Balada paduchilor ...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Poate au oamenii si fetita si baietel, de ce sunteti rai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Poate au oamenii si fetita si baietel, de ce sunteti rai...

Anya

Si fiecare e reprezentantul unuia dintre ei Hai ca deja a devenit amuzant subiectul

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Fiecare dintre cei 2 soti aveau cate un mesaj,2 postate ceea ce inseamna ca si-au facut cont special.Restul persoanelor au peste 1000,2000 de mesaje scrise.Deci chiar nu cunosc ce inseamna acest forum....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si mai amuzant este cum vorbeste "sotia" despre copilul "sotului":

Citat:
citat din mesajul lui Ana7719
De fapt, ceea ce conteaza (si ar trebui sa conteze) cu adevarat sunt rezultatele: cum a evoluat copilul tau la gradinita respectiva, daca se duce/se intoarce fericit la/de la gradinita, daca a invatat lucruri noi etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

stiu ca e de tot rasul ce s-a intamplat in ultimele pagini, dar e de tot plansul pentru ca se pare ca dna directoare nu vrea sa invete cum sa gestioneze corect o comunicare eficienta cu parintii, cu toti cei implicati in poveste.
Daca as fi parinte la gradinita respectiva, as sta si m-as gandi bine daca sa mai continui colaborarea cu gradinita respectiva, particulara fiind, e vorba de banii mei aruncati in cineva care nu vrea sa evolueze in bine, nici tarata cu forta...
dar bine ca nu am copil la gradinita respectiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

subiectul asta e spalarea rufelor in mijlocul intersectiei

daca exista doua sau mai multe conturi de pe acelsi IP, de ce nu le inchideti? ce e dezbatere in piata publica?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Fata mea a luat paduchi de la gradi acum cativa ani,desi am fost avertizati ca erau ceva cazuri prin gradi.S-a intamplat sa-i ia,deh,ce sa facem.De la ea am luat si eu(si aveam 1 metru de par atunci).Singurii care s-au salvat au fost ta-su(ras in cap de cand il stiu) si fra-su' care inca era in burtik.
Eu m-am agitat la maxim,mi-era rusine,si m-am tot intrebat de la cine i-a luat.Am gasit raspunsul la coada la farmacie,unde erau mamele la juma' de gradi in asteptare de produse ptr. paduchi.
Aici nu se scandalizeaza nimeni pentru chestii de-astea.
Doamna directoare ar trebui sa informeze corect toti parintii cand se verifica astfel de cazuri pentru ca acestia sa ia masuri preventive.Informarea despre astfel de situatii nu ar dauna cu nimic prestigiul gradinitei,dimpotriva.Eu una sunt mai linistita cand ii duc la scoala si gradi si vad afisul pe usa anuntand "casi di pediculosi".Stiu de ce sa ma feresc.
Acum avem un spray ptr. prevenirea mariei sale paduchele si in zilele cand apare afisul cu pricina dam un puf in cap inainte de plecare.
Marina,imi pare rau de ceea ce vi s-a intamplat.Iti doresc sa gasesti pentru Sofia o gradi asa cum iti doresti si cu o "duamna" mai "transparenta".Relatia parinte-educator nu se bazeaza pe minciuni,dar asta "duamna" cred ca o stie,asa ca nu prea comunica cu parintii,din cate am inteles.
Fereste-te de institutii care nu spun adevarul nici in lucruri banale ca asta.Gandeste-te daca s-ar intampla lucruri mai grave copilului tau.Si tu nu ai sti.Te si iti daruiesc o.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jude spune:

Buna tuturor,

N-am sa comentez in niciun fel acest subiect. Vroiam doar sa va spun ca prin octombrie, am cerut detalii despre aceasta gradinita in topicul aferent sectorului 2 si n-am primit de atunci niciun reply.

E funny cati parinti multumiti au aparut dupa postarea Marinei, careia, personal, vreau sa-i multumesc. Avand in vedere, apropierea fata de casa si imaginile de pe site-ul gradinitei, First Steps era alegerea la care ajunsesem pentru ingerasul meu.

Acum, indiferent de laturile adevarului, care pot fi mai 'drepte' intr-o parte sau intr-alta, cu siguranta aceasta gradinita nu mai se regaseste in lista mea de optiuni.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andalena spune:

Salutare tuturor!

Am citit, pana acum, si parerile pro si cele contra despre aceasta tema pusa in dicutie, de catre mamica fetitei.

Suna foarte grav, si TREBUIE SA AVEM PUTEREA SI TOATA RESPONSABILITATEA DE ADULTI SI PARTICIPANTI LA DEZVOLTAREA COPIIILOR NOSTRI SI A SCOIETATII IN CARE TRAIM, IMPREUNA CU EI, sa recunoastem ca "pestele se impute de la cap".
Pe scurt...directorul institutiei, cum bine spunea cineva, "probabil" din lipsa de experienta si hard si soft, in domeniu, nu a stiut cum sa gestioneze situatia nou creata, deoarece peste noapte, asa cum se spune din '89 incoace, romanul cum este inventiv, atunci cand simte ca "ceva" nu mai merge, se orienteaza catre altceva. Iar sistemul, cel care ar trebui sa avizeze cu DA sau NU, initiative de acest gen, pentru ca este intr-o moarte clinica, permanenta,nu poate verifica, asigura, etc corectitudinea in acest sens, adica nu este capabil sa spuna: vrei sa faci ciorapi, spre ex, arata-mi ca sti sa faci (nu numai pe hartie, ci si practic), si daca nu , te vei apuca de business, doar dupa ce te vei scoli, pregati in acest sens, iar la final vei fi evaluat.

