idei, se cuvine sa stiti ca, in viziunea mea toti cei implicati (autorul articolului, doamna Balaban, cei care si-au exprimat opiniile personale legate de acest subiect) sunt egali.
3. Cine sunt? Sunt tatal unuia dintre copiii care merg zi de zi la Firs Steps, imi iubesc copilul mai mult decat orice altceva pe lume si-mi doresc sa-i ofer o educatie care sa-i dea, pe viitor, posibilitatea sa faca tot ceea ce-si doreste, cu pasiune, cu tenacitate si cu dragoste!
4. Imi dau seama ca e traumatizant sa afli ca fiinta aceea mica si dragalasa, careia iti doresti sa-i oferi ce-i mai bun are paduchi...
5. Stiu cat de greu e sa-ti vezi copilul bolnav, cu febra 39.8, fara pofta de mancare, fara sa poata respira bine, trezindu-se din 20 in 20 de minute in fiecare noapte, vreme de 2 saptamani, iar tu sa nu poti face nimic, sau aproape nimic pentru a-l ajuta...
6. Cine-i de vina ca raceste copilul meu!?? Desigur, cel mai simplu ar fi sa zic ca-i de vina gradinita.. Chiar daca nu pot proba asta, am totusi convingerea ca de-acolo a inhatat niste virusuri, bacterii si alti germeni, nu?!? Iar raspunsul meu n-ar face decat sa ma absolve pe mine, in fata propriei mele judecati de orice culpa.. De parca gradinita m-ar fi fortat sa-mi duc copilul acolo, n-ar fi fost asta alegerea mea, proprie si personala...
7. In ceea ce priveste pediculoza, e la fel de simplu sa arunci cu noroi in gradinita, fara sa te gandesti macar o clipa ca e posibil ca sursa ei sa fie alta... Doua intrebari Marina, spui ca a avut pneumonie copilul tau, exact inainte de episodul cu aparitia paduchilor... Banuiesc ca ai fost cu el la un medic (iarta-ma daca gresesc), iar cum la medicii din Romania se asteapta (chiar si la clinicile private), intr-un grup de alti pacienti, ti-a trecut prin cap ca sursa pediculozei ar putea fi un alt copil, ori un parinte de pe holul clinicii..!? In ceea ce priveste reaparitia acesteia la interval de doua saptamani, ai contemplat oare si posibilitatea ca tratamentul sa nu fi fost executat corect?!? Tratamentul pediculozei se repeta la anumite intervale de timp, in caz contrar existand riscul ca eventualele larve ramase in viata sa ajunga la maturitate si sa invadeze din nou individul gazda...
8. N-am venit aici sa spun ca First Steps e cea mai buna gradinita din univers, vreau doar sa atrag atentia ca articolul de fata ar putea fi o mare nedreptate morala (asta daca nu iau in calcul si prejudiciile directe si indirecte, de ordin material)...
9. O alta intrebare, pentru cei care, din diferite motive, mai mult sau mai putin pragmatice au pus mana pe piatra si au aruncat in First Steps: cum au/ar fi reactionat in calitate de director de institutie de profil intr-o situatie similara? Ar fi dat dovada de discretia doamnei Balaban, sau ar fi facut public subiectul, cu riscul asumat ca incepand de la revenirea in colectivitate, fiinta nevinovata care a fost afectata de pediculoza sa poarte stigmatul acesta si sa infrunte potentiala ostilitate a micutilor din jur?
10. Cand m-am referit mai sus la motive "pragmatice" m-am gandit ca e o ploaie calda de primavara acest articol pentru gradinitele concurente, nu-i asa?
11.Oare First Steps este, in viziunea mea, gradinita perfecta? Raspunsul e NU... Cu siguranta insa, este una dintre gradinitele de top din Bucuresti si din Romania.
12. Referitor la doamna Balaban, nu-s aici ca sa ridic statui nimanui, insa am sa marturisesc ca ratiunea pentru care am ales First Steps e ca am fost cucerit de entuziasmul dumneaei, de iubirea si increderea in ceea ce face si de dorinta de a progresa.
13. Dincolo de toate, pentru ca perioada sarbatorilor de iarna a inceput deja, mi-ar placea sa stiu ca ma vor putea ierta cei ale caror pareri nu coincid cu a mea... Daca nu, cel putin sa nu fi mahnit pe nimeni atat de tare incat supararea sa continue si dupa ce lecturarea post-ului meu va fi luat sfarsit...
14. Va doresc tuturor sarbatori frumoase si o viata fericita si luminoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana7719 spune:

De fapt, ceea ce conteaza (si ar trebui sa conteze) cu adevarat sunt rezultatele: cum a evoluat copilul tau la gradinita respectiva, daca se duce/se intoarce fericit la/de la gradinita, daca a invatat lucruri noi etc.

Sunt si eu mamica unei fetite inscrise la aceasta gradinita si pot sa spun ca, desi nu are nici 2 ani, dar frecventeaza aceasta gradinita de mai bine de 8 luni, fetita mea cunoaste deja o multime de cuvinte (substantive, verbe etc.)… pe care le si foloseste cu hotarare. #61514; Poate este si meritul nostru ca vorbim mult cu ea acasa, dar cu siguranta a invatat foarte multe lucruri si de la gradinita.

Ce as mai putea spune despre aceasta gradinita? Monotonia sau plafonarea (care cred ca sunt destul de prezente in alte gradinite) sunt antonime, dupa parerea mea, cu principiile dupa care este condusa aceasta gradinita de catre dna. Balaban. Mi-as fi dorit sa am norocul fiicei mele – la varsta ei – sa merg la o astfel de gradinita.,. Copiii acestia cred ca nu se plictisesc niciodata: pe langa activitatile zilnice pe care le au (interesante, de altfel), nu de putine ori „se intampla” sa mai asiste fie la o piesa de teatru, fie sa mearga la o clinica unde li se explica importanta periajului/folosirii pastei de dinti etc., fie sa mearga in diverse excursii, fie, pur si simplu, sa se distreze la gradinita cu vreun personaj de desen animat mascat: Scooby Doo, Mickey Mouse etc. Si asta doar pentru ca degeaba blamata dna. Balaban s-a gandit sa coordoneze lucrurile in acest fel. In ceea ce priveste igiena gradinitei, pot sa va spun (din ce am constatat eu ca parinte) ca este ireprosabila, dna. Balaban fiind direct interesata sa o mentina astfel, avand si dansa copilul la aceasta gradinita.
Cat despre comunicare.. cata comunicare sa-ti mai doresti atata timp cat stii invariabil la sfarsitul zilei din fisa de observatie ce a facut copilul tau in ziua respectiva (cat a mancat?, ce activitati a avut?, cat a dormit?) si pe deasupra cand mai poti si sa apelezi la telefon oricand educatoarea, directoarea sau chiar pe dna. Balaban si poti sa afli orice iti doresti.
In fine, despre divergenta dintre mama fetitei care si-a retras copilul de la gradinita si dna. Balaban: daca ar fi adevarat ca discutia finala nu s-a purtat cu calm si diplomatie (desi mi-este greu sa mi-o imaginez pe dna. Balaban intr-o astfel de postura), ar trebui sa ne intrebam fiecare „oare cat de mult poate rezista cineva cu calm si stoicism in fata unor invinuiri pe nedrept (eventual facute si pe un ton necuviincios sau chiar agresiv)?”. Or, este evidenta atitudinea provocatoare a mamei respective chiar din mesajul initial de pe acest forum in care o persifleaza si o jigneste pe dna. Balaban folosind termeni precum „duamna directoare” si „limbaj de ferentari”. Poate deveni regretabil faptul de a face publica o anumita situatie atunci cand esti nervos, foarte implicat emotional si subiectiv, pe langa faptul ca iti poti atrage si diverse alte probleme de ordin material etc.

Dar asa cum spuneam, ceea ce conteaza este sa stiu ca fetita mea este fericita la aceasta gradinita, sanatoasa (pe cat se poate intr-o colectivitate) si ca se dezvolta intr-un mediu care o stimuleaza atat psihic, cat si intelectual. Pot sa spun cu mana pe inima ca, si acum dupa cele 8 luni si jumatate care au trecut, sunt convinsa ca am facut cea mai buna alegere cand am inscris-o pe fiica mea la gradinita FirstSteps!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Haideti doamna directoare ca sunteti ridicola acum, cate conturi o sa va mai faceti ca sa va ridicati in slavi gradinita? Chiar asa de naivi ne credeti sa inghitim pastila ca brusc toti parintii gradinitei au aflat de postul Marinei si s-au simtit sa riposteze facandu-si cont pe forum? Daca un parinte e multumit va continua sa-si duca copilul la gradinita si gata, ce interes are sa-si piarda timpul (noptile mai precis, pentru ca mesajele care se pretind de la parinti au fost postate la 1 noaptea si la 3 noaptea) creandu-si conturi pe forumuri ca sa convinga alti parinti cat de geniala e gradinita? Sau poate le dati o parte din castig daca aduc clienti noi?

Dumneavoastra tot nu intelegeti ca nu conteaza ce spune unul si altul, reclama singura v-o faceti sau nu prin atitudinea dumneavoastra. Revizuiti-va aptitudinile de comunicare si atunci veti avea clienti, nu mai trebuie sa va irositi noptile creand useri fictivi pe forum, care sa va ridice statui, culmea coincidentei, in acelasi stil greoi de limbaj, cu acelasi gen de fraze interminabile pe care le folositi dumneavoastra in primele mesaje.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Tot respectul pentru ce relatati aici din experienta proprie, insa ati ratat esentialul: s-a cazut de acord cu pagini in urma ca nu paduchii si igiena ar fi problema in cazul de fata.
Nu cred ca se astepta nimeni sa fugiti mancand norii la citirea acestui subiect, dar cu siguranta o sa va ganditi de doua ori cand veti avea ceva de reclamat

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

MariusGM / Ana7719, mesajele sunt de la acelasi IP, va rog sa cititi regulamentul inainte de a posta, un membru nu poate avea decat un singur utilizator pe forum:

25. Interzis: o persoana cu mai multi utilizatori
Pentru a nu creea confuzii, un membru pe forumul desprecopii.com nu poate avea decat un singur utilizator.

Cine isi creeaza mai multi utilizatori FARA acordul administratorilor poate fi pedepsit prin stergerea/inchiderea TUTUROR conturilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana7719 spune:

Am recitit regulile forumului si cu siguranta nu le-am incalcat. Nu este vorba despre 1 utilizator cu mai multi useri. Eu sunt sotia user-ului MariusGM si am considerat ca este normal sa pot sa-mi exprim si eu punctul de vedere. Nu cred ca are vreo relevanta faptul ca discutiile se poarta de la acelasi IP sau IP-uri diferite, atat timp cat este vorba despre opinii distincte.
Iar daca alte persoane mai au nevoie de dovezi ca sa creada ca cei care au inceput sa scrie pe forum in favoarea Gradinitei sunt chiar parintii si nu dna. Balaban, putem chiar sa ne intalnim si sa dezbatem pe tema aceasta.
Daca veti reciti mesajele dnei. Balaban, veti observa afirmatia dansei in sensul ca va face cunoscut parintilor despre acest forum si despre continutul acestei discutii.
Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme despre aceasta discutie, ca sa pot interveni.
Va multumesc si va doresc o saptamana frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Asta a fost tare, o familie inimoasa si dedicata, au sarit ambii in apararea gradinitei si doamnei directoare, in interval de 2 ore. Cred ca o parere/familie e suficient...si daca n-ati fi vrut sa dati impresia ca sunteti mai multi (parinti diferiti, din familii diferite), ati fi specificat de la inceput ca sunteti parintii aceluiasi copil, ca sunteti 2 soti care converg in idei etc...nu abia dupa ce s-a spus ca mesajele provin de la acelasi IP

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana7719

Am recitit regulile forumului si cu siguranta nu le-am incalcat. Nu este vorba despre 1 utilizator cu mai multi useri. Eu sunt sotia user-ului MariusGM si am considerat ca este normal sa pot sa-mi exprim si eu punctul de vedere. Nu cred ca are vreo relevanta faptul ca discutiile se poarta de la acelasi IP sau IP-uri diferite, atat timp cat este vorba despre opinii distincte.
Iar daca alte persoane mai au nevoie de dovezi ca sa creada ca cei care au inceput sa scrie pe forum in favoarea Gradinitei sunt chiar parintii si nu dna. Balaban, putem chiar sa ne intalnim si sa dezbatem pe tema aceasta.
Daca veti reciti mesajele dnei. Balaban, veti observa afirmatia dansei in sensul ca va face cunoscut parintilor despre acest forum si despre continutul acestei discutii.
Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme despre aceasta discutie, ca sa pot interveni.
Va multumesc si va doresc o saptamana frumoasa tuturor!

si eu am citit cu atentie cele doua mesaje inainte de a va ruga sa folositi un singur cont, userul MariusGM era taticul un baietel din gradinita respectiva (care acum dupa editarea mesajului s-a transformat in "copil") iar Ana7719 avea o fetita la aceeasi gradinita, era deci putin probabil sa fi fost vorba de parintii aceluiasi copil;
Fiindca acum ati facut precizarea ca e vorba de aceeasi familie, sunteti bineveniti pe forum.

Mergi la inceput