Mai multe ore la serviciu!!???
Raspunsuri - Pagina 2
h_3llena spune:
Eu lucrez in vanzari, lucrez inclusiv in week-end, am doar un week-end liber pe luna, pot lucra cateodata si mai mult de 5-6 zile consecutiv atata timp cat am 8 zile libere pe luna. Nu mi se pare deci nimic nou in propunerea noua data de ministrul muncii. De asemenea, pot lucra intr-o zi mai mult de 8 ore si recuperez in alta zi. Totul tine de cum negociez cu sefa mea. Sincer mie imi convine sa lucrez mai multe zile consecutiv si dupa aia sa am cate o minivacanta.
Depinde acum de prevederile noi cum vor fi formulate, mai ales ca noi acum tot cu codul muncii in mana ne negociem liberele. ![]()
Daca stau sa ma gandesc mai bine de ieri tocmai mi-am suspendat contractul de munca pentru a intra in CIC.. 
dar oricum ma va afecta cand ma voi intoarce la munca. Clar daca va fi legal sa nu mai avem 8 libere pe luna imi voi renegocia salariul.
alex_andra spune:
:)....asta cu renegociatul salariului m-a facut sa zambesc amar![]()
La asta visam si eu cand m-am intors mai devreme de cei 2 ani la servici si pana sa deschid eu gura s-au schimabt atatea lucruri incat zic "mersi" ca mai am unde sa vin![]()
In teorie eram foarte tare, dar pusa in fata faptului implinit: asta e situatia, mai mult nu avem de unde, bine ca avem unde veni....ma conformez, ca doar nu ma duc acum spre un servici nou, nu-mi permit acest lux...macar aici stie toata lumea ca am copil mic si nu ma solicita mai mult decat cele 6 ore, desi mi se da peste nas la greu
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
danutz spune:
Din cate am inteles se doreste o crestere a duratei zilei de lucru, dar nu va fi obligatorie.
e ca un fel de intrare in legalitate a celor care oricum presteaza in prezent mai mult de 8 ore/zi.
ioanadara spune:
Si eu lucram uneori mai mult de 8 ore dar tot ce era peste era platit dublu pentru ca erau considerate ore suplimentare.
Pontam la ora de plecare adevarata si la financiar separau ei orele suplimentare lucrate (platite dublu) de cele 8 ore obligatorii ale serviciului.
Deci daca se mareste oficial durata de lucru probabil se vor plati toate orele lucrate cu tariful unei ore de program.
Gretchen spune:
Propunerea de 12 ore se referea la orele suplimentare. Momentan sunt permise de catre lege maxim 2 ore suplimentare pe zi, dar nu mai mult de 8 ore pe saptamana. Cu alte cuvinte, chiar daca stau 12 ore la serviciu, patronul nu are voie sa imi recunoasca (si sa-mi plateasca) mai mult de 10 ore. Ca nu e legal sa ma tina asa de mult.
Ca asta nu se intampla in realitate, e alta poveste. Dar cerand marirea timpului de lucru, macar intrau in legalitate.
Normal insa ca pe siteuri gen Realitatea suna mai bine sa pui un titlu bombastic gen: programul de lucru creste la 12 ore, fara sa explici ce inseamna asta. Sau poate n-au inteles nici cei ce au scris articolul.
Din cate stiu eu nu s-a aprobat marirea timpului de lucru. A ramas tot 48 de ore pe saptamana. Asa ca hai sa ne linistim.![]()
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gretchen Normal insa ca pe siteuri gen Realitatea suna mai bine sa pui un titlu bombastic gen: programul de lucru creste la 12 ore, fara sa explici ce inseamna asta. Sau poate n-au inteles nici cei ce au scris articolul. |
Cei de la Realitatea oricum lucreaza cate 12 ore pe zi si sunt platiti de Vantu doar pentru 8.
sirimie spune:
La firma mea nu se platesc deloc orele suplimentare. Cred ca nici la multe alte firme.