Acum, ca sa ma intorc de unde am plecat, vreau sa atrag atentia, in special dlui tatic, mariusgm, ca toate cele spuse mai sus sunt foarte bine nuantate, insa de la o posta bat la ochi (si-aici cei care mananca forum pe paine, de ceva vreme, vor intelege foarte bine ce vreau sa spun), din motive de apartenenta la valorile si principiile promovate, practicate si utilizate de dna director. Cand cineva incearca sa convinga cu atata tarie, nevinovatia cuiva... nu suna a ceva curat... parerea mea. Ma intreb...nu cumva este si ruda/prieten cu persoana careia tot ii ia partea?

Nu spun ca una din cele 2 parti este mai mult/mai putin vinovata, pot, insa, sa spun, in calitate de parinte, ca:
1. mamica in cauza, ca orice mama, a incercat sa-i expuna dnei director si opinia dansei si, chiar mai mult de-atat, sa se faca auzita si argumentatia ei, insistand sa se verifice daca, nu cumva, "sursa" este in alta parte si unde, mai exact. Este cat se poate de clar, pentru toata lumea, ca de-acasa copilul nu avea cum sa vina, atat timp cat nimeni din toata acea familie, nu s-a mai procopsit cu "musafiri".
2.Aici apare prima greseala a dnei director, pt ca in mod normal ar fi trebuit sa verifice, intai de a acuza, cautand,mai in detaliu, "cuibusorul de nebunii al musafirilor".
3.Eu stiu o vorba "chelu'-si pune mana-n cap"... cam asa mi-a sunat reactia dnei director, dupa nici primele 10 coment-uri pe aceasta tema.
4.Tot circul, si din interiorul gradinitei, si de pe forum, ba ne injuram, ba ne rugam sa fim concilianti... slab... foarte slab. mai trebuie luate lectii si-aici.
5.NICIODATA, DAR ABSOLUT NICIODATA, sa nu mai faceti aceasta prostie (am uitat sa specific ca este un sfat), dna director, sa va scoateti copilul in linia intai, atunci cand incercati sa vindeti un produs/serviciu sau sa salvati de la prabusire/distrugere, cu atat mai mult cu cat, si fara sa aiba varsta adecvata institutiei pe care o conduceti, el INTOTDEAUNA, va fi "mai" privilegiat decat ceilali, prin simplu si insusi faptul ca este fiul/fiica dnei director/patron (?). Stiti foarte bine ca acest obicei, mai nociv ca orice boala incurabila existenta in secolul XXI, s-a pastrat/mentinut ata de bine "conservat" de pe vremea ...estilor, incat probabil nici propriul d-voastra copil nu va avea bucuria sa constate ca a fost eradicat. Vorbesc aici despre "fost fenomen", "actual sindrom", il numesc eu, "al nepotismului", care s-a raspandit, la fel de repede si pe nesimtite, precum "musafirii" cu pricina, de la stat la privat, ca doara pe la inceputurile anilor '90 cine au devenit privatii mari de-acum (mai ales in pozitii de conducere)... tot cei "vechi si ponositi", nu?
6.problema cu "musafirii" este una foarte serioasa la acest moment, in sensul ca ar trebui sa dea de gandit la nivel inalt (inspectorate, minister, etc), pentru ca, asa cum mai spunea cineva, este intalnita si la nivel de scoli, poate si licee/facultai, cine stie? Al meu copil, de o luna si ceva tot imi numara si adauga la numaratoare, inca un elev cu "musafiri". Si stiti ce-i culmea ca toti sunt din aceeasi clasa. N-am auzit sa fie si din alta clasa... Ce sa spunem despre acea clasa, la global/general... ca sunt cu totii (si-aici ma refer si la rude/neamuri) niste PADUCHIOSI? Faceti o socoteala simpla: o medie de 25 copii x 3 rude + 20 neamuri... brr ar insemna ca Romania e impartita, mai nou, in paduchiosi, pilosi, etc.
7.ca sa inchid... fiecare dintre noi, atunci cand a "zbarcit-o" undeva, trebuie sa aiba taria sa recunoasca si sa caute singur (daca nu poate, sa ceara ajutorul ca NU ESTE RUSINE) solutia cea mai buna, pentru ambele parti, pentru a se remedia "problema". Cum minciuna are picioare scurte, poate dauna foarte grav sanatatii noastre si a activitatii pe care o desfasuram si din care castigam "bunul trai" al nostru si al celor ce ne vor urma, cu bune si rele.

Asadar fiti mai intelepti si mai deschisi in comunicare, si, nu uitati... atunci cand nu sti cum sa faci ceva, intrebi; atunci cand gresesti recunoaste si cere ajutorul, cuiva mai specializat, si nu te "omori", prea mult cu gandul c-ai facut-o, ba din contra bucura-te ca s-a intamplat, pt ca astfel inveti si mai mult, dar pe viitor nu repeta aceeasi greseala, deoarece suna a rau intentionat, iar criticile si dispretul nu vor intarzia sa ajunga.

Suntem oameni, inainte de toate.

Bafta tuturor si o viata linistita!

PS: am intervenit atat de lung, pt ca (imi asum riscul de a ma repeta) nu-mi place modul fatis in care se face reclama gradinitei si personalului de-acolo. PREA MULT SUBIECTIVISM, SINCER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Bravo, andalena!

Mergi la inceput