***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***
Raspunsuri - Pagina 8
bettyR spune:
Am vrut sa mai spun ca la noi merge uneori cu luat pe sus si pusa sa se spele de ex, sa se imbrace,..., dar fara palmuta, se razvrateste si fuge, o iau inapoi cu calm si ii spun ferm ca , ba da, faci asa ... ca ea zice nu, facut asa pana merge, dar cu pauze de explicat si asteptat sa treaca criza ... o las sa isi faca numarul ca stiu ca daca o apuca asta este, nu-i trece pana nu urla, tipa cat poate ea de tare, si fac asa indiferent unde sunt.
A mai fost o faza tare intr-o zi pe strada, urla ca nu vine acasa, era obosita de la gradi si mai vroia sa stea la topogane, si o tanti s-a oprit sa ii zica ca cheama tiganul, la care andreea raspunde, 'pe mine nu ma cheama tigan, Andreea rus ma cheama' si si-a continuat plansul mai departe.
madaiulia spune:
Addinel pentru ieri! Mai povesteste-ne despre Maria.
Sanatate capsuneilor bolnavi!
Motannel felicitari pentru carutul albastru! Sa fie sanatos bebe!
Liviana si Andrei prefera povestile citite de noi. Dar piticul asta l-a incantat de cand l-a vazut la prietenul lui. Poate pentru ca poate sa-l manevreze el de la butoane. Sper sa-si mentina incantarea si cand il va avea acasa. Deja l-am comandat.
A mai cerut el trusa de scule de ziua lui si cand i-am dat-o a inceput sa planga ca el nu voia asta.
Cu bunicii si eu zic la fel, da-le sarcini precise cu bucataria, cu nepotii, la plimbare, la sanius daca e cazul. Probabil sunt socrii cei care vin. Sau daca nu te simti bine, nu-i mai invitati, decat sa va stricati sarbatorile. Sotul ce parere are?
Cu gradinita si Andrei este la stat si suntem multumiti in general. El e super rasfatat si iubit acolo de toate doamnele, deci suntem privilegiati.
Prietenii nostri din Bucuresti au avut baietelul la gradinita particulara anul trecut, iar acum l-au mutat la stat si sunt mult mai multumiti. Spun ca nici nu se compara. Si parerea asta am tot auzit-o si la noi.
La calmatul crizelor nici nu stiu ce sa mai zic. Ce merge azi, maine declanseaza o criza si mai si. Uneori aplic si eu luatul pe sus si rezolvat problema, dar e din ce in ce mai greu Andrei si nici nu are succes metoda mereu.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
alynta27 spune:
Salutare! Eu sunt in priza acum cu acte. Incerc sa trec CIc de pe Matei pe Maria pana la sf anului sa prind 2 ani platiti!
Motanel felicitari pentru baietel! Vei avea o experienta "completa" ca parinte!
Betty sanatate fetitei! Tare greu e..
Baietii mei au primit cate o jucarie si dulciuri de la noi! Nu a fost mare lucru dar bucuria lor a fost mare! Maria a primit sosetele moi moi!
Acum ne pregatim pentru Mos Craciun! V-am spus ca la David in colinda "Mos Craciun cu plete dalbe" acesta soseste din "cacaleti"=nameti! Tare ne distreaza cand zice asa!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
ella_74 spune:
intru sa va spun ca la Teora puteti comanda online cu reducere 20%; eu am primit 30% cu codul promo 4s19dec3024, dar nu stiu daca functioneaza la toata lumea, ca l-am primit pe newsletter.
Daca comandati cu posta romana, transportul e gratis; eu am posta in fata blocului si mi-a convenit asa.
am luat pentru :
http://www.teora.ro/descrieri/1177.htm
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=6532&category=06
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=6625&category=06
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=6525&category=03
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1064&category=03
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui An@ Madi, la doctorita Popitiu am fost. Fff buna! O gasesti in fiecare zi de la 8:00 la 13:00, dar e bine sa ajungi acolo inainte de 8 ca se aglomereaza repede si cum ajungi si prinzi o asistenta la ORL sa spui la cine astepti ca sa te treaca in registru, sa intri in ordinea sosirii (! sa ai CNP-ul fetei la tine). 17+ si mami de Ana (22mai2007) |
Mami de Ana multumesc! Consulta in ambulatoriu? E nevoie de trimitere, sau ma pot duce pur si simplu cu ea la o consultatie? E la parter sau la etaj? Eu am fost cu ea la Medlife, la dr. Leoveanu Agapia, care am vazut ca e si la Gomoiu si de aceea ma interesa daca si voi ati fost la ea.
An@ spune:
Madi, este la parter, cum intri in spital imediat pe stanga (scrie mare deasupra usii ORL). Nu-ti trebuie trimitere,mergi asa. Da, consulta in ambulatoriu dupa progr pe care ti l-am scris (e aparent cam morocanoasa, dar dor aparent, ca daca ii bagi ceva in buzunar, imediat se "lumineaza". Eu i-am dat doar 20 roni/consultatie si s-a purtat f frumos si atent, mi-a dat nr. de mobil sa o sun daca sunt probleme, cand am mai mers la control, ne-a luat mai repede la consultat...).
ckristina spune:
madi, in iulie a avut si bianca otita si incepuse klacid de la pediatru; medicul orl mi a zis ca nu e pt sfera orl(klacidul) dar sa continui cu el daca am inceput;apoi am fost la bucuresti la budimex si acelasi lucru;ca n ar fi bun klacidul dar sa continui daca asa am inceput;dupa 10 zile de klacid a inceput iar sa faca febra si m am dus iar la bucuresti;ia schimbat cu augmentin si am scapat;
fetelor eu sunt zoombi zi si noapte; mai intru sa va citesc dar nu apuc sa raspund; stau cu amandoi acasa pt ca dupa o bronsiolita de a biancai elias a facut pneumonie virala(fara tuse,fara febra)si am stat internati;m am speriat cel mai mult ca organismul lui n a dat nici un semn de boala;ne am trezit intr o zi ca nu mai putea sa respire si m am dus la urgente unde i au facut raze;pe bianca o sa o duc la gradinita din ianuarie sa treaca vaccinul de 6 luni(la sf lui decembrie)al lui elias;
elias e un ditamai baiatul;la 5 luni are 69cm si 9 kg; a luat cate 1.5 kg primele 3 luni apoi cate 900-1000g;dr spune ca i ok atata timp cat creste si in inaltime. de curand am inceput diversificarea; va mai amintiti?alte batai de cap;
bianca il iubeste mult si se joaca mereu cu el;uneori il mai strange de manuta,are si momentele de gelozie
in afara de faptul ca n am timp pt mine de nimic,ca nu prea dorm,ca am inceput sa am caderi de calciu.... totul e minunat
an@, felicitari pt fetita;ai vazut?perechea de fetite
motannel, felicitari
ioana13 chiar e minunat
la aerosoli cred ca trebuie gasita "pacaleala";bianca nu statea deloc si am convins o cu ochelarii de soare
nu mai stiu cine intreba de mucisori,aerosoli.....lui elias la spital i au facut aerosoli cu flixotite si adrenalina; mai sunt si niste siropele mucolitice;eu folosesc sinupret(e cam rau la gust dar isi face treaba;
va pup
CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
An@ spune:
Madi, revin ca mi-e ca intelegi altceva din mesajul meu de aseara: deci in ambulatoriu consulta intre 8:00-13:00.
Ckristina , ai grija si de tine. Ia vitamine, ca stiu ca odihna nu depinde de tine.
lbelciug spune:
Felicitari pt bb2 baietel, Motannel, sarcina usoara!
bettyR, sanatate fetei si multa putere tie!
ckristina, uf, ce-i si pe capul tau! sanatate multa lui Elias, incearca sa apelezi si la rude ca sa te odihnesti si tu un pic.
