***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***
Raspunsuri - Pagina 20
chris27 spune:
Craciun fericit,fete dragi!Mi-e sufletul cu voi!...si nu ma simt data la o parte chiar daca scriu rar si spun putin...E mare lucru sa simti ca ai un loc mic,undeva!Cateodata ii aproape tot!Pup fetele...pe toate!
Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne
Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
ella_74 spune:
Noi am impodobit bradutul si acum il asteptam pe Mos; am facut impreuna cu fursecuri cu cioco/nuci si tare bune au iesit.
va primi o gramada de cadouri, cred ca prea multe ca sa le aprecieze, dar asa e cand ai familie mare si fiecare trimite cate ceva.
E bine ca a crescut si nu mai scutura bradul; de fapt e primul brad cu pe care nu-l impodobim zilnic :)
Craciun fericit va urez!
angelabv spune:
Dragele mele,
sper ca Sarbatoriile de Iarna sa va gaseasca fericite alaturi de cei dragi ! Va doresc un An Nou plin de impliniri si multa sanatate, ca-i mai bune decit toate ! Craciun Fericit!
madaiulia spune:
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Craciun fericit!
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
miniuta spune:
craciun fericit! si sarbatori frumoase alaturi de cei dragi tuturor.
nu am mai scris de o vesnicie, dar v-am citit. am fost pur si simplu blocata emotional, nu am avut din punctul asta de vedere un an bun deloc, dar sa fim sanatosi, ca o veni altul mai bun. oricum, acum doua zile david a varsat toata seara, si mi-am amintit cum a povestit didisor anul trecut ce se da in asemenea cazuri aici, asa ca l-am trimis pe sot la farmacie dupa supozitorul salvator. si m-am gandit toata noaptea (am stat si am pazit copilul, deci nu am prea dormit) cat de multe am invatat eu aici de la voi, cat de mult insemnati pentru mine, si ca desi puterea gandului e mare, mai bine intru sa va si zic asta
. va multumtesc deci tuturor celor care va rupeti din tipul liber ca sa scrieti aici, ca sa impartasiti cu noi din experientele voastre, povestiti de medicatii, solutii care functioneaza macar la o parte din copii in momentele de criza. pentru mine sunteti un motiv de inspiratie, asa ca ma pup si va multumesc inca o data ca existati.
acum ca tot am intrat va mai spun si cateva despre david. a inceput si el gradinita pe 2 septembrie, totul a fost lin, dar el deja stia unde se va duce, pentru ca in vara a fost organizata o serbare de gradinita, la care au fost invitati toti copiii care urmau sa inceapa in septembrie, si in iulie a avut doua zile de acomodare, in total vreo sase ore, timp in care am stat cu el pe acolo, a vazut unde sunt jucariile, ce fac copiii, cine e educatoarea etc. apoi i-am cumparat vreo doua carti cu gradinita si pe marginea lor am tot brodat cand am avut ocazia, fara sa exagerez.
initial a mers zilnic de la opt la 12.45, din decembrie ramane martea si joia pana la 3.15. e cam mototol, din ce-mi dau eu seama, dar cred ca mai dureaza putin pana se acomodeaza cu adevarat. e o gradinita evenghelica, micuta, in total sunt 26 de copii, si toti isi desfasoara activitatea intr-o sala imensa, in care sunt amenajate diverse colturi de activitati (stand de cumparaturi, corabia piratilor, coltul papusilor, coltul de construit etc). intr-un fel este bine pentru ca a invatat multe de la cei mari, pe de alta parte este cred nelamurit de ce altii pot mult mai multe decat el. eh, creste si o sa fie si mai bine.
in continuare ne luptam cu mesele, tot doar cinci lucruri mananca, DAR (auzi, betty?
), la gradinita, cand ramane peste pranz, gusta sau chiar mananca tot din farfurie. mie personal mi-au iesit ochii din cap cand am auzit, dar nu pot decat sa ma bucur, macar mai diversifica si el .
are si el fixatii o mie si o suta, este in trend: facem totul doar intr-un anumit fel, unele lucruri numai cu mama (cand lucrez tati nu are voie sa-i dea supa, ca "este prea periculos. numai mama mea are voie sa-mi dea supa". in mod exceptional si oma).
vorbeste foarte bine germana (numai pe r nu il spune inca bine), insa romana execrabil ("am plangeat, mami, azi"). pentru asta, desi eu personal imi doresc mult la anul sa merg undeva la mare, parca vad ca o voi sacrifica si tot in romania vom merge, ca altfel nu stiu ce o sa se faca. deja imi spune "bitte deutsch!".
cam asa. a avut si el vineri serbarea, pozele nu sunt prea reusite, era o lumina crunta de neon si camera mea nu a vrut neam sa focuseze, noroc ca l-am si filmat.
ieri a fost in extaz ca a avut voie sa faca bradul cu tati, si azi s-a trezit la sase sa vada ce i-a adus mosul, care a fos darnic, dar nu exagerat. pana acum a umplut juma de casa cu plastelina, deci macar o parte din cadouri este un real succes.
va pup dragele mele, sper ca ati avut si voi un mos bogat, va doresc zile fericite si linistite, sanatete multa si bucurii multe.
PS: pentru cele care vor sa-l revada, iaca si pozici:
http://picasaweb.google.com/106500133908175036013/SerbareaDeCraciun#5552342331015254418
bettyR spune:
miniuta, in sfarsit ai dat un semn, URAAA, ma bucur mult ca ai scris! Ce mare s-a facut David si ce bine iti seamana!
