***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Ieri, 1 DECEMBRIE, i-am facut si analize Teodorei ... veti spune ca sunt inconstienta (probabil aveti dreptate), dar e prima intepatura a fetei noastre (in afara de vaccinari) ... dr de fam nu ne-a recomandat niciodata analize ... mereu zicea .... "Cum vreti dvs ..." , iar eu ... care ma tem si la varsta asta de intepaturi .... cam evitam, caci Teo nu e o fetita bolnavicioasa ...

Ei, analizele par a fi in regula ... Calciul e chiar la limita superioara, Fe e bun, magneziul la fel ... insa am cateva nedumeriri, poate ma ajutati voi, dragi mamici, caci pana ajung la doctorita ....

- glucoza serica e 58 iar limitele normale sunt 60-110 ... ce-o fi asta???????
- in cadrul hemoleucogramei complete - trei valori sunt aiurea ... limfocite(valoare absoluta)=2,73, iar normalul e intre 3-9,5; monocite (valoare absoluta)=1,63, iar normalul e intre 0-1; monocite(valoare procentuala)= 17,2, iar normalul e intre 0-10.

Daca va pricepeti, poate imi traduceti si mie ....

Noapte buna!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07) si BB2 cu DPN 19 mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Salutare!
Motanel,
felicitari ptr burtica! Si sanatate Teodorei! Cum a reactionat la vestea ca va mai avea un fratior/surioara?

Ella,
a avut Tudor episoade de nervi cum povestesti tu...cu motiv sau fara. Imi amintesc ca a zis la un moment dat ca pleaca de acasa si s-a enervat taica-su si l-a scos la usa apartamentului in pijamale si descult. De atunci nu a mai amintit de plecare.

La noi era clar ca devenea irascibil cand stia ca trebuie sa ramana cu bona, cred ca ne voia mai mult in preajma... Si-l mai potoleam cu mici stimulente: o masinuta mica daca nu facea crize timp de o saptamana, ii mai promiteam cate un ou kinder daca era cuminte cand mergeam undeva... Dupa ce a inceput gradinita a inceput sa ceara lucruri pe care le vedea la colegi si-l mai conditionam,”iti iau asta daca ma asculti” si aveam grija sa-i amintesc in momentul de criza.

Cred ca asta-i criza varstei de 3-4 ani, ”mica adolescenta”, cand oscileaza intre ”sunt copil mare, vreau sa ma lasi sa fac cum vreau eu” si ” nu pot(nu vreau) sa fac asta ptr ca sunt mic,fa tu!”.
Pe la 5 ani parca nu mai aveam probleme de astea, incepusera cele ...existentiale!

Eu tot nu stiu ce cadouri sa le iau de Mos Craciun. Adica la Cip e mai simplu, ca vrea boabe de fasole si nush ce pista(Liviana, parca tu ziceai ca le iei, exista vreo pista ptr boabele astea?), dar lui Tudor...sunt in ceata rau. El vrea componente PC destul de scumpe sau care nu sunt compatibile cu ce avem noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ella, sa stii ca si noi ne confruntam cu urlete, cu "pt ca asa vreau eu", sau "tu pleaca tati, o vreau pe mami" etc. Stiu ca si cu Matei ne-am tocit nervii o buna bucata de vreme, dar sa fiu sincera nu mai stiu cand au incetat. categoric mersul la gradi le imblanzeste aceste escapade exagerate catre independenta si control, acolo sunt reguli pe care trebuie sa le respecte toti, altfel stau la cotul sau masa pedepsitilor, motiv de mare nefericire pt cei in cauza. Acasa am inceput sa-i pun pe amandoi la perete cate 3-5 min atunci cand se cearta sau isi trag unul altuia castane. Bogdan plange si se razvrateste cel mai tare, Matei isi stie lectia si sta cuminte, dar evident ca il paraste pe frate sau: "Mami, B nu sta cu fata la perete etc".
PS: am reusit sa dau de dr, dar sapt viit e ocupata cu deschiderea noii clinici.

Florentina, daaa, e nebunie mare cu Mighty beanz , vezi ca au si site. Sunt niste "tetracicline" cu functii de Hopa Mitica, scumpe ca naiba si cu reclama pe masura la posturile de TV pt copii, motiv de isterie mare printre baieti. Sunt si la pachete de 2 bucati, dar si cun un fel de pista/topogan pe care aluneca si se dau de-a dura. Nu stiu de ca matei ii zice "potogan" si nu "topogan" cred ca asa a auzit la colegii de gradi.

La noi a venit Mosul' si a pus Calendarul Advent in camera lui Matei, impreuna cu 2 scrisorele pt copii. De azi Mosu' le pune in fiecare buzunar cate un bilet cu o sarcina de facut si eventual un mic dulce daca ziua anterioara au indeplinit porunca Mosului. I-am scris si noi lui Mosu cate o lista cu ce vor baietii sa primeasca. Ai mei au vrut lego de comun acord, pe Sportacus si prietenii lui, fasolici, Lighting McQueen si carti cu abtibilduri. Vom distribui lista in familie.