AlMa, nu le pot da taskuri care nu vor sa le faca....
ella_74, de acord, insa bunicii baietilor sunt parintii nostri, deci cateva zile vom petrece si cu ei, asa e frumos. Eu ma bcuur cand vin ai mei si n-am nimic cu prezenta lor, ma streseaza doar comportamentul copiilor mei in fata bunicilor. In fine, vom trece si peste asta cumva. Asa e cu rasfatul, ai nostri au prea multe si aici e cred tot vina noastra. E clar ca ce e mult strica. Aseara am avut petrecerea pt copii organizata de firma unde lucrez la Balonul Copiilor - fff reusita petrecerea. Pana n-a cazut cortina ca sa zic asa n-a fost chip sa-i iau acasa.
Buna oferta de la Teora, o sa ma uit si eu.
Ioana13, cred ca sunt si mai vulnerabila, nu stiu ce am, probabil e oboseala psihica. Efectiv parca nu mai am putere sa fiu diplomata, sau sa rabd vorba lui Vas, am obosit tot gandind dinainte propriile reactii.
Si Bogdan sufera de surzenie la ce nu vrea sa auda , n-am mai vazut asa smecher. Vorbesc cu peretii cand e vorba de culcat, sculat, spalat si imbracat. Il mai santajez/conditionez eu cu cate ceva, dar il apuca urlatul - se supara pe mine dar CULMEA tot pe mine ma vrea. Pe ta-su il goneste cu "pleacaaaa".
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
bettyR spune:
Andreea e mai bine, dar a mai fost o noapte cu febra si vomitat, dar azi a mancat in sfarsit ceva, a inceput sa se bata cu sora-sa, deci clar ca suntem pe drumul cel bun, cred ca am scapat si de febra ...
Cristina, putere multa iti doresc! Ia vitamine, eu iau, mai ales ca inca suge Alexandra zdravan si cu putere uneori, ca doar are si peste 11 kg ... eu am avut palpitatii si amorteli de m-am speriat, banuiesc ca tot o cadere de Ca a fost, inca nu m-am cautat, dar trebuie. Astia mici fac forme mai grave, dar sa speram ca se imunizeaza devreme. felicitari pentru barbatelul zdravanut! ce frumos creste!
Aleandra ieri a zis, 'a pat tzatza, place' ( am pupat tzatza, imi place), si chiar o pupa de mama focului, cred ca pana la gradinita va suge...
Asta cu educatia, depinde, eu si sa vreau sa o educ mai bine, adica sa fiu mai severa cu ea, nu pot, ca nu-s facuta asa si nici educata in stilul asta... asa ca..., dar uneori eu cred ca mi-a daunat educatia libertina care am primit-o. Dar nu stiu sigur, cred ca tine f mult si de cum am fost noi educati, de valorile fiecarei familii. Totusi, nu stiu care e stilul romanesc, dar prietenii mei din franta sunt mai exigenti cu copiii lor decat noi, chiar mi s-a spus ca o cresc ca pe o printesa, mi-a spus un francez, nu un roman.
Acum asta este....la fel si cu gradinitele de stat vs particulare, mi si frica sa mai spun cuiva, (nu spun decat intrebata oricum, dar imi vine sa mint sau spun strada, nu numele) ca toti asa se uita si spun ca nu-s seriosi...depinde de ce se asteapta si parintii sa fie invatati copiii la gradinita, si nu am primit nici o explicatie sau ceva concret sa inteleg de ce alea de stat is asa nemaipomenit de bune. Eu am dat-o mai mult pentru limba, si ca nu facea la olita, nu bea din cana f bine in primavara cand m-am dus sa o inscriu la stat si am fost refuzata pe acest motiv, unele nu m-au primit in gradinita, altii se uitau crucis cand am zis ca vreau sa o iau la amiaza la inceput acasa ...
Singura diferenta vizibila de pana acum, e ca andreea nu memoreaza poezii, fata de cei de la stat, pentru mine asta nu inseamna nimic, in rest mi se pare totul f asemanator, mai compar programa pe o saptamana cu mama care e si ea educatoare, doar ca ea are grupa combinata si face programa pt grupa pregatitoare. Iar unele teme se fac mai devreme sau mai tarziu, de ex proiectul toamna l-au facut doar o saptamana si mai in octombrie spre sfarsit.