Andreea mananca mai multe lucruri, dar tot cu fixatii, macar acum cere, ii fac si gata, mai uit de ea cate 2-3 zile cand se imbolnaveste alexandra, in sensul ca daca nu mananca ce este, treaba ei, isi mai ia si singura, si apoi o apuca o foame si striga sa ii dai de mancare. Andreea mi-a spus ca ei ii place mancarea de la gradi si de la restaurant ca-i mai buna ca acasa
.nu-s eu bucatareasa perfecta, dar nici chiar asa rau cum zice fiica-mea...asa o fi si david al tau , orice e de la altii e mai bun.
Eu am uitat cum e cu copiii mai mici, Andreea si taica-sau imbodobeau bradul, Alexandra scotea globurile si le si spargea daca se putea...am reusit sa le adorm, sa-l mai aranjez un pic (bradul) si a tinut cat au desfacut cadourile aseara ...
madaiulia spune:
Miniuta ma bucur ca ai mai scris. V-am vizionat si pozele, am admirat baiatul mare si zapada.
Eu de cand cu Andrei tare ma bucur de zapada, am dat in mintea copiilor, nu-mi mai pasa asa mult ca e nebunie maxima pe strazi cand ninge.
Al_Ma mai voiam sa-ti raspund cu herpesul. Nu dispare, ramane cantonat in organism si in momentele de scadere a imunitatii se reactiveaza. Si mie imi e tare urat cand am herpes, pe langa disconfortul creat, e si tare inestetic. Sunt ceva plasturi, dar pe mine nu ma satisfac. Mai e crema/unguent cu Aciclovir pe care daca il aplici din primul moment cand simti disconfert in zona poti stopa/limita eruptia veziculelor. Voi ati plecat deja in concediu?
Betty ce frumos povestesti tu de fetele tale! Parca le si vad in jurul bradului, Andreea facand si Alexandra desfacand
.
La noi a venit Mosul aseara acasa, a adus "tot ce-mi doream" sa citez protagonistul. Si mai venise si la 3 serbari in avans, azi a primit cadouri si de la ambele perechi de bunici, iar maine ne intalnim cu finii nostri si sigur o sa primeasca si de acolo ceva. Iar am casa plina de jucarii noi care stau imprastiate peste tot.
Cel mai mare succes l-a avut piticul Duni, am dormit cu el noaptea trecuta, si acum e in pat langa Andrei, adoarme ascultand povesti si se trezesti dimineata cu mana pe butoane
.
bettyR spune:
Madaiulia, ma bucur ca a avut succes piticul Duni!
Ce m-as face eu fara tine? Iar te bombardez cu ceva intrebari. Mie mi se pare ca Alexandra nu e bine, inca tuseste productiv, mai are si muci, nu mai sunt verzi dar mai sunt, e plangagioasa (nu e asa de felul ei), e ragusita, vrea numai sa suga, nu are febra , dar e palida. Eu suspectez ca are pneumonie ... sau nu i-a trecut cand a avut acum 1 luna jumate (daca se poate asa ceva ca tuseste de atunci si dr i-a dat doar 5 zile de amoxicilina si eurespal). A zis ca aude , atunci, raluri la baza plamanilor si ca e un debut de pneumonie.
Ce analize de sange se fac in cazurile de pneumonie? ca vreau sa ii fac si se aude intotdeauna la stetoscop? Ca vreau sa ii fac si radiografie ca eu nu dorm linistita. A slabit mai mult de 500gr in 2 saptamani de cand e racita acum ultima data,abia acum ii revine pofta de mancare ca nu a avut deloc. Acum la ultima raceala, faringo-laringita, au ascultat-o 3 medici si a zis ca e bine pulmonar. Nu i-am dat mai nimic din cauza alergiei, dar nici febra nu a facut, poate se vindeca mai greu.
Oare imi fac griji aiurea? parca abia astept sa treaca sarbatorile sa ii fac analize.
madaiulia spune:
Off Betty imi pare rau ca Alexandra iar nu e bine. Saracuta! Ce au mai patimit fetele tale, si tu pe langa ele!
Analize de sange care sa arate tintit ca e pneumonie nu sunt. Dar radiografia pulmonara arata daca e ceva. Si la stetocscop sunt cazuri in care nu se aude mare lucru. Eu i-as face radiografie (desi e vorba de iradiere si in general nu recomand standard). Si i-as face teste de alergie, IgE orienteaza cat de cat.
Eu sunt pe fuga acum, plecam la bunici, dar spre seara sper sa intru iar. Daca mai ai nelamuriri scrie-mi si-ti raspund cat ma pricep.
Multa sanatate Alexandrei!
Andreea e bine acum?
Ce a adus Mosul?
Alyna24 spune:
Intru si eu cu mica intarziere sa va spun "Craciun fericit".Sper ca ati avut un Craciun cat mai linistit si frumos alaturi de familie si cu multe daruri de la Mosu'.
N-am apucat sa ma intru de ceva vreme....sper ca nu sunt capsunei bolnaviori(daca da, sanatate multa
).
Noi suntem bine, sanatosi (fara otite
), a venit Mosu' cu destule cadouri pt David de la toata lumea.Pe noi ne-a sarit anul acesta...se pare ca n-am fost prea cuminti
.
Am avut si noi serbare pe 15 Dec.David a fost surprinzator de cumintel, a spus poezia tare(aveam un stres ca mereu o zicea f incet) si-a primit cadoul fara a fi foarte curios sa vada ce are acolo(cadourile le-am deschis acasa).Toti au fost frumosi si cumintei.
Am pus cateva poze aici:http://family.webshots.com/album/579362522LJmOoO
Va doresc un sfarsit de an cat mai linistit si un NOU An cat mai fructuos, plin de realizari si impliniri!
Va pup pe toti fara exceptii!