Temperatura Bazala-Ovulatie
Buna fetelor,
Va prezint un "caz de studiat":
Ultimul CM:6 Noiembrie 2010
Temperatura bazala pe zile:
11 noiembrie-36.6
12 noiembrie-36.6
13 noiembrie-36.6
14 noiembrie-36.7
15 noiembrie-36.6
16 noiembrie-36.5
17 noiembrie-36.5
18 noiembrie-36.6
19 noiembrie-36.6-am simtit dureri abdominale
20 noiembrie-36.6-am simtit dureri abdominale
21 noiembrie-36.6-am simtit dureri abdominale
22 noiembrie-36.6-am simtit dureri abdominale+secretiecervicala
abundenta
23 noiembrie-36.6
24 noiembrie-36.8
25 noiembrie-36.8
26 noiembrie-36.8
****ma ajutati putin...?
Totodata vreau sa mentionez ca este prima luna in care am inceput sa monitorizez TB.
Raspunsuri
SARA_HS spune:
Eu n-am experienta in monitorizarea TB, dar mi se pare ciudata lista asta a ta.
Pacat ca nu mi-am luat si eu TB inainte de ovulatie; tot ce stiu acum e ca ultimul CM a fost in 30.10, iar de 4 zile am TB 36.9-37. Asta ce-o mai fi???
lauradaria spune:
Buna Sara,
Tu de 4 zile ai TB 36.9-37,si inaninte de aceste 4 zile care era?sau numai de 4 zile ai inceput sa o masori?
racheel spune:
laura, nici eu nu am experienta in masurarea TB, dar, la tine a inceput sa creasca 36,6 asta se intampla ziua ovulatiei.Cand este sarcina, temperatura ar trebui sa creasca ceea ce s-a si intamplat la tine 36,8 dar, ea continua ca creasca pana la 37, 37 si ceva din cate stiu eu.
Tu ai avut pe 22 XI dureri si secretie si atunci a fost ovulatia.dar, ovulezi in ziua 17? Cat este durata Cm la tine?
Continua sa o masori sa vezi daca mai creste sau scade.
Lupt, fara incetare pentru realizarea visului mult dorit.
Doamne ajuta!
racheel spune:
Eu stiu ca Tb se masoara 3-4 luni, ca sa-ti dai seama cum este, pentru ca este si influentata.
Stiu ca se ia dimineata inainte sa ne dam jos din pat, inainte sa depui efort, la aceeasi ora in fiecare zi.
Doamne ajuta!
lauradaria spune:
Racheel,sunt convinsa ca am masurat-o corect in fiecare zi,la aceiasi ora,imediat dupa ce am deschis ochii.
Ideea e ca nu stiu daca CM e la 28 de zile....si asta pt ca pe data de 26.07 am fost nevoita sa fac un chiuretaj in urma unei sarcini oprite din evolutie (la 7 saptamani)...deci...mi-e destul de greu sa reusesc sa-mi dau seama
racheel spune:
laura, imi pare tare rau pentru tine....
dar, inainte de chiuretaj si inainte de a fi gravi la cate zile iti venea CM? Poate iti aduci aminte. 
Sa-ti bifezi undeva z1 a Cm ca sa stii.
Si eu intr-o perioada mi-am masurat TB dar, apoi am renuntat ca nu mai intelegeam nimic.
Doamne ajuta!
lauradaria spune:
ufff...chiar nu imi amintesc...
Nu-mi amintesc pentru ca nu am tinut evidenta CM asa la sange.Cand am decis ca mai vrem un bebe,am ramas gravi din prima luna (fara nici un calcul exact)....dupa care s-a-ntamplat nenorocirea si totul s-a dat peste cap.
racheel spune:
atunci nu te speria, tu ramai graviduta dar trebuie sa mai rabdare...
Sa folosesti si teste de ovulatie luna viitoare, dar poate nu este nevoie,
Laura, care este cauza pierderii sarcinii?
Doamne ajuta!
lauradaria spune:
Cauza nu se stie....doamna dr a zis ca nu e cazul sa facem analize...(m-a deranjat putin atitudinea ei,insa in ziua imediat urmatoare trebuia sa mergem in concediu...alta tara....eram marcata de moment si am lasat-o asa...)...
Sa de-a Doamne Doamne sa raman la fel de usor ca data trecuta.Cu primul copil am ramas dupa trei luni...
Insa acum sunt f.f.f.f fixata pe "problema" si nu sunt deloc optimista...(o alta problema a mea).CM ar trebui sa vina pe 6 Dec....as vrea sa fac un test de sarcina,insa cred ca e prea devreme si dezamagirea ar fi mai mare...
Totodata am impresia ca nu gandesc,ca nu ma pot concentra la nimic...nici macar dupa cat timp de la contactul sexual se poate face testul nu mai stiu.Adica nu mai sint sigura de nimic...Si caut raspunsuri la toate intrebarile mele in fiecare zi (pe net ,bineinteles).