Apropo de raceli, trageti o concluzie din experienta noastra recenta. Acasa noi avem in general 20-21 grade, nu mai mult. Pe 1 dec i-am lasat toata ziua pe baieti la socri, unde sunt min 25 grade. Ieri cand i-am luat de la gradi, le curgea nasul putin la amandoi. Nu cred ca e doar o coincidenta, as inclina sa cred ca temp ridicata de la socri i-a facut mai vulnerabili.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

It's a girl!!("aparent", a tinut sa precizeze dr. ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Liv, Florentina, multumesc; deci mai avem ceva de tras.

Ana, felicitari! deci e cum ati vrut :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

FELICITARI CARMEN, mami de Ana! Super veste, sanatate si sarcina usoara pana la capat!

PS: V-ati mutat?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Mami de An@, deci Carmen esti?
Felicitari pentru posibila fetita! Asadar a cam pus-o de mamaliga barbatul din familie!

Ella, pina la 100 numara Bob? Super! Patrick nu vrea sa numere nici pina la 3... parca in ciuda sa ne faca... asa, ca sa demonstreze ca fiecare are fixurile lui. Noi avem isterii, dar deocamdata mici si controlabile, o singura dimineata in drum spre gradi a facut una urita lui taica-su, dupa o pauza de o saptamina de mers la gradi, dar nu s-a repetat a doua zi.

Va doresc un Mos Nicolae bogat si pentru mamici, nu numai pentru copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Florentina, Teodora isi dorea deja o "fratioara" si (cand noi, parintii, ne-am hotarat ca e cazul de bb2) i-am scris impreuna berzei sa ne-o aduca ... cand am ramas insarcinata ... i-am zis ca barza ne-a raspuns si ca de ziua ei, in mai, va primi un fratior sau o surioara .... sper sa aflam maine ce e ... caci mergem pana la Iasi la un medic mai renumit aici in zona .... Oricum, Teo vorbeste cam in fiecare zi despre bebe si ma mangaie pe burtica ....

Doamnelor .... v-am gasit cu greu.... pe pagina 2 a forumului .... ntz, ntz, ntz ....

An@, felicitari .... in secret va declar ca si eu tot o fetita as vrea ... ma gandesc eu ca ar fi bine sa fie 2 surioare ....

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07) si BB2 cu DPN 19 mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Ella la noi crizele s-au intetit dupa inceperea gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Felicitari Motannel! Sarcina usoara si sa fie ce va doriti!
An@ felicitari pentru fetita! sa fie sanatoasa si la fel de desteapta ca si surioara ei. Ne spui si numele?
Vad ca vorbeati de crize. Si la noi sunt la loc de cinste. De n ori pe zi si din orice motive. De ce l-am incaltat eu, ca el voia singur, alte ori de ce nu-l incalc, ca el nu are chef, de ce i-am dat intai gheata dreapta, ca el o voia pe stanga...si tot asa. Si urlete, si tipete, si apelative de toata frumusetea la adresa mea si incepe sa urle ca el nu mai merge nicaieri, si cand de dezbrcam plange ca el vrea sa mearga. Multa rabdare ne trebuie. Si eu sper sa treaca cat mai tarziu.
Liviana eu sunt de acord cu concluzia ta cu temperaturile . Noi avem in casa maxim 22 de grade si Andrei sta in pantaloni scurti si tricou, rar il pacalesc sa-i pun sosete. Se crucesc cei ce vin pe la noi, probabil unii ma mai si considera in gand mama denaturata. La fel e imbracat si la gradi, unde e ceva mai cald, dar mereu e transpirat si imi mai spune uneori "mami azi am stat fara tricou la gradi ca imi era cald si am transpirat". Si nu a racit deloc iarna asta. Singurele raceli serioare cand am ajuns si la antibiotic au fost cand am inceput eu stagiul de pediatrie si am luat diverse de am ajuns la sinuzita si tratament cu antibiotic. Si copilul trecea fara antibiotic si atunci, dar am fost la munte unde erau inca temperaturi negative si am dormit cu fereastra deschisa ca era prea cald in camera si nu puteam opri caloriferele.
Ca si cadou de Mos, Andrei vrea un pitic povestitor. Il are un prieten al lui si e foarte incantat. Dar nu stiu daca o sa-i mai placa la fel cand il va avea acasa. Inca stau in cumpana daca sa-l comand sau nu. De fapt asta e unul dintre cadourile pe care le vrea, e lista inca deschisa, deja imi spune "mami scrie acolo sa-i aduca si lui David de la gradinita o masina" si tot din astea.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput