***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Betty, gradinita Tandarica, la care merge Andreea, e chiar f buna. Nu te mai lua dupa toate vulpile care nu ajung la struguri. Daca nu s-ar fi adaptat la stat atit de bine, am fi facut si noi un efort sa il dam la privat, dar ii place atit de mult aici, educatoarele sunt f bune, incit nici nu ma mai gindesc spre asta. Acum va incepe si un proiect cu bani europeni de dezvoltare a 5 abilitati, cu formari pt educatoare si activitati, cam 2-3 pe saptamina, orientate spre dezv repsectivelor abilitati: incredere in sine, organizarea timpului, responsabilitate, perseverenta.. a 5-a nu mi-o mai amintesc... o fi dezvoltarea memoriei, dar nu cred.
Edit: Cind ne-a fost prezentat proiectul, m-am gindit ca doar se urmareste si prin obiectivele din programa normala dezvoltarea acestor abilitati, dar daca sunt de acord sa intru in program, voi primi saptaminal fise de evaluare si decsrierea activitatilor, ceea ce de la gradi de stat nu prea se primeste. Asta era unul din ofurile mele... asa ca mi s-=a rezolvat si asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Ioana, multumesc, sa stii ca, oricum, au in ultima vreme, multe cursuri de facut educatoarele, mama mea se plange ca e aproape de pensionare si nu mai are atata chef, si spune ca se schimba multe in sistem, spre mai bine zic eu ... noi primim saptamanal ce fac, vad lucrarile copiilor si am o comunicare f buna cu personalul, iar educatoarea Andreei mi se pare si un om minunat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

an@,didi.liviana,betty

didi si mie mi se pare o nebunie;ei ii place(sau placea)la gradi dar sotul meu a intrat in crizele maternitetii si ne am certat rau pe tema asta;am cedat ca am zis sa i fac vaccinul de 6 luni si sa scap;daca la bianca ne certat ca nu se implica(ca el munceste si eu stau acasa) de data asta ,.... parca el a nascut;e adevarat ca am avut momente grele in spital cand idioata de dr ne spunea ca nu se stie daca va trai si acum pneumonia insa eu chiar nu vreau sa intru in depresie;
s a trez bia.....

CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Intrebare urgenta:
Exista vreun secret de a il face pe un bb mic- 2 zile, sa vrea sa suga de la mama lui. Am o prietena care a nascut si nu vrea deloc sa puna gura pe sin, nici cu mamelon fals nici fara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana13

Intrebare urgenta:
Exista vreun secret de a il face pe un bb mic- 2 zile, sa vrea sa suga de la mama lui. Am o prietena care a nascut si nu vrea deloc sa puna gura pe sin, nici cu mamelon fals nici fara...

Ioana, mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

- sa-l puna des la san
- sa aiba grija fie in pozitia corecta si sa prinda corect mamelonul
- daca nu are mameloane plate, sa nu foloseasca chestiile alea de plastic (nici eu n-as pune gura pe ele)
- sa umezeasca mamelonul cu putin lapte inainte de al baga in gurita copilului, ca sa simta copilul ec bun e ... yammy, yammy (eu asa ii faceam Anei cand facea figuri, pana isi dadea seama despre ce e vorba, desi ea a fost ventuza de la inceput)
- daca ii da lapte muls/praf la inceput (desi paote rezista si nu ii da), sa ii dea cu lingurida, seringa, NU BIBERON!
- sa nu se streseze, sa fie calma (da, stiu, asta e cel mai greu )

Cam atat imi vin in minte...poate vede Pepsi mesajul si vine ea cu sfaturi.

Aaa, daca isi da cu garmastan (sau alta crema), sa se spele inainte de alaptat, desi pe prospect scrie ca merge si asa, dar gustul totusi nu e bun (Anei nu-i placea si mi-am pus si eu pe limba si intr-adevar e naspa gustul).

Dupa cum vedeti, recapitulez "materia" sa fiu pregatita in primavara. Tare mi-e dor de alaptat .

17+ si mami de Ana (22mai2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Ioana, intrebarea ta suna a ghicitoare

io as pune intrebarea la alaptare.subforum.http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=94

fetele alea stiu tot, gasesc ele solutii, si iti dau si teme pt acasa, vb An@ei

io intreb doar atat: e in spital?
mare grija ca io is patita cu Robert: el nu vroia la san, copilul era hranit de asistentele dragutze, cu serinta, si evident ca nu astepta el cele trei ceasuri.

iar ma enervez ce delasarea romanilor

Mergi la inceput

An@, mersi. E buna recapitularea. A incercat metodele astea. Lapte de la ea a baut, muls, deci gustul ii place, dar nu vrea sa puna gura pe sin.
Da Didi, e in spital, au incercat toata asistentele... nu vrea copilul si pace. O noapte intreaga nu i-au dat sa manince, nici bibe nici seringa. Si tot nu a vrut. Voi incerca si la forumul indicat de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

ioana nici la mine, in spital, nici bi nici elias nu au pus gura pe san;cand ne am intors acasa "ne am imprietenit repede" si a fost ok; la spital eram si dupa cezariene,obosita.... asistentele/moasele chiar nu si dau interesul; la bianca mi au zis:n am ce sa va fac.... ii dati lapte praf; spune i sa se linisteasca ea,mamica, pt ca lucrurile vor fi altfel acasa; sa caute eventual un consilier in alaptare sa vina acasa sa o ajute la inceput.

CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Ioana, Andreea a fost copil de genul asta, stateau toate asistentele cu mine, ce o facea sa suga totusi 2-3 minute, pe langa umezit sanul si tras un pic din el inainte sa inceapa sa curga, era gadilat la urechiusa si in talpa, au reflex la inceput... si asa sugea un pic si adormea si lasa sanul. Eu m-am chinuit fix o luna, si am renuntat, acum cand ma gandesc in urma nu stiu daca as fi reusit ca nu apuca sanul pur si simplu, urla numai cand o apropiam, nici biberonul nu-i trebuia decat f greu ... Bafta multa, poate reuseste!

Mergi la inceput

Fetelor, Didi, Cristina, eu spun din experienta mea aici la cluj unde e si mamica respectiva, chiar is dragute asistentele si te ajuta daca le rogi, statea cu mine cate o jumatate de ceas o data si veneau si cate 2 si reveneau sa vad ce fac, copilul e cu tine zi si noapte, deci nu ti-l hraneste nimeni fara sa vezi si nici lapte praf nu-ti dau f usor, chiar te cearta sa nu-i dai, cel putin asa e la Gine 1. Dar chiar exista cate un copil care suge f greu, sau nu vrea, habar nu am din ce motive, eu banuiesc ca am primit antibiotic si ca o durea burta de la el, sau habar nu am ... restul de copii toti sugeau si a doua oara cand am nascut, nu era nici o mamica care sa dea lapte praf la copil in spital ...

Mergi la inceput